Μαρσιάλ: «Ψάχνει» την αναγέννηση στη δεύτερη θητεία!

Αν και όλα έδειχναν πως δε θα έμενε στους Κόκκινους Διάβολους, ο Γάλλος επιθετικός έπεισε τον Έρικ τεν Χάαγκ να τον κρατήσει στην ομάδα! Το Novasports.gr αναλύει…

Φεβρουάριος 2022. Ο Άντονι Μαρσιάλ μόλις έχει αποχωρήσει ως δανεικός από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για τη Σεβίλλη, αναζητώντας την ποδοσφαιρική του αναγέννηση.

Έχει προηγηθεί το πρώτο μισό της σεζόν που αρχικά με τον Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ στον πάγκο και εν συνεχεία με τον Ραλφ Ράνγκνικ διανύει τις χειρότερες μέρες του στο «Ολντ Τράφορντ»! Μετράει μόλις 11 συμμετοχές με ένα γκολ, ενώ έχει περάσει και αρκετό διάστημα εκτός με προβλήματα τραυματισμών.

Ο ίδιος δεν περνάει καλά και αποδεικνύεται συνεχώς μέσα στο γήπεδο, όπου μοιάζει σκιά του εαυτού του και του παίκτη που θαύμασε όλη η Ευρώπη με τη Μονακό και οδήγησε στη μεταγραφή του στους Κόκκινους Διάβολους. Φυσικά μέχρι εκείνο το σημείο δεν είχε αποδείξει ότι τα χρήματα που δαπανήθηκαν για εκείνον το 2015, περί τα 60 εκατομμύρια συν τα μπόνους, ήταν αρκετά για να χαρακτηρίσουν την προσφορά του τουλάχιστον ικανοποιητική.

Η μοναδική σεζόν που έδειξε πως μπορεί να σταθεί στον σύλλογο και να αποτελέσει έναν εκ των ηγετών του στη νέα εποχή, ήταν το 2019/20. Τότε μέτρησε 23 γκολ σε 48 εμφανίσεις συνολικά, με τα 17 εξ αυτών να έρχονται στην Premier League.

Από εκεί και έπειτα προσπαθούσε να προσφέρει ξανά σε αυτό το επίπεδο, χωρίς επιτυχία, μιας και ήταν… ωσεί παρών! Με αυτά και με αυτά η μόνη διέξοδός του ήταν η αποχώρηση και ο δανεισμός αρχικά, με σκέψεις για πώλησή του.

Η Σεβίλλη έμοιαζε ο ιδανικός προορισμός. Όπως πολλές φορές στη ζωή όμως, τα πράγματα δεν πηγαίνουν όπως τα θέλουμε. Η παρουσία του στην ομάδα της Ανδαλουσίας και η προσφορά του ήταν πενιχρή, με μόλις 12 συμμετοχές και 1 γκολ!

Προφανώς οι Ισπανοί δεν μπήκαν καν σε σκέψεις αγοράς του και αποφάσισαν να τον στείλουν πίσω με συνοπτικές διαδικασίες…

Αντονί Μαρσιάλ
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Άλλος άνθρωπος στην προετοιμασία!

Η νέα σεζόν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σήμανε και την έναρξης μιας καινούργιας εποχής. Τα «ηνία» της ομάδας κατέληξαν στον Έρικ τεν Χάαγκ, ο οποίος ήταν ο «εκλεκτός» της διοίκησης προκειμένου να οδηγήσει τον σύλλογο εκ νέου στον δρόμο των επιτυχιών. Ο Ολλανδός προπονητής προέρχεται από μια απόλυτα επιτυχημένη πορεία στον Άγιαξ και μοιάζει ως ο άνθρωπος που οι Κόκκινοι Διάβολοι μπορούν να του εμπιστευτούν με… κλειστά μάτια το μέλλον τους.

Προς το παρόν ο νέος κόουτς των Άγγλων «κτίζει» το σύνολο που θέλει να παρουσιάσει εντός των τεσσάρων γραμμών την αγωνιστική περίοδο 2022/23. Το εν λόγω εκμεταλλεύτηκε απόλυτα ο Άντονι Μαρσιάλ.

Ο 26χρονος έδειξε τον καλύτερό του εαυτό από την πρώτη μέρα! Κυριολεκτικά…

Όλοι κρατούν τα τρία του τέρματα σε ισάριθμες φιλικές αναμετρήσεις, καθώς και τις δύο ασίστ που είχε απέναντι σε Λίβερπουλ, Μέλπουρν Βίκτορι και Κρίσταλ Πάλας. Περισσότερα από αυτά όμως μετράει η εικόνα που βγάζει στις προπονήσεις. Σύμφωνα με το «The Athletic» στο πρόγραμμα της ομάδας στο Περθ συνοψίζεται όλη η διάθεσή του, προκειμένου να προσφέρει οτιδήποτε του ζητήσει ο Έρικ τεν Χάαγκ.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα; Μπροστά σε 5.000 φιλάθλους στο Περθ μια και μόνο εντολή ενός εκ των βοηθών του Ολλανδού, του Βαν ντερ Γκάαγκ ήταν αρκετή για να δείξει την αλλαγή της νοοτροπίας του. Στην καθιερωμένη άσκηση ρόντο που χρησιμοποιούν όλες οι ομάδας, η υπόδειξη για αλλαγή ρυθμού και η άμεση ενεργοποίησή του έγιναν κατευθείαν πραγματικότητα!

Το βλέμμα του και η «επιθετικότητα» που παρουσίασε ήταν κάτι που έψαχναν από εκείνον όλοι οι προκάτοχοι του Ολλανδού. Και φαίνεται  πως πλέον αυτή υπάρχει…

«Κέρδισε» την παραμονή, «ψάχνει» την αναγέννηση και η… σπόντα με Κριστιάνο

Βλέποντας όλα αυτά, ο Τεν Χάαγκ πήρε την απόφαση να του δώσει μια… δεύτερη ευκαιρία στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Για την ακρίβεια ο ίδιος ο Μαρσιάλ «κέρδισε» την παραμονή του στην ομάδα, παρουσιάζοντας διαφορετική εικόνα και δείχνοντας έτοιμος να ανταπεξέλθει στην πίεση!

Γεγονός είναι πως και όλα τα σενάρια αποχώρησης του Κριστιάνο Ρονάλντο έπαιξαν τον δικό τους ρόλο. Ο Ολλανδός τεχνικός υπολογίζει κανονικά για την ώρα στον Πορτογάλο, αν και το μέλλον του στον σύλλογο είναι στον… αέρα. Η συγκεκριμένη εξέλιξη ήταν εκείνη που έδωσε στον Γάλλο στράικερ το… βήμα για να διεκδικήσει την παραμονή του, την οποία και εξασφάλισε με το «σπαθί» του.

Εκείνο που του μένει είναι να μπορέσει να κερδίσει και το απαιτητικό κοινό του «Ολντ Τράφορντ». Για να συμβεί αυτό θα πρέπει να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό και να θυμίσει τον προ τριετίας ποδοσφαιριστή που απολάμβανες άπαντες στο «Θέατρο των Ονείρων».

Μπορεί να αναγεννηθεί; Μένει να φανεί εντός των τεσσάρων γραμμών και στα επίσημα ματς…


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.