“Κατοστάρης” ο Πουγιόλ

Τις 100 συμμετοχές στο Τσάμπιονς Λιγκ κατάφερε και έφτασε ο Πουγιόλ.

Από την ομάδα της γενέτειράς του, την Λα Πόμπλα ντε Σεγούρ, στην Μπαρτσελόνα. Ήταν μόλις 17 ετών όταν εντάχθηκε στις ακαδημίες των “μπλαουγκράνα” (1995) και τέσσερα χρόνια αργότερα, στις 3 Οκτωβρίου του 1999, ο Κάρλες Πουγιόλ Σαφορκάδα (όπως είναι το πλήρες όνομά του) έκανε το ντεμπούτο του με την φανέλα της πρώτης ομάδας εναντίον της Βαγιαδολίδ. Ο Λουίς Φαν Γκάαλ του έδωσε την ευκαιρία και, 12 χρόνια μετά, ο Πουγιόλ έχει εξελιχθεί σε “στυλοβάτη” της άμυνας των Καταλανών και στον φυσικό ηγέτη της ομάδας.

Προχθές το βράδυ ο αρχηγός της “Μπάρτσα” έκανε, στον αγώνα ρεβάνς με τη Ρεάλ Μαδρίτης για την ημιτελική φάση, την 100η εμφάνισή του στο Τσάμπιονς Λιγκ. Μέσα από αυτές έχει πανηγυρίσει δύο τρόπαια, αλλά και δύο γκολ.

Το ντεμπούτο του στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση δεν ήταν το καλύτερο, καθώς, φορώντας την φανέλα με το νούμερο 32, είδε την ομάδα του να συντρίβεται από την Ντιναμό Κιέβου με 4-0, με τον Αντρέι Σεβτσένκο να κάνει “πάρτι” στην άμυνα των “μπλαουγκράνα” και να πετυχαίνει χατ τρικ.

Υπό τις οδηγίες του Φράνκ Ράικαρντ και του Πεπ Γκουαρντιόλα σήκωσε δύο τρόπαια του Τσάμπιονς Λιγκ, στο Παρίσι το 2006, και στη Ρώμη το 2009, ενώ στις 28 του μήνα θα διεκδικήσει με τους συμπαίκτες του το 4ο βαρύτιμο τρόπαιο στην ιστορία της Μπαρτσελόνα και τρίτο στο ξεκίνημα του 21ου αιώνα.

Ο 33χρονος κεντρικός αμυντικός κατάφερε δύο φορές να “παραβιάσει” τα αντίπαλα δίχτυα. Στη φάση των ομίλων της περιόδου 2006/2007, η Μπαρτσελόνα “φιλοδώρησε” με πέντε γκολ την Λέφσκι Σόφιας, με τον Πουγιόλ να πετυχαίνει το τέταρτο. Δεν ήταν μόνο το πρώτο τέρμα του στη διοργάνωση, αλλά και το πρώτο που η ομάδα φορούσε τη φανέλα με το λογότυπο της UNICEF. Την επόμενη σεζόν σημείωσε το δεύτερο τέρμα του, επίσης στη φάση των ομίλων, εναντίον της Στουτγκάρδης στη Γερμανία. Ανοιξε το σκορ για την ομάδα του σε μία φάση που δεν προδίκαζε την εξέλιξή της, ενώ, λίγα λεπτά αργότερα, ο Μέσι πέτυχε και το δεύτερο γκολ.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.