Ο Ιάπωνας…Ροναλντίνιο!

Τον χαρακτήρισαν Ιάπωνα Ροναλντίνιο, αρκετές ομάδες τον ήθελαν όμως η Άρσεναλ τον έκανε δικό της. Οι τραυματισμοί δεν τον άφησαν να κάνει την καριέρα που θα ήθελε

Έχετε ακούσει τ΄όνομα του Ρίο Μιγιαϊτσι;
Ο 28χρονος Ιάπωνας, στην αρχή της καριέρας του, άκουγε άπαντες να τον αποκαλούν το νέο Ροναλντίνιο ή πιο συγκεκριμένα, Ριοντίνιο!

Το καλοκαίρι του 2010, ο Ιάπωνας δοκιμάστηκε από την Άρσεναλ και εντυπωσίασε με τις εμφανίσεις του τον Αρσέν Βενγκέρ. Ο Αλσατός προπονητής αμέσως εισηγήθηκε την απόκτησή του και ο Μιγιάϊτσι υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με τους «κανονιέρηδες».


Για ν΄αποκτήσει εμπειρίες, αλλά κυρίως επειδή δεν πήρε άδεια εργασίας για το Ηνωμένο Βασίλειο, δόθηκε με την μορφή δανεισμού στην Φέγενορτ και σε 12 ματς σκόραρε 3 γκολ, δείχνοντας πως το μέλλον του ανήκει!
Χαρακτηρίστηκε ως σπουδαίο ταλέντο και γι αυτό το λόγο πήρε άδεια εργασίας! Ο Βενγκέρ πίστευε πολύ στο νεαρό και τον συμπεριέλαβε στην αποστολή για την προετοιμασία της ομάδας.
Έκανε ντεμπούτο στο Λιγκ Καπ κόντρα στην Σρούσμπερι και το Νοέμβριο του 2011, σε ματς κόντρα στη Φούλαμ, τραυματίστηκε στον αστράγαλο με αποτέλεσμα να μείνει αρκετές εβδομάδες εκτός δράσης.
Την επόμενη σεζόν ακολούθησε ένας ακόμη δανεισμός, αυτή τη φορά στην Μπόλτον, με στόχο να δει ο Βενγκέρ, κατά πόσο μπορεί ο Ιάπωνας, να δείξει την αξία του, στο Αγγλικό ποδόσφαιρο. Ο νεαρός εξτρέμ έπαιξε σε 12 ματς πρωταθλήματος έχοντας 3 ασίστ.


Έπειτα δόθηκε εκ νέου με την μορφή δανεισμού αυτή τη φορά στην Γουίγκαν. Συμμετείχε μόλις σε 4 ματς καθώς σε ματς για το Κύπελλο Αγγλίας, τραυματίστηκε και έχασε το υπόλοιπο της σεζόν. Παράλληλλα ο τραυματισμός αυτός, του στέρησε την ευκαιρία να συμμετάσχει με τη Γουίγκαν στην εξαιρετική πορεία που έκανε, κατακτώντας το Κύπελλο του 2013.
Στις 28 Αυγούστου του 2013, έχοντας επιστρέψει στην Άρσεναλ από τη Γουίγκαν λόγω του τραυματισμού του, έκανε ντεμπούτο στο Τσάμπιονς Λιγκ, σε ματς κόντρα στη Φενέρ, το οποίο οι «κανονιέρηδες» κέρδισαν με 2-0.
Παρά το ενδιαφέρον της Φέγενορτ αλλά και της Χέρενφέιν, η Άρσεναλ αποφάσισε να τον παραχωρήσει με τη μορφή δανεισμού στην Τβέντε. Έπαιξε σε δέκα ματς στο πρωτάθλημα και 14 με την ομάδα νέων.

Το 2015, η Ζανγκτ Πάουλι, ανακοίνωσε την απόκτηση του, καθώς είχε μείνει ελεύθερος από την Άρσεναλ.
Οι τραυματισμοί δεν τον άφησαν να παίξει τόσο όσο θα ήθελε στην πρώτη του σεζόν έπαιξε μόλις σε πέντε ματς. Εκεί όμως φάνηκε να βρίσκει το ποδοσφαιρικό του σπίτι! Μάλιστα ο Ιάπωνας, αγωνίστηκε και σε άλλες θέσεις όταν χρειάστηκε, όμως η Ζανγκτ Πάουλι, του πρόσφερε μια ασφάλεια, την οποία έψαχνε ο Μιγιαϊτσι, μετά τους πολλούς δανεισμούς που είχε στην καριέρα του. Σε 80 ματς έχει σκοράρει 8 γκολ και έχει μοιράσει 9 ασίστ!


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.