Καζακστάν-Βοσνία/Ερζεγοβίνη 0-2: Πήρε ρεβάνς για το «Χ» και διεκδικεί την δεύτερη θέση (HL)

Δυο δοκάρια είχε ο Τσέκο για την Βοσνία που διεκδικεί την δεύτερη θέση του Δ' ομίλου, μαζί με την Ουκρανία και την Φιλανδία.

Ρεβάνς για τους δυο βαθμούς που είχε απωλέσει πριν απ’ έναν μήνα στην έδρα της, όταν το Καζακστάν είχε αποσπάσει τον βαθμό της ισοπαλίας (2-2), πήρε η Βοσνία/Ερζεγοβίνη, στην «Αστάνα Αρένα», νικώντας τους Καζάκους με 0-2 και έχοντας πρωταγωνιστή τον Σμέιλ Πρέβλιακ που ήταν ο σκόρερ και των δυο γκολ. Αυτή ήταν η πρώτη νίκη των Βόσνιων, ύστερα από 3 ισοπαλίες και μία ήττα στον Δ’ όμιλο των προκριματικών του Μουντιάλ 2022, στο Κατάρ.

Οι φιλοξενούμενοι, ύστερα από το…πάθημα του πρώτου αγώνα, απέδειξαν ότι πήραν το μάθημα τους και έπαιξαν με αυτοσυγκέντρωση για να πιστοποιούσαν την ανωτερότητα τους και να μην έχαναν άλλο πολύτιμο έδαφος στην διεκδίκηση της δεύτερης θέσεης του ομίλου, στον οποίο προπορεύεται η Γαλλία μ’ έναν αγώνα περισσότερο.

Στο 25′ ο Πρέβλιακ αξιοποίησε την ασίστ του Στεφάνοβιτς και έδωσε το προβάδισμα στην Βοσνία, ενώ στο 66′, με τους ίδιους παίκτες σε ρόλο δημιουργού και και εκτελεστή, σημειώθηκε το 0-2. Ο Πρέβλιακ που ήταν αμαρκάριστος, από την σέντρα του Στεφάνοβιτς, …γονάτισε για την υποδοχή της μπάλας και έκανε το κοντρόλ, σκοράροντας στην κλειστή γωνία του Ποκατίλοφ. Δυο φορές ο Τσέκο «σημάδεψε» το δοκάρι, ενώ οι Βόσνιοι είχαν ακόμα τέσσερις κλασσικές ευκαιρίες για να διεύρυναν την διαφορά στο σκορ. Το σημαντικότερο για την Βοσνία, ήταν ότι ύστερα από πέντε προκριματικούς αγώνες, δεν δέχτηκε γκολ.

ΚΑΖΑΚΣΤΑΝ: Ποκατίλοφ, Μέλιγ, Αλίπ, Κουάτ, Τσέτκιν (61′ Ομιρτάγιεφ), Ζούκοφ (61′ Ζακζλισκοφ), Βορογκόβσκι, (78′ Οράζοφ) Σόμκο (78′ Μπεγιεσμποκφ), Ζανουντίνοφ, Μπιστροφ (83′ Μουρταζάγιεφ), Λοβνινένκο.

ΒΟΣΝΙΑ: Σίβιτς, Κοβάσεβιτς, Κολασίνατς, Πρέβλιακ (80′ Ντεμίρτοβιτς), Γκόγιακ, Τσέκο, Σέχιτς, Τσίμιροτ (62′ Νάλιτς), Αχμέτοβιτς, Χατζιαχμέτοβιτς, Στεφάνοβιτς.  

Η βαθμολογία: Γαλλία 12 (6αγ), Βοσνία 6 (5αγ.), Ουκρανία 5 (5αγ.), Φιλανδία 5 (4αγ.), Καζακστάν 3 (6αγ.). Σήμερα (19.00) στον ίδιο όμιλο θα παίξουν Φιλανδία-Ουκρανία.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.