Ανσού Φατί: Ο νέος “παρτενέρ” του Μέσι

Το νέο μεγάλο "στοίχημα" της Μπαρτσελόνα ονομάζεται Ανσού Φατί

Μετά την αποχώρηση του Λουίς Σουάρες από την Μπαρτσελόνα, ο Λιονέλ Μέσι… ξέμεινε από στηρίγματα. Ο Ουρουγουανός θα συνεχίσει την καριέρα του στην Ατλέτικο Μαδρίτης. 

Το δίδυμο Μέσι-Σουάρες έκανε εξαιρετική δουλειά στην επίθεση των “μπλαουγκράνα”, αλλά το αστέρι του συλλόγου ψάχνει πλέον τον νέο του “παρτενέρ”.  Πριν τον Λουίς Σουάρες την πόρτα της εξόδου από το “Καμπ Νου”, είδαν οι Νεϊμάρ, Ινιέστα, Ροναλντίνιο, Τσάβι, Βίλα, Πέδρο και Ετό. 

Το σίγουρο είναι ότι ο Λιονέλ Μέσι κοιτάζει τους συμπαίκτες του στα αποδυτήρια και ψάχνει τον ποδοσφαιριστή, που μαζί του θα επιχειρήσει να κάνουν μια καλή χρονιά και να οδηγήσουν την Μπαρτσελόνα εκ νέου στις επιτυχίες μια και η σεζόν που ολοκληρώθηκε είχε αρκετά “δράματα” και εντάσεις.

Η “οχτάρα” από την Μπάγερν Μονάχου στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, ήταν αυτή που έβγαλε στον αφρό όλα τα προβλήματα του κλαμπ. Το μόνο θετικό ήταν η απόφαση της  διοίκησης να προβεί σε μεγάλες αλλαγές με στόχο την επιστροφή στους τίτλους. 

Η επιλογή του Ρόναλντ Κούμαν είναι αμφιλεγόμενη. Ο Ολλανδός τεχνικός καλείται να “αναγεννήσει” την Μπαρτσελόνα. Το πρωτάθλημα για τους “μπλαουγκράνα” ξεκίνησε με  θετικό πρόσημο. 

Η ομάδα πήρε τους πρώτους τρεις βαθμούς με τον Ανσού Φατί να ολοκληρώνει το ματς με δύο γκολ και ένα κερδισμένο πέναλτι, στα πρώτα 35 λεπτά της αναμέτρησης. Η διοίκηση θεωρεί ότι ο πολιτογραφημένος Ισπανός είναι το ανερχόμενο ταλέντο του συλλόγου, εξάλλου αυτό είναι αντιληπτό και από τη ρήτρα αποδέσμευσης του. 

Όταν οι “μπλαουγκράνα” αποφάσισαν να ανανεώσουν το συμβόλαιο του για δεύτερη φορά τον Δεκέμβριο του 2019, λόγω του ενδιαφέροντος που έχουν υπάρχει από αρκετούς “μνηστήρες” για την περίπτωση του, ανέβασαν την ρήτρα αποδέσμευσης από τα 170 εκ ευρώ στα  400.

Αυτό φανερώνει ότι οι ιθύνοντες του κλαμπ, πιστεύουν στις δυνατότητες του Φατί. Τα ταλέντα που η Μπαρτσελόνα έχασε από την Μασία τα τελευταία χρόνια είναι πολλά και στόχος είναι να μην επαναληφθούν τα λάθη του παρελθόντος. 

Μάλιστα, δημοσιεύματα αναφέρουν ότι οι “μπλαουγκράνα” θα ενεργοποιήσουν το +2 που υπάρχει στη συμφωνία τους, έτσι ώστε ο Φατί να παραμείνει στην ομάδα μέχρι το 2024.
 
Ο 17χρονος πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με τη φανέλα του συλλόγου την εποχή του Ερνέστο Βαλβέρδε στην τεχνική ηγεσία. Το “βάπτισμα” στη Πριμέρα Ντιβιζιόν έγινε στις 25 Αυγούστου του 2019 με την Ρεάλ Μπέτις. Ο Φατί έβαλε το πρώτο του γκολ μια εβδομάδα αργότερα  στο  παιχνίδι κόντρα στην Οσασούνα

Όμως το “διαμάντι” με το όνομα Ανσού Φατί έμεινε μάλλον “ακατέργαστο”. Αυτή τη διαδικασία θα προσπαθήσει να ολοκληρώσει ο Ρόναλντ Κούμαν. Ο Ολλανδός καλείται να δώσει αρκετό χρόνο συμμετοχής στον Ισπανό ποδοσφαιριστή.

Η πρώτη του επίσημη εικόνα για τη σεζόν 2020-21 ήταν κάτι παραπάνω από εντυπωσιακή, καθώς έκλεψε την παράσταση με το… καλημέρα! Με το νούμερο “22” στην πλάτη θα προσπαθήσει να κάνει κι άλλες εξαιρετικές εμφανίσεις, συμβάλλοντας στην εικόνα της νέας Μπαρτσελόνα.  

Αν η 17η σεζόν είναι η τελευταία χρονιά του Λίο Μέσι στη Μπαρτσελόνα, τουλάχιστον ας είναι μια από τις καλύτερες.  

Ο Φατί θέλει να πιάσει την ευκαιρία που του δίνεται από τα μαλλιά και με σκληρή δουλειά να αποδείξει ότι αξίζει μια θέση στη βασική ενδεκάδα, αλλά κυρίως μια θέση δίπλα στο Αργεντινό σούπερ σταρ. 

Έχει το ταλέντο για να την κερδίσει και ίσως όταν και αν ο Μέσι αποχωρήσει, να είναι αυτός το επόμενο νούμερο “10” της Καταλονίας. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.