Ελβετία – Πορτογαλία 1-0: Πρώτη νίκη για τους Ελβετούς! (hls)

Η Ελβετία επικράτησε με 1-0 της Πορτογαλίας με 1-0, πανηγυρίζοντας την πρώτη της νίκη στον δεύτερο όμιλο του League A! Το γρηγορότερο γκολ του Nations League, σημείωσε ο Σεφέροβιτς!

Η Ελβετία προέρχονταν από τρεις διαδοχικές ήττες με Ισπανία, Πορτογαλία και Τσεχία και ήθελε την πρώτη της νίκη.

Δείτε εδώ τα καλύτερα στιγμιότυπα

Η ομάδα του Μουράτ Γιακίν, ήταν καλύτερη, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο και παρουσιάστηκε «δεμένη» αμυντικά. Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του Φερνάντο Σάντος, πίεσε περισσότερο αλλά δεν κατάφερε να πετύχει το γκολ για να πάρει τουλάχιστον τον βαθμό της ισοπαλίας.

Η Ελβετία πραγματοποίησε ιδανικό ξεκίνημα στο ματς! Πριν καλά καλά συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό, ο Βίντμερ έκανε σέντρα από τα δεξιά, ο Σεφέροβιτς βρέθηκε στην καρδιά της άμυνας και με κεφαλιά νίκησε τον Ρούι Πατρίσιο για το 1-0!

Μάλιστα, το γκολ του Σεφέροβιτς στα 57΄΄ είναι ρεκόρ, καθώς είναι το γρηγορότερο γκολ στο Nations League!

Στο 12ο λεπτό οι γηπεδούχοι, διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι! Ο Τζάκα έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, η μπάλα βρήκε στο χέρι του Μέντες και ο διαιτητής Γιόβιτς έδειξε πέναλτι αρχικά! Έπειτα συμβουλεύτηκε το VAR και είδε πως υπήρχε επιθετικό φάουλ του Ελβέντι στον Σίλβα!

Στο 49 μετά από λάθος στο κέντρο ο Μέντες πήρε τη μπάλα και την έδωσε στον Σίλβα, αυτός έκανε ωραίο σουτ με τη μπάλα να καταλήγει στην αγκαλιά του Όμλιν.

Στο 62 η Ελβετία έχασε μεγάλη ευκαιρία για να πετύχει και δεύτερο γκολ! Ο Οκαφόρ πέταξε τη μπάλαστο κενό χώρο ο Σεφέροβιτς έγινε αποδέκτης της, μπήκε στην περιοχή, όμως το διαγώνιο σουτ που έκανε κατέληξε άουτ.

Ένα λεπτό αργότερα, ο Μπερνάρντο Σίλβα που μόλις είχε περάσει στο ματς, έπιασε δυνατό σουτ έξω από την περιοχή αναγκάζοντας τον Όμλιν να διώξει με γροθιές!

Στο 67, ο Μπρούνο Φερνάντες με μακρινή εκτέλεση φάουλ έστειλε τη μπάλα στην αγκαλιά του Όμίν!

Στο 72, η Πορτογαλία απείλησε εκ νέου. Ο Μέντες έκανε σέντρα στην πλάτη της άμυνας από τ΄αριστερά, ο Γκέδες έκανε το πλασέ αλλά νικήθηκε από τον Όμλιν!

Στο 78΄ο Ζότα με κεφαλιά ανάγκασε τον νεαρό πορτιέρε να κάνει μια ακόμη καλή απόκρουση!

Ένα λεπτό αργότερα η ομάδα του Φερνάντο Σάντος είχε μια ακόμα καλή στιγμή με τον Κανσέλο να σουτάρει και να κερδίζει κόρνερ!

Στο 88 ο Τσούμπερ απείλησε με μακρινό σουτ!

Δευτερόλεπτα αργότερα η Πορτογαλία έχασε μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσει! ο Γκέντες γύρισε τη μπάλα στην καρδιά της άμυνας, ο Πέπε έκανε το σουτ με τον Όμλιν να διώχνει με δυσκολία! Στο 89 ο Σίλβα έκανε σουτ από μακρινή απόσταση που δεν ήταν ικανό να νικήσει τον πραγματικά καλό Όμλιν!

Στις καθυστερήσεις, ο Ζότα έχασε μια ακόμη καλή ευκαιρία αλλά το αποτέλεσμα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος.

Ελβετία: Όμλιν, Βίντμερ(46΄Στέφεν), Ακάντζι, Ελβέντι, Ροντρίγκες(79΄Στεργίου), Φρόιλερ, Τζάκα, Σο(79΄Έμπισερ) , Σακίρι(22΄Οκαφόρ) Σεφέροβιτς, Εμπολό(65΄Τσούμπερ)

Πορτογαλία: Ρούι Πατρίσιο, Μέντες, Ντανίλο, Πέπε, Κανσέλο, Οτάβιο(46 Γκέντες), Νέβες(82΄Όρτα), Φερνάντες(74΄ Νούνιες), Λεάο(62΄Ντιόγκο Ζότα), Βιτίνια(Μπ. Σίλβα), Σίλβα

Κίτρινη: Όμλιν, Ντανίλο, Βίντμερ, Κανσέλο

Βαθμολογία:

Ισπανία 8

Πορτογαλία 7

Τσεχία 4

Ελβετία 3


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.