Χέρι – χέρι στους «16»

Ελλάδα και Παραγουάη αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1 για την τρίτη και τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου U-20 και «τσέκαραν» το εισιτήριο για τους «16» της διοργάνωσης. Ο Διαμαντάκος (68') άνοιξε το σκορ για την Εθνική μας, ο Μοντενέγκρο (74') διαμόρφωσε το τελικό 1-1.

Ελλάδα και Παραγουάη αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1 για την τρίτη και τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου U-20 και «τσέκαραν» το εισιτήριο για τους «16» της διοργάνωσης. Ο Διαμαντάκος (68′)  άνοιξε το σκορ για την Εθνική μας,  ο Μοντενέγκρο (74′) διαμόρφωσε το τελικό 1-1.

Η Εθνική μας μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι, ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων, κυκλοφόρησε με υπομονή τη μπάλα και προσπάθησε κυρίως από τα άκρα να δημιουργήσει ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα. Η πρώτη καλή στιγμή του ματς ανήκε στην Ελλάδα. Ο Μπουχαλάκης μόλις στο 7ο λεπτό προσπάθησε να νικήσει τον Μορέλ από μακρινή απόσταση, όμως ο γκολκίπερ της Παραγουάης έδιωξε σε κόρνερ.

Από την άλλη πλευρά, οι Λατινοαμερικάνοι είχαν αρκεστεί σε έναν πιο παθητικό ρόλο και προσπαθούσαν κυρίως με αντεπιθέσεις να απειλήσουν, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Αντίθετα η Ελλάδα στο 13′ έφτασε κοντά στο γκολ, όμως ο Μπουχαλάκης από ευνοϊκή θέση δεν κατάφερε να νικήσει τον Μορέλ.

Όσο περνούσε η ώρα οι Παραγουανοί ανέβαζαν την απόδοση τους και προσπαθούσαν να κερδίσουν μέτρα στο γήπεδο, όμως στο 24′ έμειναν με δέκα παίκτες λόγω αποβολή του Γκόμεζ με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Οι παίκτες του Κώστα Τσάνα προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν το αριθμητικό πλεονέκτημα και έχασαν μεγάλες ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ με τους Κουρμπέλη (26′) και Μπουχαλάκη (42′). Η καλύτερη στιγμή της Εθνικής μας στο ματς ωστόσο ήρθε με τη συμπλήρωση του πρώτου 45λεπτου, όταν το σουτ του Σταφυλίδη από μακρινή απόσταση σταμάτησε στο δοκάρι του Μορέλ.

Στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου η εικόνα του ματς δεν άλλαξε. Η Ελλάδα συνέχισε να έχει τον έλεγχο, εκμεταλλευόμενη το αριθμητικό πλεονέκτημα, πίεσε τους Παραγουανούς και κατάφερε να μετουσιώσει την ανωτερότητα της σε γκολ στο 68΄ με τον Διαμαντάκο. Ο νεαρός επιθετικός επωφελήθηκε την άστοχη έξοδο του Μορέλ και με κεφαλιά έκανε το 1-0 για την Εθνική μας. 

Η αντίδραση των «Αλμπιρόχα» ωστόσο ήταν άμεση, αφού έξι λεπτά μετά το τέρμα του Διαμαντάκου έφτασαν στην ισοφάριση με τον Μοντενέγκρο. Ο Αλόνσο εκτέλεσε πλάγιο από δεξιά, ο Μαρέκο πήρε την πρώτη κεφαλιά, η μπάλα έφτασε στον Μοντενέγκρο και εκείνος με γυριστό σουτ από το ύψος του πέναλτι έφερε το ματς στα ίσια (1-1).

Στο τελευταίο τέταρτο οι παίκτες του Κώστα Τσάνα πίεσαν σε όλο το γήπεδο, έχασαν σημαντικές ευκαιρίες με τους Διαμαντάκο (79′),  Κολοβό (83′) και Φουρλάνο (89′), όμως δεν κατάφεραν να φτάσουν στο νικητήριο γκολ.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Ελλάδα: Καπίνο, Σταφυλίδης, Κωνσταντινίδης, Τριανταφυλλόπουλος (35′ Μπουγαΐδης), Κουρμπέλης, Μπάλλας, Φουρλάνος, Μπουχαλάκης (73′ Πέλκας), Κολοβός, Λυκογιάννης (60′ Γιαννιώτας), Διαμαντάκος

Στον πάγκο: Μαρινάκης, Διούδης, Γιαννακόπουλος, Μπακασέτας, Ράνος, Κούρος, Γούτας

Παραγουάη: Μορέλ, Μαρέκο, Παρέδες, Γκόμες, Ραμίρες, Σανάμπρια (58′ Χιμένεθ), Γκονζάλες (46′ Μοντενέγκρο), Ντα Μότα, Μπαλμπουενά, Ρόχας

Στον πάγκο: Λουσένα, Κορέα, Ντομίνγκες, Μπογάδο, Αλμιρόν, Βιγιαμαγιόρ, Βέρα.

Η τελική βαθμολογία του ομίλου:
1. Ελλάδα 5*
2. Παραγουάη 5*
3. Μεξικό 3
4. Μάλι 2

*Η Εθνική μας πήρε την πρώτη θέση του ομίλου ύστερα από κλήρωση. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.