Όλη η δράση στη Ligue 1 (vids)

Διαβάστε στο novasports.gr τι έγινε στα γήπεδα της Γαλλίας στην 9η αγωνιστική της Ligue 1.

Διαβάστε στο novasports.gr τι έγινε στα γήπεδα της Γαλλίας στην 9η αγωνιστική της Ligue 1. H πρωτοπόρος Παρί διατήρησε τη θέση της στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, η ευχάριστη έκπληξη Λιλ “στραβοπάτησε” στο “σπίτι” της, ενώ η Ρεν και η Νις διατηρήθηκαν στα… ψηλά πατώματα του γαλλικού πρωταθλήματος. 

Λιλ – Λυών 1-1

Η Λιλ δεν κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της μαχητικής Λυών στο Stade Pierre-Mauroy και αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1, χάνοντας βαθμολογικό έδαφος. 

Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 22ο λεπτό με τον Μπάμπα, ωστόσο το αυτογκόλ του Τσελίκ στο 41ο λεπτό έφερε το παιχνίδι στην απόλυτη ισορροπία. Η Λυών έμεινε στο 50′ με δέκα παίκτες εξαιτίας της αποβολής του Μαρσέλο με δεύτερη κίτρινη κάρτα, όμως η Λιλ δεν κατάφερε να αξιοποιήσει την αριθμητική της υπεροχή.

Μονακό-Μπορντό 4-0

Η Μονακό επέστρεψε στις νίκες με το εμφατικό 4-0 στο Luis II απέναντι στην Μπορντό, για την 9η αγωνιστική του γαλλικού πρωταθλήματος.

Η Μονακό άνοιξε το σκορ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μπεν Γιεντέρ στο 28ο λεπτό με τον Γάλλο να φτάνει τα έξι γκολ σε 9 παιχνίδια!  

Η ομάδα του Κόβατς, ανέβασε περισσότερο την απόδοσή της και δύο λεπτά αργότερα έφτασε στην επίτευξη ενός ακόμη τέρματος. Δράστης αυτή τη φορά ο Γκέλσον Μαρτίνς που πέτυχε το πρώτο φετινό του γκολ.  

Πριν προλάβουν οι φιλοξενούμενοι ν΄αντιράσουν ήρθε και τρίτο γκολ για τη Μονακό!  

Στο 31΄, ο Κέβιν Φόλαντ, έγραψε και αυτός τ΄όνομά του στον πίνακα των σκόρερ για το 3-0!  

Ο ίδιος παίκτης στο 58, πέτυχε ένα ακόμη γκολ για το τελικό 4-0!  

 Ανζέ-Νις 0-3

Η Νις πηρέ σπουδαίο εκτός έδρας τρίποντο και παρέμεινε στα ψηλά της βαθμολογίας. Στο «Ρειμόν Κοπά», το 0-1 έκανε ο Ρόνι Λόπες μετά από πάσα του Ντάντε. Οι φιλοξενούμενοι ήταν αποτελεσματικοί και έκαναν το 0-2 στο 23’ με τον Λες Μελού με εκτέλεση πέναλτι. Στην επανάληψη σφράγισαν το άνετο τρίποντο τους στο 77’ με γκολ από τον Μπουνταουί μετά από ασίστ του Γκουιρί.

Ντιζόν-Λοριάν 0-0

Στο «Γκαστόν Ζεράρ» έγινε ωραίο παιχνίδι ανάμεσα σε δύο ομάδες ποτ είναι στα χαμηλά της βαθμολογίας. Η ουραγός Ντιζόν δεν κατάφερε ούτε τώρα να πανηγυρίσει την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα. Η Λοριάν θα μπορούσε να έχει πάρει το τρίποντο αλλά στο 57’ ακυρώθηκε σωστά γκολ του Βίσα ως οφσάϊντ.

Νιμ-Μετς 0-1

Στην μάχη των δύο ομάδων που βρίσκονται στην μέση της βαθμολογίας, οι φιλοξενούμενοι ήταν εκείνοι που πήραν το πολύτιμο τρίποντο κι ανήλθαν βαθμολογικά.  Στο «Σταντ ντε Κοστιέρ» το 0-1 έγινε στο 15’ με τον Γκέϊγ μετά από ασίστ του Μαϊγκά. Στην συνέχεια οι γηπεδούχοι πίεσαν για την ισοφάριση αλλά χωρίς να τα καταφέρουν. Η Μετς από το 44’ έπαιζε με παίκτη λιγότερο καθώς αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη ο Ουντόλ.

