Ναντ – Λιόν 1-3: Ποια παραμονή… πάει για Ευρώπη (highlights)

Η Λιόν μέσα σε μια εβδομάδα έφτασε στον τελικό κυπέλλου και στο -2 από την έβδομη θέση για το πρωτάθλημα. Με το 3-1 στην έδρα της Ναντ δεν υπάρχει πια θέμα παραμονής στην κατηγορία φυσικά αλλά σοβαρή συζήτηση για Ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Η Ναντ ήταν η πιο επικίνδυνη ομάδα στο γήπεδο στο πρώτο ημίχρονο σε μια βραδιά που ο προπονητής της Αντουάν Κομπουαρέ συμπλήρωσε 500 ματς στους πάγκους της Ligue 1.

Η Λιόν την πίεσε από την αρχή του ματς, είχε κατοχή αλλά δεν έβρισκε τις φάσεις που έβρισκε σε ανοιχτό γήπεδο η ομάδα του Κομπουαρέ.

Σκόραρε με μια από αυτές με τον Αμπλίν για το 1-0 (16′) ενώ στις υπόλοιπες είχε ένα δοκάρι με τον Μοχάμεντ (36′) και ο Λόπες έκανε δύο εντυπωσιακές επεμβάσεις για να πάνε οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια με το σκορ στο 1-0.

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο δεύτερο ημίχρονο έπεσε στην Λιόν αλλά σε κενή εστία ο Λακαζέτ δεν πρόλαβε τον Ζεζέ ο οποίος παραχώρησε κόρνερ (47′).

Ο Λακαζέτ στην συνέχεια ήταν τυχερός που δεν αποβλήθηκε για αγκωνιά στον Ζεζέ (57′), τυχερός που δεν δόθηκε πέναλτι σε παράβασή του στον Αμπλίν (63′) και τυχερός που ισοφάρισε με κόντρα σε απομάκρυνση του Ζεζέ (74′).

Δεν πέρασε ούτε ένα τρίλεπτο μέχρι να γυρίσει το ματς με το πρώτο γκολ στην καριέρα του 18χρονου Φοφανά στην Ligue 1 για το 1-2 ενώ στις καθυστερήσεις ο Όρμπαν σημείωσε το τελικό 1-3.

Η Λιόν κράτησε το πέμπτο συνεχόμενο εκτός έδρας τρίποντο κι έφτασε στο -2 από την έβδομη θέση που οδηγεί στην Ευρώπη.

Ναντ: Λαφόντ – Αμιάν, Καστελετό, Τσέμερτ (41′ Ζεζέ), Κότσα – Αουγκούστο (86′ Μουτουσαμί), Τσιριβέγια – Μολέ (75′ Κοκό), Σισοκό (86′ Τραορέ), Αμπλίν – Μοχάμεντ (75′ Μπάμπα)

Λιόν: Λόπες – Μέιτλαντ-Νάιλς, Ο’Μπράιεν, Τσαλέτα-Τσαρ, Ταλιαφίκο – Μάτιτς, Κακερέ, Τολισό (61′ Σερκί) – Νουάμα (74′ Φοφανά), Μπενράχμα (86′ Μπαλντέ), Λακαζέτ (86′ Όρμπαν)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.