Πορτογαλία: Προμηθευτής ταλέντων στην Πρέμιερ Λιγκ

Υπό το φως της μετακίνησης του Ουρουγουανού Ντάργουιν Νούνιες στην Πρέμιερ Λιγκ, ρίχνουμε μια ματιά στους καλύτερους παίκτες που έφτασαν στην Αγγλία από την κορυφαία κατηγορία της Πορτογαλίας.

Η Πορτογαλία είναι μια χώρα που τροφοδοτεί εξαιρετικούς ταλαντούχους ποδοσφαιριστές στα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης. Οι περισσότεροι επιλέγουν εφόσον σταθούν τυχεροί για προορισμό τους την Αγγλία και την Πρέμιερ Λιγκ. Μπενφίκα, Πόρτο και Σπόρτινγκ Λισαβώνας οι κύριοι προμηθευτές άφθονου ταλέντου που δεν χωράνε σε ένα κείμενο. Φάμπιο Καρβάλιο (Τσέλσι), Ντίογκο Ζότα (Λίβερπουλ), Ζοάο Κανσέλο (Σίτι), Μπερνάρντο Σίλβα (Σίτι) μερικοί που δεν μπήκαν στη λίστα και αρκετοί άλλοι που εντυπωσίασαν αλλά και εντυπωσιάζουν στα σαλόνια του κορυφαίου πρωταθλήματος στον πλανήτη.

Ο Μπρούνο Φερνάντες ξεκίνησε ένα θαυμάσιο ξεκίνημα στη ζωή στην Πρέμιερ Λιγκ μετά τη μετακίνησή του από τη Σπόρτινγκ στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τον Ιανουάριο του 2020 σε μια συμφωνία αξίας 67,6 εκατομμυρίων λιρών. Στην πρώτη του σεζόν στο Ολντ Τράφορντ, βρήκε τα δίχτυα 8 και έδωσε 7 σε μόλις 14 εμφανίσεις. Σημείωσε 18 γκολ στο πρωτάθλημα και 12 ασίστ την επόμενη εκστρατεία για να εμπνεύσει τον σύλλογο να τερματίσει στη δεύτερη θέση, βρίσκοντας τα δίχτυα 28 φορές σε όλες τις διοργανώσεις. Αλλά αφού έθεσε τον πήχη ψηλά, ο Φερνάντες κατάφερε να σκοράρει μόλις 10 γκολ την περασμένη σεζόν και σημείωσε μερικές απίστευτες επιδόσεις που, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι δεν έχει κατακτήσει ακόμη τον τίτλο της Premier League, τον βλέπουν στην πέμπτη θέση αυτής της λίστας.

Ο τερματοφύλακας της Μάντσεστερ Σίτι, Έντερσον, ήταν ένας σταθερός και αναντικατάστατος παίκτης για τους πρωταθλητές. Από τότε που εντάχθηκε στους πολίτες από την Μπενφίκα για 35 εκατομμύρια λίρες τον Ιούνιο του 2017 – καθιστώντας τον τον δεύτερο πιο ακριβό τερματοφύλακα τότε όλων των εποχών. Έχει κερδίσει 11 τίτλους, συμπεριλαμβανομένων τέσσερα τρόπαια Premier League και τέσσερα League Cup. Ο Βραζιλιάνος έχει γίνει γνωστός ως ένας από τους καλύτερους τερματοφύλακες στον κόσμο και χαίρει μεγάλης εκτίμησης για την την ψυχραιμία του στην μπάλα, που ταιριάζει απόλυτα στο σύστημα του Πεπ Γκουαρδιόλα.

Η Σίτι κέρδισε άλλο ένα διαμάντι από την Μπενφίκα όταν εξασφάλισε την υπογραφή του σέντερ μπακ Ρούμπεν Ντίας στο καλοκαιρινό παράθυρο του 2020. Ο Ντίας έφτασε στο Έτιχαντ με πολλή πίεση στους ώμους του, έχοντας βάλει τον σύλλογο πίσω από 50 εκατομμύρια λίρες, αλλά γρήγορα προσαρμόστηκε στην Πρέμιερ Λιγκ. Η τεχνική του ικανότητα του επέτρεψε να παίξει στην αριστερή πλευρά της κεντρικής άμυνας, παρά το ότι ήταν πιο δυνατός στο δεξί του πόδι, ενώ η σωματική του ικανότητα και το εξαιρετικό εύρος πασών του τον έκαναν έναν από τους πρώτους παίκτες της ομάδας για τον Γκουαρδιόλα. Αφού βοήθησε τους πολίτες να κατακτήσουν τον τίτλο της Πρέμιερ Λιγκ το 2020-21, ανακηρύχθηκε ο ποδοσφαιριστής της χρονιάς στην πόλη και στην σεζόν λόγω των κυρίαρχων επιδόσεων του και κέρδισε ένα δεύτερο τρόπαιο κορυφαίας κατηγορίας την περασμένη περίοδο.

Τέλος, ο κορυφαίος όλων των Πορτογάλων, Κριστιάνο Ρονάλντο, έκανε τη μετακίνησή του από τη Σπόρτινγκ στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το καλοκαίρι του 2003 και τα υπόλοιπα είναι ιστορία. Μετά το πρώτο του παιχνίδι στο Ολντ Τράφορντ ως 18 ετών, ο σπουδαίος Τζορτζ Μπεστ αποθέωσε την απόδοσή του από τον πάγκο ως «αναμφίβολα το πιο συναρπαστικό ντεμπούτο» που είχε δει ποτέ. Ο Ρονάλντο κέρδισε εννέα τρόπαια κατά τη διάρκεια της αρχικής του θητείας στη Γιουνάιτεντ, μεταξύ των οποίων το Champions League και τρεις τίτλους Premier League. Σκόραρε 118 γκολ σε 291 παιχνίδια, συμπεριλαμβανομένων 42 στα 49 κατά την προτελευταία του σεζόν, πριν πάει στη Ρεάλ Μαδρίτης για ένα παγκόσμιο ρεκόρ 80 εκατομμυρίων λιρών το 2009. Επιστρέφοντας στην αγγλική κορυφαία κατηγορία την περασμένη σεζόν ως 36χρονος, απέδειξε ότι η ηλικία είναι απλώς ένας αριθμός, σημειώνοντας 24 γκολ σε 39 παιχνίδια.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.