Ουρουγουάη: Κριτήριο ο όμιλος

Αν η Ουρουγουάη διακριθεί για δεύτερο διαδοχικό Παγκόσμιο Κύπελλο, θα φανεί εν πολλοίς από τη φάση των ομίλων.

Αν η Ουρουγουάη διακριθεί για δεύτερο διαδοχικό Παγκόσμιο Κύπελλο, θα φανεί εν πολλοίς από τη φάση των ομίλων. Η «σελέστε» συμμετέχει στο 4ο γκρουπ ή αλλιώς «γκρουπ του θανάτου» μαζί με την Ιταλία και την Αγγλία, τις οποίες συμπληρώνει η Κόστα Ρίκα. Αν, λοιπόν, ο Όσκαρ Ταμπάρες και οι παίκτες του καταφέρουν να πάρουν την πρόκριση για τις νοκ άουτ φάσεις, αφήνοντας εκτός μία απ’ τις δύο ευρωπαϊκές ομάδες, τότε θα έχουν εκτός απροόπτου αρκετά να δείξουν στη γειτονική τους Βραζιλία.

Η Ουρουγουάη είναι μια χώρα με τεράστια ποδοσφαιρική παράδοση, αλλά και με σπουδαίο παρόν και μέλλον. Η πρώτη πρωταθλήτρια κόσμου και κάτοχος δύο Παγκοσμίων Κυπέλλων (1930, 1950) επέστρεψε ουσιαστικά στο διεθνές στερέωμα στο Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής, όταν και τερμάτισε στην τέταρτη θέση. Με παίκτες όπως ο Λουίς Σουάρες, ο Έντινσον Καβάνι και ο Ντιέγκο Φορλάν, έστω και στα 34 του, διαθέτει μία από τις καλύτερες επιθετικές γραμμές, ικανή να σμπαραλιάσει κάθε αντίπαλη άμυνα. Η ποιότητα της «σελέστε», όμως, δε σταματά στην επίθεση, καθώς σε όλες τις γραμμές υπάρχουν παίκτες με πλούσια εμπειρία και γεμάτοι παραστάσεις από τα κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Ο δρόμος για τη Βραζιλία
Ο Σουάρες ήταν ο πρώτος σκόρερ των προκριματικών της ζώνης της Νότιας Αμερικής, αλλά η Ουρουγουάη δεν μπόρεσε να εξασφαλίσει απευθείας την πρόκριση για την τελική φάση. Η ομάδα του Ταμπάρες έμεινε στην πέμπτη θέση πίσω από Αργεντινή, Κολομβία, Χιλή και Ισημερινό και για να συμμετάσχει στο δεύτερο σερί Μουντιάλ και 12ο συνολικά, χρειάστηκε να δώσει αγώνες μπαράζ. Η Ιορδανία δεν μπόρεσε να αντισταθεί στους Ουρουγουανούς, οι οποίοι καθάρισαν την πρόκριση από το πρώτο παιχνίδι με το εκτός έδρας 5-0 και στη ρεβάνς αρκέστηκαν στη «λευκή» ισοπαλία.

Η πρόβλεψη
Αν η Ουρουγουάη περάσει από τον όμιλο, τότε με τους παίκτες που έχει μπορεί να ελπίζει ακόμη και στο θαύμα. Στις νοκ άουτ αναμετρήσεις η προσωπική απόδοση κάποιων παικτών είναι πολύ σημαντική και ο Ταμπάρες έχει στα χέρια του πολλούς παίκτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Μπορεί στο γκρουπ τα πράγματα να είναι πολύ δύσκολα με αντιπάλους τους Ιταλούς και τους Άγγλους, αλλά στους «16» ο 4ος όμιλος σταυρώνει με αυτόν της εθνικής μας και οι Νοτιοαμερικάνοι θα είναι το φαβορί είτε απέναντι στην Ελλάδα, είτε απέναντι σε Ακτή Ελεφαντοστού, Ιαπωνία ή Κολομβία.

Το αστέρι
Στο πρόσωπο του Λουίς Σουάρες η Λίβερπουλ βρήκε τον νέο της ηγέτη μετά τον Στίβεν Τζέραρντ (ας με συγχωρέσουν οι φίλοι των «κόκκινων»). Έτσι και στην Ουρουγουάη θεωρούν ότι ο πρώτος σκόρερ της φετινής Πρέμιερ Λιγκ με 31 γκολ έναντι 21 του δεύτερου (και συμπαίκτη του), Ντάνιελ Στάριτζ, είναι αυτός που θα τους οδηγήσει σε ακόμη μία επιτυχία. Όχι απαραίτητα την κορυφή του κόσμου, αλλά ακόμη μια θέση στην τετράδα και πολλές συγκινήσεις. Ο 27χρονος πολυσύνθετος επιθετικός, βέβαια, δε θα παίζει μόνος του, καθώς θα έχει δίπλα του παίκτες όπως ο Καβάνι και ο Φορλάν.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.