Ρονάλντο ή Μέσι;

Το «καυτό» ερώτημα της εποχής. Μέσι ή Ρονάλντο;

Η ερώτηση αυτή θα μπορούσε να απαντηθεί, με μια εξίσου απλή ερώτηση και να λάβει τέλος αυτή η διαμάχη.

Έχει νόημα να ασχολούμαστε αν ο Μέσι ή αν ο Ρονάλντο είναι ο κορυφαίος παίκτης όλων των εποχών;

Κάποτε, μεγαλώνοντας, το ερώτημα που υπήρχε τότε ήταν: Πελέ ή Μαραντόνα;

Οι περισσότεροι, τους έχουμε απολαύσει κυρίως σε βίντεο, οι λίγο πιο τυχεροί ίσως πρόλαβαν να τους δουν ν΄αγωνίζονται.

Ωστόσο έχετε αναρωτηθεί πόσο τυχεροί είμαστε, που είδαμε ΟΛΗ την διαδρομή των δύο αυτών ΥΠΕΡΑΘΛΗΤΩΝ, Μέσι και Ρονάλντο;

Αλήθεια τι νόημα έχει να ψάχνουμε στις λεπτομέρειες, αν ο Μέσι ή αν ο Ρονάλντο, είναι ο GOAT. Αμφότεροι είναι σπουδαίοι! Είναι ποδοσφαιριστές κορυφαίου επιπέδου και μας έχουν χαρίσει μοναδικές στιγμές.

Τώρα, αν κάποιος έχει προσωπική προτίμηση σε έναν εκ των δύο, είναι απόλυτα σεβαστό, αλλά κανείς μα κανείς δεν επιτρέπεται να πει αγωνιστικά οτιδήποτε για κανέναν τους.

Είναι δυνατόν, μετά τον αποκλεισμό της Πορτογαλίας, να ασκείται κριτική στον Κριστιάνο Ρονάλντο; Δεν μιλάμε για ένα ποδοσφαιριστή που έπαιξε καλά μια ή δύο σεζόν, έκανε κάποια καλά πράγματα και χάθηκε.

Μιλάμε για τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Ένα παιδί που ξεκίνησε από χαμηλά για να φτάσει να κατακτήσει ό,τι τρόπαιο υπάρχει! Από το 2003 ουσιαστικά, από την Σπόρτινγκ δηλαδή, μέχρι το 2022, ο Πορτογάλος παίζει σε κορυφαίο επίπεδο.

Τι σημαίνει αυτό πιο απλά.

Για 20 χρόνια, βρίσκεται σε επίπεδο στο οποίο δεν αντέχουν όλοι.

20 χρόνια, κυνηγάει ΜΟΝΟ τίτλους, ρεκόρ.

20 χρόνια προπονείται περισσότερο απ΄όλους για να βρίσκεται στην κορυφαία αγωνιστική κατάσταση.

20 χρόνια- 949 ματς, 701 γκολ 223 ασίστ.

Οι αριθμοί δεν λένε ψέματα. 701 γκολ σε συλλογικό επίπεδο. 118 γκολ με την Πορτογαλία. Ο αριθμός είναι τρομακτικός! Συνολικά 819 γκολ!

(Οι αριθμοί των γκολ και οι συμμετοχές σύμφωνα με το transfermarkt)

Για να είμαστε απόλυτα σωστοί, ο Ρονάλντο έχει 198 ματς με την Πορτογαλία, 438 με την Ρεάλ, 346 με την Γιουνάιτεντ, 134 με την Γιουβέντους, 31 με την Σπόρτιγνκ.

1147 ματς ο Κριστιάνο Ρονάλντο!. Ο Ροζέριο Σένι έχει 1214 με την Σάο Πάολο και την Βραζιλία.

Δεν γίνεται λοιπόν να κρίνουμε τον Κριστιάνο Ρονάλντο αγωνιστικά. Απαγορεύεται! Όχι με την διάρκεια που έχει όλα αυτά τα χρόνια.

Σίγουρα, κάποιος θα πει: Ναι καλός αθλητής, αλλά δεν είναι καλός χαρακτήρας.

Πάμε στον χαρακτήρα, όχι του Ρονάλντο αλλά κάθε ποδοσφαιριστή που θέλει για 20 χρόνια να είναι κορυφαίος παντού μαζί με την ομάδα του.

Θα είναι εγωιστής, θα είναι εγωκεντρικός, εκκεντρικός, θα είναι πραγματικά ό,τι θέλει και είναι απόλυτα λογικό. Έχει το αίσθημα του πρωταθλητή, ίσως περισσότερο από κάθε ποδοσφαιριστή! Έτσι είναι οι κορυφαίοι αθλητές. Έτσι είναι όσοι θέλουν να κερδίζουν συνέχεια. Το εγώ τους είναι τεράστιο και γι΄αυτό το λόγο φτάνουν σε επιτυχίες.

