Άστον Βίλα – Λίβερπουλ 1-2: Απέδρασε και ελπίζει ακόμα για τον τίτλο! (hls)

Η Λίβερπουλ με Τσιμίκα έκανε ανατροπή στην έδρα της Βίλα και δεν τα παρατά στη μάχη του τίτλου της Πρέμιερ Λιγκ.

Οι «ρεντς» έφτασαν την πρωτοπόρο Μάντσεστερ Σίτι στους 86 πόντους, αλλά οι «γαλάζιοι» έχουν ματς περισσότερο και +3 στη διαφορά τερμάτων.

{“@context”:”http://schema.org”,”@type”:”VideoObject”,”name”:”Άστον Βίλα – Λίβερπουλ 1-2 |HIGHLIGHTS|”,”description”:”Τα στιγμιότυπα του αγώνα”,”thumbnailUrl”:”https://i1thumbs.glomex.com/dC1icnltcWgyYzByMHgvMjAyMi8wNS8xMC8yMS8wMV8yMl82MjdhZDJhMjc1YWM5LmpwZWc=/profile:player-960×540″,”duration”:”PT4M41S”,”uploadDate”:”2022-05-10T21:03:32.000Z”,”embedUrl”:”https://player.glomex.com/integration/1/iframe-player.html?integrationId=3y8om249ji07mppg&playlistId=v-cjwdu62dn8o9″,”provider”:{“@type”:”Organization”,”name”:”glomex GmbH”,”logo”:{“@type”:”ImageObject”,”url”:”https://player.glomex.com/logo_v@2x.png”,”width”:136,”height”:146}},”regionsAllowed”:”GR”}

Ο Γιούργκεν Κλοπ έκανε rotation εν΄όψει του τελικού Κυπέλλου με την Τσέλσι το προσεχές Σάββατο, με τον Κώστα Τσιμίκα και τον Κέρτις Τζόουνς βασικούς, αλλά και τον Μοχάμεντ Σαλάχ να μένει στον πάγκο.

To ματς ξεκίνησε σε φρενήρεις ρυθμούς, με τη Βίλα στο 3′ να χάνει μεγάλη ευκαιρία όταν ο Άλισον απέκρουσε τετ-α-τετ του Ουότκινς.


Αμέσως μετά o Bραζιλιάνος τερματοφύλακας νίκησε ξανά τον Άγγλο επιθετικό, αλλά στη συνέχεια της φάσης ο Ντίνιε έκανε τη σέντρα, ο Λουίζ έπιασε την κεφαλιά, ο Άλισον απόκρουσε εκ νέου αλλά ο συμπατριώτης του πήρε την επαναφορά και άνοιξε το σκορ από κοντά.

Η απάντηση της Λίβερπουλ ήταν άμεση καθώς στο 6′ έπειτα από φάση διαρκείας ο Μαρτίνες απόκρουσε σουτ του Φαν Ντάικ, αλλά ο Μάτιπ που βρέθηκε στην περιοχή ισοφάρισε από κοντά.

Στο 9′ ο Τσιμίκας δεν μπόρεσε με σέντρα – σουτ να νικήσει τον Μαρτίνεθ που μπλόκαρε, ενώ στο 19′ ο Έλληνας μπακ έκανε τη σέντρα, ο Μανέ έπιασε μόνος του την κεφαλιά όμως έστειλε την μπάλα άουτ.

Στο 24′ ο Ινγκς έχασε μεγάλη ευκαιρία για τη Βίλα αστοχώντας από καλή θέση με το κεφάλι και στο 34′ ο Αλεξάντερ – Άρνολντ έδωσε έτοιμο γκολ στον Κεϊτά, ο οποίος όμως δεν έπιασε καλά το σουτ μέσα στην περιοχή.

Το 1-1 έμεινε τελικά στο α’ μέρος, με τους «ρεντς» να χάνουν στο ημίωρο τον Φαμπίνιο λόγω τραυματισμού.

Στο 52′ ο Τσιμίκας με καίρια επέμβαση προ του Ουότκινς αποσόβησε τετ – α -τετ, για να γίνει αντίθετα το 1-2 στο 65ο λεπτό με ωραία κεφαλιά του Μανέ στην περιοχή μετά από σέντρα του Ντίας από αριστερά.

Τρία λεπτά αργότερα όμως η Βίλα παραλίγο να ισοφαρίσει όταν ο Ουότκινς έβγαλε τετ-α-τετ τον Ινγκς, αλλά ο Άλισον βγήκε έγκαιρα απόκρουσε το πλασέ του Άγγλου στράικερ.

Ο Βραζιλιάνος είχε άλλη μία πολύ καλή επέμβαση στο 84′ σε σουτ του Ινγκς μέσα στην περιοχή, κρατώντας το τρίποντο για την ομάδα του Κλοπ. Και το θρίλερ συνεχίζεται…

Η βαθμολογία των δύο πρωτοπόρων:

Το πρόγραμμα της Σίτι: 11/5 Γουλβς εκτός, 15/5 Γουέστ Χαμ εκτός, 22/5 Άστον Βίλα εντός

Το πρόγραμμα της Λίβερπουλ: 17/5 Σαουθάμπτον εκτός, 22/5 Γουλβς εντός

Άστον Βίλα (Τζέραρντ): Μαρτίνες – Κας, Κόνσα, Μινγκς, Ντίνιε – ΜακΓκιν, Νακάμπα (62′ Tσουκβουεμέκα), Λουίζ – Κουτίνιο (70′ Mπουενδία), Ινγκς, Ουότκινς (82′ Tραορέ).
Λίβερπουλ (Κλοπ): Άλισον – Αλεξάντερ-Άρνολντ, Μάτιπ, Φαν Ντάικ, Τσιμίκας – Φαμπίνιο (30′ Χέντερσον), Κεϊτά, Τζόουνς (62′ Τιάγκο) – Ντίας (71′ Σαλάχ), Ζότα, Μανέ.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.