Group A: Πρώτη και αήττητη η Σερβία, χατ-τρικ ο Ρονάλντο για την Πορτογαλία (hls)

Η Σερβία παραμένει αήττητη και πρωτοπόρος στον όμιλο, από κοντά η Πορτογαλία που διέλυσε το Λουξεμβούργο με τρία γκολ του Ρονάλντο.

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ – ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ 5-0

Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος κατάφερε να πετύχει δύο γκολ μέσα σε πέντε λεπτά με τον Κριστιάνο Ρονάλντο που έφτασε τα 8 απέναντι στην “αγαπημένη” του χώρα από τα συνολικά 114! Ο 36χρονος επιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μόλις στο 8ο λεπτό εκμεταλλεύτηκε το πέναλτι που κέρδισε ο Μπερνάντο Σίλβα ανοίγοντας το σκορ (1-0) και λίγο αργότερα ο ίδιος κέρδισε πέναλτι από τον Μόρις καθαρίζοντας το ματς από νωρίς (13ο λεπτό, 2-0). Σοβαροί οι γηπεδούχοι δεν υποτίμησαν το Λουξεμβούργο, όπως έκαναν οι Σέρβοι την περασμένη αγωνιστική, ο Μπρούνο Φερνάντες μετά την ασίστ του Μπερνάρντο Σίλβα ανέβασε το δείκτη του σκορ (3-0, 18ο λεπτό). Η Πορτογαλία κατέβασε ταχύτητα καθώς είχε εξασφαλίσει το τρίποντο και στο δεύτερο ημίχρονο ο μέσος της Σπόρτινγκ, Ζοάο Παλίνια συμπλήρωσε το καρέ τερμάτων (4-0, 69ο λεπτό). Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε ο Κριστιάνο Ρονάλντο πετυχαίνοντας χατ τρικ (5-0, 87ο λεπτό). 115 γκολ σε 182 εμφανίσεις με το εθνόσημο για τον ηγέτη των Πορτογάλων.

Πορτογαλία (Φερνάντο Σάντος): Ρουί Πατρίσιο, Ρούμπεν Ντίας, Πέπε, Κανσέλο, Νούνο Μέντες, Παλίνια (73′ Νέβες), Μουτίνιο (65΄Ζοάο Μάριο), Φερνάντες, Αντρέ Σίλβα (73′ Λεάο), Μπερνάντο Σίλβα, Ρονάλντο

Λουξεμβούργο (Λουκ Χολτζ): Μόρις, Γιανς, Πίντο (87′ Μουράτοβιτς), Κάρλσον, Σανό, Μπαρέιρο, Σινάνι (87′ Βέιγκα), Ολιβιέ Τιλ (46′ Σάντσες), Περέιρα, Σεμπαστιέν Τιλ (46′ Ντέβιλ), Ροντρίγκες

ΣΕΡΒΙΑ – ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ 3-1

Στο Βελιγράδι η ομάδα του Στοϊκοβιτς κατόρθωσε να προηγηθεί με το πέναλτι που κέρδισε και εκτέλεσε ο επιθετικός της Φιορεντίνα Ντούσαν Βλάχοβιτς (1-0, 30ο λεπτό)., όμως το Αζερμπαϊτζάν απάντησε και ισοφάρισε με τον Μαχμούντοφ στην τελευταία φάση του ημιχρόνου (1-1, 45′). Η Σέρβοι μπήκαν αποφασισμένοι στην επανάληψη παίρνοντας εκ νέου το προβάδισμα με το δεύτερο γκολ του Βλάχοβιτς (2-1, 53ο λεπτό) ο οποίος είχε πετύχει το μοναδικό γκολ και την περασμένη αγωνιστική κόντρα στο Λουξεμβούργο (0-1). Το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε με πέναλτι που έκανε ο Μεντβέντεφ και εκτέλεσε ο Ντούσαν Τάντιτς που είχε περάσει αλλαγή (3-1, 82ο λεπτό).

Με παιχνίδι περισσότερο η Σερβία από την Πορτογαλία, οι δυο τους θα συναντηθούν τον Νοέμβριο (14/11), αφού πρώτα η ομάδα του Σάντος δοκιμαστεί στην Ιρλανδία (12/11).

Σερβία (Ντράγκαν Στοϊκοβιτς): Ραϊκοβιτς, Βελίκοβιτς, Νάστασιτς, Στέφαν Μίτροβιτς, Γκρουϊτς (66′ Τάντιτς), Λούκιτς, Λάζοβιτς (88′ Μλαντένοβιτς), Κόστιτς (75′ Ράντονιτς), Μιλίνκοβιτς – Σάβιτς, Βλάχοβιτς (88′ Μαξίμοβιτς), Γιόβιτς (65′ Αλεξάνταρ Μίτροβιτς)

Αζερμπαϊτζάν (Τζοβάνι Ντε Μπλάζι): Μαγκομενταλίγεφ, Κρίβοτσουκ, Χαγκβέρντι, Μεντβέντεφ, Σαλαχλί, Μαχμούντοφ, Γκαράγεφ, Χουσεϊνοφ (63′ Μουταλίνοφ), Οζόμπιτς (73΄Αλασκάροφ), Νταντάσοφ (73′ Σεϊντάσοφ), Αμπντουλάγεφ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 1ος ΟΜΙΛΟΣ

Σερβία 17 (5-2-0)

Πορτογαλία 16 (5-1-0)

Λουξεμβούργο 6 (2-0-4)

Ιρλανδία 5 (1-2-3)

Αζερμπαϊτζάν 1 (0-1-6)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.