Ράκιτιτς: “Κορυφαίος ο Μέσι κι ας μην το πάρει”

Ο Ιβάν Ράκιτις χαρακτήρισε "κορυφαίο" τον Μέσι ακόμα κι αν δεν κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο και εξήγησε το γιατί.

Συμπαίκτες στην Μπαρτσελόνα, Ράκιτιτς και Μέσι, με τον Κροάτη να δηλώνει στη Marca πως ο Μέσι είναι ο κορυφαίος παίκτης του κόσμου είτε πάρει είτε δεν πάρει το Μουντιάλ. Οι δηλώσεις αυτές του διεθνούς χαφ έρχονται σε μια περίοδο που η πίεση για τον Μέσι και την παρέα του έχει αυξηθεί μιας και η Αργεντινή είναι χρόνια μακριά από τους τίτλους. 

“Ασφαλώς αξίζει να το κατακτήσει για το ποιος είναι. Το ποδόσφαιρο όμως δεν είναι τένις. Δεν μπορεί να πιέζεις τον Μέσι να κατακτήσει μόνος του το Παγκόσμιο Κύπελλο. Σίγουρα το αξίζει, αλλά υπάρχουν 32 ομάδες με το ίδιο όνειρο. Αν στο τέλος το κατακτήσει θα είμαστε όλοι χαρούμενοι γι΄αυτόν.

Ωστόσο η ιστορία του δε θα αλλάξει είτε το κερδίσει είτε όχι. Αν είσαι ο καλύτερος, είσαι ανεξάρητα αν κερδίσεις έναν ή 50.000 τίτλους. Ένα Παγκόσμιο Κύπελλο δε θα αλλάξει το τί σημαίνει ο Μέσι για το ποδόσφαιρο.”

Οι δυο τους θα τεθούν αντιμέτωποι στις 21 Ιουνίου και ο Ράκιτιτς είναι αφοπλιστικός για αυτή την αναμέτρηση: “Κανείς δεν έχει βρει τη φόρμουλα να αντιμετωπίσει τον Μέσι Ούτε ο προπονητής μου ο Ζλάτκο Ντάλιτς, ούτε εγώ, ούτε κανείς. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να τον απολαύσουμε. 

Θα μετρήσουμε τις δυνάμεις μας απέναντι στον καλύτερο και το να έχεις την δυνατότητα να αντιμετωπίσεις τον καλύτερο είναι εξαίσιο. Ξέρουμε ότι θα είναι δύσκολο, όμως δύσκολα θα είναι και τα μας με Νιγηρία και Ισλανδία. Ξέρουμε ότι είναι ιδιαίτερο να παίζεις απέναντι στον Λίο αλλά κι εκείνος ξέρει ότι όλοι θέλουμε να παίξουμε καλά εναντίον του.”


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.