Τσέλσι: Τι σημαίνουν οι κυρώσεις για την ομάδα

Πώς θα επηρεάσουν την Τσέλσι οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν στον Ρόμαν Αμπράμοβιτς από τη βρετανική κυβέρνηση.

Όπως έγινε γνωστό, τα περιουσιακά στοιχεία του Ρώσου επιχειρηματία «παγώνουν» λόγω σχέσεων με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, με τον ιδιοκτήτη της Τσέλσι να μπαίνει μαζί με άλλους επτά συμπατριώτες του στη «μαύρη λίστα» της Μεγάλης Βρετανίας. Το σίγουρο είναι ότι η τρέχουσα πρωταθλήτρια Ευρώπης, εισέρχεται πλέον σε μία φάση μεγάλης αβεβαιότητας βραχυπρόθεσμα, αλλά κυρίως μακροπρόθεσμα.

Σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο, η σημαντικότερη επίπτωση που θα έχει αυτό όσον αφορά την Τσέλσι, είναι ότι πλέον δεν μπορεί να προχωρήσει η προαναγγελθείσα από τον ίδιο πώληση των μετοχών της ομάδας.

Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα, η αλλαγή ιδιοκτησιακού, θα καταστεί δυνατό να προχωρήσει μόνο με ειδική άδεια από τις αρχές, υπό την προϋπόθεση ότι ο Αμπράμοβιτς δεν θα εισπράξει οποιοδήποτε ποσό από την πώληση του κλαμπ.

Επίσης, ο σύλλογος δεν θα μπορεί εφεξής να πραγματοποιεί μεταγραφές ποδοσφαιριστών ή να διαπραγματεύεται συμβόλαια, κάτι που φυσικά προκαλεί μεγάλη αβεβαιότητα όσον αφορά το αγωνιστικό μέλλον των Λονδρέζων.

Προς το παρόν πάντως, επιτρέπονται κανονικά οι πληρωμές των ποδοσφαιριστών που βρίσκονται ήδη στο ρόστερ.

Όπως έγινε γνωστό, στην Τσέλσι έχει δοθεί ειδική άδεια προκειμένου να αγωνίζεται, ωστόσο έχουν τεθεί κάποιοι οικονομικοί περιορισμοί που μπορούν να προκαλέσουν μεγάλο πονοκέφαλο στην οργάνωση των αγώνων της.

Συγκεκριμένα, για κάθε παιχνίδι το κλαμπ μπορεί να ξοδέψει έως και 500.000 λίρες, ποσό που περιλαμβάνει και την πληρωμή του προσωπικού ασφαλείας του «Στάμφορντ Μπριτζ».

Ωστόσο, στον σύλλογο αναλογούν πλέον μόλις 20.000 λίρες ανά αγώνα ταξιδιωτικά έξοδα, κάτι που μπορεί να προκαλέσει μεγάλα προβλήματα για τα ευρωπαϊκά ταξίδια, όπως αυτό της επόμενης εβδομάδας απέναντι στη Λιλ για το Τσάμπιονς Λιγκ!

Επίσης, το κλαμπ δεν θα μπορεί πλέον να πουλά εισιτήρια, κάτι που σημαίνει ότι στα εντός έδρας δικαίωμα εισόδου θα έχουν μόνο οι κάτοχοι διαρκείας, ενώ δεν θα υπάρχουν φιλοξενούμενοι φίλαθλοι.

Επίσης, το catering για κάθε εντός έδρας ματς θα είναι στο μίνιμουμ, ενώ δεν θα επιτρέπεται η πώληση προϊόντων από τα επίσημα καταστήματα της Τσέλσι.

Η άδεια έχει ισχύ μέχρι την 31η Μαΐου και στη συνέχεια η κυβέρνηση θα επανεξετάσει τα δεδομένα.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.