Άρης-Νίκη Βόλου 3-0: Ντάρι, ντάρι… στα ημιτελικά! (highlights)

Πιο δύσκολος από ότι περίμεναν κι απ' ότι μαρτυρά το τελικό σκορ, αποδείχτηκε ο πρώτος προημιτελικός για τους Θεσσαλονικείς, οι οποίοι εν τέλει «καθάρισαν» στις καθυστερήσεις με MVP τον Νταρίντα.

Προβάδισμα πρόκρισης για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας πήρε ο Άρης, που επιβλήθηκε με 3-0 στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Σκόρερ της επικράτησης ήταν ο Νταρίντα, με το γκολ που… μέτρησε (60’) και εκείνο που πέτυχε στις καθυστερήσεις του αγώνα (90+3′). Ο Τσέχος σημείωσε τέρμα και στο μισάωρο της αναμέτρησης, όμως ύστερα από υπόδειξη του VAR ακυρώθηκε για οφσάιντ του Μορόν. Έτσι έχασε το χατ τρικ…

Το τελικό σκορ γράφτηκε από τα πόδια του Σουλεϊμάνοφ (90+6′), με ένα υπέροχο σουτ.

Από τη μεριά τους οι Θεσσαλοί ήταν ανταγωνιστικοί μέχρι και το 90′, όμως στα τελευταία λεπτά κατέρρευσαν και θα παίξουν στη ρεβανς για την τιμή τους.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο νικητής του ζευγαριού (πλην συγκλονιστικού απροόπτου ο Άρης) θα βρει μπροστά του στους «4» έναν εκ των ΟΦΗ ή Παναιτωλικό.

Πίεση δίχως ουσία και γκολ που δε μέτρησε

Προσπάθεια για γκολ από τα πρώτα λεπτά έκανε ο Άρης, ο οποίος παρά την πίεσή του δε δημιουργούσε κλασικές ευκαιρίες. Στην παρθενική του στο 9’, ο Μορόν βρέθηκε απέναντι Γκαραβέλη, αλλά ο γκολκίπερ της Νίκης Βόλου έδειξε εξαιρετικά αντανακλαστικά και τον σταμάτησε.

Στο 23’ ο Ισπανός προσπάθησε εκ νέου να το νικήσει με διαγώνιο σουτ, όμως και πάλι ο Έλληνας πορτιέρο του είπε «όχι». Δύο λεπτά μετά οι φιλοξενούμενοι απείλησαν με τον Λίταινα, με την προσπάθειά του να μην καταλήγει στα δίκτυα λόγω της απόκρουσης του Κουέστα.

Στο μισάωρο του αγώνα ο Νταρίντα σκόραρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής. Η φάση εξετάστηκε από τον VAR και το τέρμα δε μέτρησε μιας και ο Μορόν ήταν οφσάιντ στην αρχή.

Χρειάστηκε να περάσει ένα δεκάλεπτο για να δημιουργήσουν οι παίκτες του Άκη Μάντζιου την επόμενη καλή τους στιγμή, καθώς εκείνοι του Δημήτρη Ελευθερόπουλου αμύνονταν εξαιρετικά.

Στο 40’ ο Φεράρι από θέση… φορ, έκανε κακό τελείωμα πιεζόμενος και από τους αντιπάλους του, χάνοντας την ευκαιρία να ανοίξει το σκορ.

Ημίχρονο στο «Κλεάνθης Βικελίδης», 0-0.

Το «καθάρισε» στις καθυστερήσεις με MVP Νταρίντα

Ίδια εικόνα με το πρώτο μέρος και στο δεύτερο, με τον Άρη να πιέζει για να βρει το γκολ και τη Νίκη Βόλου να ψάχνει την αντεπίθεση. Οι αλλαγές του Μάντζιου στο ημίχρονο βελτίωσαν την εικόνα της ομάδας του και ο Μορόν απείλησε (εκ νέου) πρώτος στο 53’.

Ύστερα από σέντρα του Οντουμπάτζο, ο Ισπανός έκανε το σουτ στην κίνηση, αλλά ο Γκαραβέλης πραγματοποίησε μια απίθανη απόκρουση!

Επτά λεπτά μετά ο Νταρίντα σκόραρε… ξανά και εν αντιθέσει με το γκολ του στο 30’, αυτό μέτρησε. Ο βοηθός σήκωσε το σημαιάκι για οφσάιντ, όμως με τη βοήθεια του VAR αυτό κατοχυρώθηκε υπέρ του Τσέχου για το 1-0 των Θεσσαλονικιών.

Στο 76’ ο Γκαραβέλης είπε και πάλι «όχι» σε απευθείας εκτέλεση φάουλ του Βερστράτε, κρατώντας την ομάδα του μέσα στο ματς.

Και στις καθυστερήσεις ο Άρης πήρε σπουδαίο προβάδισμα πρόκρισης με τα γκολ των Νταρίντα (90+3′) και Σουλεϊμάνοφ (90+6′), για το τελικό 3-0!

Η ταυτότητα του ματς:

Προημιτελικά Κυπέλλου Ελλάδας

Γήπεδο: «Κλεάνθης Βικελίδης»

Διαιτητής: Χρήστος Βεργέτης

Βοηθοί: Γιώργος Χριστάκογλου, Αχιλλέας Νίκζας

4ος: Κωνσταντίνος Τσέτσιλας

VAR: Ανδρέας Γκάμαρης

AVAR: Δημήτρης Βεργέτης

Σκόρερ: 60’, 90+3′ Νταρίντα, 90+6′ Σουλεϊμάνοφ

ΑΡΗΣ (Μάντζιος): Κουέστα, Φεράρι, Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Μοντόγια (46’ Οντουμπάτζο), Ντουκουρέ (46’ Βερστράτε), Νταρίντα, Μάνου Γκαρθία (57’ Σαμόρα), Φετφατζίδης (46’ Σουλεϊμάνοφ), Σαβέριο, Μορόν.

Στον πάγκο έμειναν οι: Χουτεσιώτης, Παναγίδης, Αγοραστός, Βέλεθ, Φατόρε.

Νίκη Βόλου (Ελευθερόπουλος): Γκαραβέλης, Κάσσος, Ανδρέου, Στίκας, Αναστασίου, Κυριακίδης, Λίταινας (56’ Ριμπέιρο), Γαβριηλίδης, Πολίτης (83’ Τοπαλίδης), Κρητικός (72’ Να), Τζιώρας (56’ Παναγιωτίδης, 83’ λ.τρ. Βουκελάτος).

Στον πάγκο έμειναν οι: Κραββαρίτης, Γιαννίτσης, Μπάλας, Κουτσιμπάνας.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.