Ο Ρονάλντο, όπου και να πήγε πήρε τίτλους.

Κριστιάνο Ρονάλντο
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ

5 φορές κατέκτησε την Χρυσή Μπάλα, 5 Τσάμπιονς Λιγκ(4 με Ρεάλ ένα με Μάντσεστερ), Ευρωπαϊκό με Πορτογαλία. Πολλούς τίτλους σε Αγγλία, Ισπανία, Ιταλία. Πολλές ατομικές διακρίσεις.

Δεν κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο. Θα το ήθελε πολύ αλλά δεν τα κατάφερε. Ποιος μπορεί να τον κατηγορήσει ότι δεν προσπάθησε; ΚΑΝΕΙΣ!

Είναι δεδομένο, πως ο Κριστιάνο Ρονάλντο, δεν έχει ν΄αποδείξει τίποτα και σε κανέναν, όπως φυσικά και ο Μέσι.

Ο Λιονέλ Μέσι, ξεκίνησε και αυτός από χαμηλά. Ένα παιδί με ταλέντο, ίσως περισσότερο από τον Κριστιάνο Ρονάλντο, που επίσης όμως δεν άφησε το ταλέντο του να πάει χαμένο!

Ο Αργεντινός δούλεψε, εκμεταλλεύτηκε το ταλέντο του, που σε συνδυασμό με την δουλειά τον έκαναν έναν από τους κορυφαίους όλων των εποχών!

Πρόσφατα έφτασε τα 1000 ματς στην καριέρα του! Επίσης τρομακτικός αριθμός!

Σε συλλογικό επίπεδο, έχει 853 ματς, 701 γκολ 303 ασιστ.

Ο Μέσι έχει συνεισφορά σε 1137 γκολ στα 1000 παιχνίδια του. Αυτό σημαίνει συνεισφορά σε σχεδόν 59 γκολ για 19 διαδοχικές σεζόν. Έχει γκολ ή ασίστ σχεδόν κάθε 72 λεπτά και γκολ κάθε 104. Αυτό δείχνει απόλυτη σταθερότητα.

Απ΄το 2005 έως τώρα, ο Λιονέλ Μέσι, έχει (επίσης) κάνει άπαντες να παραμιλούν! Απίθανος ποδοσφαιριστής, «μάγος» της μπάλας.

7 φορές κέρδισε τη Χρυσή μπάλα, 1 Κόπα Αμέρικα, 4 Τσάμπιονς Λιγκ, 10 Πρωταθλήματα Ισπανίας, 1 Γαλλίας, Δεν τα αναφέρω φυσικά όλα. Κύπελλα, ατομικές διακρίσεις.

Ο Μέσι έχει το ρεκόρ, για τα περισσότερα γκολ σε ένα ημερολογιακό έτος. Το 2012 πέτυχε 91 γκολ! Το 1972 ο Γκερντ Μίλερ είχε 85 και ο Πελέ το 1958, 75.

(Συνολικά γκολ, συμμετοχές και ασίστ σύμφωνα με το transfermarkt)

Ο Αργεντινός επίσης έχει το αίσθημα του Πρωταθλητή βαθιά μέσα του. Δεν θέλει να χάνει και είναι απόλυτα λογικό.

Ίσως η διαφορά με τον Κριστιάνο, είναι στον εγωισμό. Ο Μέσι είναι πιο ομαδικός σε σχέση με τον Πορτογάλο, αλλά αμφότεροι έχουν τον ίδιο στόχο. Τη νίκη.

Αν η Αργεντινή κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο, τότε ο Μέσι θα προσθέσει στην συλλογή του, κάτι που δεν θα έχει ο Πορτογάλος.

Αυτό δεν αλλάζει τίποτα στο ισοζύγιο της ερώτησης: Μέσι ή Ρονάλντο;

Πρέπει κάποια στιγμή να κατανοήσουμε πόσο τυχεροί είμαστε, που είδαμε αυτή την απίθανη, καταπληκτική, μοναδική, ξεχωριστή, σπουδαία «κόντρα», ανάμεσα σε δύο ανθρώπους, που πολλοί χαρακτήρισαν «εξωγήινους»!

Ο Μέσι και ο Ρονάλντο, είναι δύο διαφορετικοί άνθρωποι, δύο διαφορετικοί χαρακτήρες με διαφορετικά χαρακτηριστικά. Ωστόσο επειδή είναι αμφότεροι οι κορυφαίοι, είναι το «λογικό» να υπάρχει η σύγκριση ανάμεσα στους δύο.

Ωστόσο είναι λάθος, να προσπαθούμε να τους κρίνουμε. Το σωστό είναι να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ για όσα έχουν προσφέρει και όσα έχουν ακόμη μπροστά τους. Να ευχαριστηθούμε ό,τι έχουμε δει!


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.