Φινλανδία-Ουκρανία 1-2: «Έσπασε» το ρόδι και βλέπει… Κατάρ (hls)

Η Ουκρανία μετά από πέντε ισοπαλίες στον τέταρτο όμιλο των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου, πανηγύρισε την πρώτη της νίκη και μπήκε για τα καλά στην διεκδίκηση της 2ης προνομιούχου θέσης. Γιαρμολένκο και Γιάρεμτσουκ τα τέρματα των νικητών με τον δεύτερο να βγάζει και ασίστ.

Αυτό που είχε κάνει η Ουκρανία στα πρώτα πέντε παιχνίδια της προκριματικής φάσης του Μουντιάλ ίσως να αποτελεί κάποιο ρεκόρ. Πέντε παιχνίδια, ισάριθμες ισοπαλίες για την ομάδα του Πετράκοβ (αποχώρησε ο Σεβτσένκο), η οποία όμως έψαχνε επιτέλους νίκη για να μπει στο κόλπο της πρόκρισης.

Τα κατάφερε στο «Olympiastadion» του Ελσίνκι, κόντρα σε μία Φινλανδία, που έμεινε στους πέντε βαθμούς και δύσκολα θα διεκδικήσει με την Ουκρανία και την Βοσνία την 2η θέση του ομίλου. Νωρίτερα σήμερα (09/10) η Βοσνία πέρασε από το Καζακστάν (0-2) και έφτασε τους έξι βαθμούς αλλά έχει ένα ματς λιγότερο από τους Ουκρανούς (8 βαθμούς).

Όσον αφορά το παιχνίδι μας τώρα, τα πάντα έγιναν στο πρώτο ημίχρονο. Μόλις στο 4ο λεπτό ο Αντρέι Γιαρμολένκο με πανέμορφη προσπάθεια νίκησε τον Λούκας Χραντέτσκι και έγραψε το 0-1. Εκατέρωθεν ευκαιρίες εν συνεχεία, με τους Φινλανδούς να ζητούν πέναλτι στο 17ο λεπτό αλλά τον Ισπανό ρεφ, Μαντσάνο να το αρνείται. Δώδεκα λεπτά αργότερα (29′) οι γηπεδούχοι βρήκαν δίχτυα με τον (ποιον άλλον;) Tεέμου Πούκι.

Η Ουκρανία όμως δεν άφησε τους Φινλανδούς να χαρούν για πολύ. Στο 34ο λεπτό ο Βίκτορ Τσιγκάνκοβ βρήκε τον Ρόμαν Γιάρεμτσουκ και εκείνος δεν λάθεψε, διαμορφώνοντας (όπως αποδείχθηκε) το τελικό σκορ (1-2).

Λίγα πράγματα και για τις δύο ομάδες στο β’ μέρος με την Ουκρανία να διαχειρίζεται σωστά το ματς και να παίρνει το τρίποντο.

Στις 12 Οκτωβρίου η Φινλανδία αντιμετωπίζει εκτός έδρας το Καζακστάν, σε μία από τις τελευταίες ελπίδες της. Την ίδια μέρα (Τρίτη) η Ουκρανία υποδέχεται την Βοσνία στο Λβιβ, στο ντέρμπι για την κατάληψη της δεύτερης θέσης.

Η βαθμολογία του τέταρτου ομίλου

1) Γαλλία 12 βαθμούς (8-3)

2) Ουκρανία 8 βαθμούς (8-7)

3) Βοσνία 6 βαθμούς (7-6)

4) Φινλανδία 5 βαθμούς (5-7)

5) Καζακστάν 3 βαθμούς (5-10)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.