Ρεμς-Στρασμπούρ 2-1

Στο «Ογκάστ Ντελάν» έγινε μεγάλη μάχη ανάμεσα σε δύο ομάδες που βρίσκονταν κάτω από την ζώνη του υποβιβασμού. Τελικώς η Ρεμς πανηγύρισε τη νίκη και έκανε ένα μεγάλο άλμα στην βαθμολογία παίρνωντας σημαντική ανάσα. Το 1-0 για τους γηπεδούχους στο 22’ με αυτογκόλ του Καμαρά. Το 2-0 στο 26’ με τον Φαές, ενώ η Στρασμπούρ έκανε το 1-2 στο 30’ με πέναλτι του Αζόρκ.

Σεντ Ετιέν-Μονπελιέ 0-1

Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να μπουν νωρίς μπροστά στο σκορ, με γκολ του Μαβιντιντί στο 14ο λεπτό. Έτσι η Μονπελιέ επέστρεψε στις νίκες και πήρε ένα τρίποντο, αλλά και ψυχολογία για το επόμενο παιχνίδι απέναντι στη Λυόν.

Αντίθετα η ομάδα του Παναγιώτη Ρέτσου, ο οποίος δεν ήταν καν στην αποστολή γιατί είναι τραυματίας με μυϊκό πρόβλημα διανύει μια κακή αγωνιστική περίοδο με πέντε συνεχόμενες ήττες.

Ναντ-Παρί 0-3:

Οι πρωταθλητές δυσκολεύτηκαν μόνο ένα ημίχρονο στην έδρα της Ναντ, επιβλήθηκαν με 3-0 και έφτασαν τις 7 διαδοχικές νίκες στο πρωτάθλημα.

Οι δύο καλύτερες στιγμές στο πρώτο μέρος ήρθαν από τη Ναντ, η πρώτη με τον Σάιμον, ο οποίος προ κενής εστίας έχασε τεράστια ευκαιρία, ενώ στο 36′ ο Κόλο Μουάνι δεν μπόρεσε με ωραίο πλασέ να βρει εστία.

Είναι ενδεικτικό πως το πρώτο ημίχρονο έφυγε με τις δύο ομάδες να μην έχουν προσπάθεια προς την εστία. 

Η εκκίνηση του δευτέρου ημιχρόνου ήταν η ιδανική, με τον Εμπαπέ να δίνει την ασίστ για το πρώτο γκολ του Ερέρα στο φετινό πρωτάθλημα, στο 47′ ο Ισπανός έκανε το 0-1.

Στο 65′ ο Εμπαπέ από τα 11 μέτρα πέτυχε το 97ο γκολ του με τη φανέλα της Παρί και 5 λεπτά αργότερα ο Κέιλορ Νάβας δεν άφησε τον Μπάμπα να τον νικήσει, αποκρούοντας το πέναλτι.

Στο 88′ ο Σαράμπια διαμόρφωσε το τελικό 0-3, ύστερα από λάθος του Λουζά, με την Παρί να βρίσκεται στην κορυφή της Ligue 1, έχοντας 21 βαθμούς. 

Ο Εμπαπέ αποχώρησε στο 74′ με πρόβλημα στους προσαγωγούς και αύριο θα εκτιμηθεί η κατάστασή του, δίχως πάντως η εικόνα του να εμπνέει ανησυχία.

Ναντ-Παρί Σεν Ζερμέν: 0-3 (HL)

Ρεν-Μπρεστ 2-1

Η Ρεν είχε να νικήσει από τα τέλη Σεπτεμβρίου, βρέθηκε να χάνει από την Μπρεστ, όμως δύο γκολ των στόπερ της έφεραν την ανατροπή.

Κόντρα στη ροή του παιχνιδιού και μετά από λάθος του Αγκέρ, ο Ονορά με σουτ εντός μεγάλης περιοχής άνοιξε το σκορ στο 57′, όμως τα αμυντικά προβλήματα που ταλαιπωρούν την ομάδα του Νταλ’ Όλιο έκαναν και πάλι την εμφάνισή τους.

Στο 66′ μετά το φάουλ του Ντελ Καστίγιο, ο Ντα Σίλβα ισοφάρισε και 4 λεπτά αργότερα, ο Μπουριζό με κόρνερ βρήκε τον Αγκέρ, με τον Μαροκινό να διαμορφώνει το τελικό 2-1. 

Ρεν-Μπρεστ: 2-1 (HL)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.