Βαλένθια-Εσπανιόλ 2-2: Υποβιβασμός για τους Καταλανούς στο 93’, ελπίζουν οι «Νυχτερίδες»

Με «χρυσό» σκόρερ τον Λίνο στο 90+3’ η Βαλένθια έστειλε τους Καταλανούς στη δεύτερη κατηγορία ενώ η ίδια στρέφει το βλέμμα της στην τελευταία αγωνιστική για να παραμείνει στη La Liga.

Εάν η Εσπανιόλ κατάφερνε να παραμείνει στη La Liga τότε θα επρόκειτο για μια τεράστια επιτυχία, έχοντας κατά νου πως στις 14 Μαΐου μετά την εντός έδρας ήττα από την Μπαρτσελόνα όλα έδειχναν χαμένα. Κι όμως ακολούθησε η νίκη στη Μαδρίτη επί της Ράγιο, η ισοπαλία σαν νίκη με την Ατλέτικο (έχανε με 3-0, πήρε ισοπαλία 3-3) για να φτάσει μια ανάσα από το μεγάλο τρίποντο στο «Μεστάγια» επί της Βαλένθια με ανατροπή. Τελικώς το γκολ του Λίνο στο 90+3’ φέρνει την Εσπανιόλ στη δεύτερη κατηγορία.

To σύνολο του Ρουμπέν Μπαράχα προηγήθηκε στο 38’ με τον Ντιέγο Λόπεθ μετά την σέντρα του Αλμέιδα και την λανθασμένη αντίδραση του Πατσέκο, όμως στην αμέσως επόμενη φάση ο Μόντες έφερε την αναμέτρηση στην ισορροπία με σπουδαία κεφαλιά

Στο 49’ οι ψυχωμένοι Καταλανοί ανέτρεψαν το εις βάρος τους σκορ μετά από σπουδαία ενέργεια του Όσκαρ Χιλ που νίκησε τον Γκαγιά με τον Μπρέιθγουεϊτ να τελειώνει τη φάση από επίκαιρη θέση για το 1-2. Ο Δανός έφτασε τα 10 γκολ στο πρωτάθλημα, ενώ είχε να συναντηθεί με τα δίχτυα από την 1η Απριλίου.

Στο 77’ ο διαιτητής Χιλ Μανθάνο ακύρωσε γκολ του Μόντες για φάουλ του Μεξικανού στον Μαμαρντασβίλι με τους «Πέρικος» να διαμαρτύρονται έντονα για αυτή την απόφαση.

Το τελικό 2-2 διαμορφώθηκε από τον Λίνο στο 90+3’ καταδικαστικό για την Εσπανιόλ (έμεινε στους 36 βαθμούς και δεν προλαβαίνει) κι ελπιδοφόρο για τη Βαλένθια που όμως δεν έχει ξεμπλέξει έχοντας 41 βαθμούς.

Η Βαλένθια πηγαίνει στη Σεβίλλη για να κοντραριστεί με την Μπέτις, που ως 6η της βαθμολογίας έχει διασφαλίσει το εισιτήριο για τους ομίλους του Europa League.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.