Μπαρτσελόνα: Επίθεση του Πικέ κατά της ESL

Ο Ζεράρ Πικέ τόνισε πως η European Supe League είναι ο καπιταλισμός στην πιο σκληρή του μορφή και ζήτησε αλλαγές στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Ο κεντρικός αμυντικός της Μπαρτσελόνα τόνισε πως θα πρέπει να ενισχυθούν οι μικρότερες ομάδες, καθώς αποτελούν τη βάση του ποδοσφαίρου.

Χαρακτηριστικά, ο Πικέ δήλωσε: “Στην αρχή θα έλεγαν πως θα μείνουν στα εθνικά πρωταθλήματα. Αλλά όσο θα περνούσαν τα χρόνια και επειδή από πίσω τους είναι επενδυτικά funds και τράπεζες, τότε θα έβλεπαν πως είχαν ζημιές και θα αποφάσισαν να βάλουν τους αγώνες τα Σαββατοκύριακα. Και έτσι θα έπαιρναν κέρδη από τα πρωταθλήματα. Και αν βλέπει κανείς τα νούμερα, θα διέλυαν το σύστημα. Αυτό που φέρνει τα έσοδα στα πρωταθλήματα. Αυτό θέλουμε για το ποδόσφαιρο; Η Σεβίλλη, η Βαλένθια, η Έβερτον, η Λέστερ, η Νάπολι να εξαφανιστούν; Γιατί αυτό θα γίνονταν. Είναι προφανές πως το μοντέλο που ισχύει τώρα πρέπει να αλλάξει, αλλά να βρεθεί μία ισορροπία για τους όχι και τόσο μεγάλους. Πρέπει η UEFA αλλά και η La Liga να ενισχύουν τις ομάδες των χαμηλότερων κατηγοριών. Ίδιες ψήφοι, ίδιο εισόδημα. Αλλά η ESL θα διέλυσε όλο το… οικοσύστημα του ποδοσφαίρου”.

Και συμπλήρωσε στη συνέχεια: “Αυτό που ζούμε στο ποδόσφαιρο, είναι μια αντανάκλαση της κοινωνίας: Καπιταλισμός στην πιο σκληρή του μορφή. Πρέπει να βρούμε ένα πιο ισορροπημένο μοντέλο”.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

Δείτε Επίσης