Τζιρόνα, ο εφιάλτης των μεγάλων

Οι Καταλανοί στην τρίτη σεζόν τους στην ισπανική ελίτ ήδη έχουν κερδίσει το στοίχημα προσφέροντας highlights που μπαίνουν στο ανθολόγιο της La Liga.

To ιστορικό poker του Τάτι Καστεγιάνος κόντρα στην Ρεάλ Μαδρίτης έφερε την Τζιρόνα (στα καταλανικά και Χιρόνα στα καστιγιάνικα) στα πρωτοσέλιδα του ισπανικού Τύπου. Οι Καταλανοί στην τρίτη σεζόν τους στην La Liga έκαναν γιγάντιο βήμα για τη παραμονή και θα πρέπει να γίνουν…αλλεπάλληλα θαύματα στις 6 εναπομείνασες αγωνιστικές για να επιστρέψουν στην Segunda Division. Εξάλλου, οι 41 βαθμοί που έχουν ήδη βάλει στο σακούλι προτού κοντραριστούν με τη Σεβίλλη στην Ανδαλουσία στην ολοκλήρωση της 32ης αγωνιστικής (Δευτέρα 1/5 στις 22:00, Novasports Prime) είναι το όριο παραμονής στις περισσότερες από τις προηγούμενες σεζόν.

Μόνο μία ήττα κόντρα στους μεγάλους

Μπορεί ο θρίαμβος απέναντι στους πρωταθλητές Ισπανίας, Ευρώπης και κόσμου να είναι ιστορικός, αλλά οι Καταλανοί έχουν αποδείξει αυτή τη σεζόν πως δεν…μασάνε κόντρα τους δύο γίγαντες του ισπανικού ποδοσφαίρου. Κι ας μην είναι και γεμάτοι εμπειρία στην κατηγορία, έχοντας μια διετία στα σαλόνια (2017-19) πριν από την τρέχουσα. Στα τέσσερα παιχνίδια απέναντι στην επικείμενη πρωταθλήτρια Μπαρτσελόνα και την κάτοχο Ρεάλ Μαδρίτης, πήραν τους 5 απο τους 12 βαθμούς που διεκδίκησαν

Η μοναδική ήττα ήρθε από την ομάδα του Τσάβι στο “Μοντιλίβι” με το κλασικό για την φετινή πρωταθλήτρια 1-0 κι ενώ στο δεύτερο μέρος η Τζιρόνα πίεσε και είχε τον έλεγχο προσπαθώντας μετά το 61′, όταν και δέχθηκε το γκολ από τον Πέδρι, να φέρει τον αγώνα στην ισορροπία. 
Στο “Καμπ Νόου” είχε πάρει “λευκή” ισοπαλία απο τους “Μπλαουγράνα”, κάτι που είχε συμβεί και στο “Σαντιάγο Μπερναμπέου” με τη διαφορά πως στην ισπανική πρωτεύουσα σκόραρε με πέναλτι του Στουάνι στο 80′ για το τελικό 1-1. 

Ειδικά απέναντι στη Ρεάλ, φαίνεται πως αποτελούν τον κρυπτονίτη τους. Στις 6 αναμετρήσεις των “Μπλανκιρόχος” κόντρα στους Μαδριλένους, οι Καταλανοί έχουν τρεις νίκες, μία ισοπαλία και δύο ήττες. Είναι η μοναδική ομάδα που έχει θετικό απολογισμό με αντίπαλο τη Ρεάλ. 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Καστεγιάνος, από μοιραίος πολύ ωραίος…


Όσο για τον Καστεγιάνος, η μοίρα τον αγκάλιασε. Ήταν βράδυ της 10ης Απριλίου όταν ο προπονητής της Τζιρόνα, Μίτσελ, βγαίνει στην αίθουσα Τύπου του “Καμπ Νόου” λέγοντας: “Ο Τάτι είναι ακόμη στα αποδυτήρια. Κλαίει”. Η αιτία; Η μεγάλη χαμένη ευκαιρία με το ματς στο 0-0 στο 55′ όταν είναι 2 εναντίον 1 και δεν σκοράρει απέναντι στον Τερ Στεγκέν ενώ έχει και την εύκολη πάσα στον Τσιγκάνκοφ. 

Και 15 βράδια μετά έρχεται η κάθαρση. Και πάλι δεν μπορεί να κοιμηθεί (μάλιστα πήρε υπνωτικό για να τα καταφέρει) αλλά αυτή τη φορά από την ένταση της χαράς. Πώς να γίνει διαφορετικά; Πέτυχε 4 γκολ απέναντι στην κραταιά Ρεάλ. Πέρασαν 75 χρόνια από την προηγούμενη φορά…


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.