Το Νόβι Σαντ θέλουν για έδρα οι Σέρβοι

Η Σερβία θα προσπαθήσει να διεξαχθεί στο Νόβι Σαντ ο εντός έδρας αγώνας της 12ης Οκτωβρίου με το Βέλγιο για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου

Η Σερβία θα προσπαθήσει να διεξαχθεί στο Νόβι Σαντ ο εντός έδρας αγώνας της 12ης Οκτωβρίου με το Βέλγιο για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, προκειμένου να αποφύγει την εχθρική υποδοχή από τους φιλάθλους στο Βελιγράδι, όπως δήλωσε σήμερα ο τεχνικός του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, Σίνισα Μιχάιλοβιτς. Οι «πλάβι» έτυχαν την περασμένη εβδομάδα πολύ θερμής υποστήριξης από 15.000 οπαδούς στην επιβλητική νίκη 6-1 επί της Ουαλίας και ο Μιχάιλοβιτς αισιοδοξεί ότι η UEFA και η βελγική ομοσπονδία θα επιτρέψουν την αλλαγή έδρας διεξαγωγής του αγώνα.

«Εξαρτάται από τους Βέλγους να αποδεχθούν την αλλαγή και την UEFA να την εγκρίνει. Εάν το κάνουν αυτό, θα παίξουμε στο Νόβι Σαντ. Εάν όχι, δεν θα έχουμε άλλη επιλογή από το να μείνουμε στο Βελιγράδι, όπως ήταν αρχικά προγραμματισμένο» δήλωσε ο 43χρονος τεχνικός στα σερβικά ΜΜΕ και συνέχισε: «Οι παίκτες κι εγώ ζητήσαμε από τη δική μας ομοσπονδία να διεξαχθεί ο αγώνας στο Νόβι Σαντ, επειδή έχουμε βαρεθεί να μας αποδοκιμάζουν και να μας προσβάλλουν στο Βελιγράδι, όπου οι φιλοξενούμενες ομάδες αισθάνονται περισσότερο εντός έδρας απ΄ότι εμείς. Δεν θέλω οι αντίπαλοί μας να έχουν αυτό το πλεονέκτημα στην έδρα μας, επειδή εμείς δεν έχουμε αυτό το προνόμιο, όταν αγωνιζόμαστε εκτός έδρας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εθνική Σερβίας έτυχε κάκιστης στήριξης από τους φιλάθλους σε ολόκληρη τη διάρκεια των προκριματικών του EURO 2012, τόσο όταν αγωνιζόταν στο «Μαρακανά» του Ερυθρού Αστέρα, όσο και στο γήπεδο της Παρτιζάν. Ειδικά ο τερματοφύλακας της Παρτιζάν, Βλάντιμιρ Στοΐκοβιτς, βρέθηκε στο «στόχαστρο» των οπαδών του Ερυθρού Αστέρα στη διάρκεια των αναμετρήσεων της εθνικής, καθώς εντάχθηκε το 2010 στο δυναμικό των πρωταθλητών Σερβίας, έχοντας αγωνιστεί στα πρώτα βήματα της καριέρας του στον «αιώνιο» αντίπαλο. Επίσης, ο 29χρονος γκολκίπερ δέχθηκε επίθεση από οπαδούς του Ερυθρού Αστέρα, αρκετές ώρες πριν από την αναμέτρηση των «πλάβι» με την Ιταλία στη Γένοβα για τα προκριματικά του EURO 2012, η οποία τελικά διακόπηκε, λόγω επεισοδίων που προκάλεσαν Σέρβοι οπαδοί.

Οι αποδοκιμασίες και οι προσβολές από 5.000 οπαδούς στο φιλικό που έδωσε τον Αύγουστο η Σερβία με την Ιρλανδία στο Βελιγράδι ήταν «η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι» για τον παλαίμαχο διεθνή αμυντικό, ο οποίος ωστόσο δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να επιστρέψει η εθνική στην πρωτεύουσα, εάν οι φίλαθλοι δείξουν… καλή διαγωγή. «Δεν είναι ότι θέλουμε να κλείσουμε το κεφάλαιο Βελιγράδι, αλλά δεν ξέρω τι μπορεί να μας συμβεί εδώ» είπε, για να καταλήξει: «Ποτέ δεν ξέρουμε πόσος κόσμος θα έρθει στο γήπεδο και αν θα υποστηρίξει εμάς ή τη φιλοξενούμενη ομάδα. Αυτό επηρεάζει τους νεαρούς παίκτες μας, ειδικά όταν δυσκολεύουν τα πράγματα, και, εάν δεχθούμε αποδοκιμασίες την επόμενη φορά που θα παίξουμε στο Βελιγράδι, δεν θα επιστρέψουμε εδώ για όσο διάστημα θα βρίσκομαι στην τεχνική ηγεσία. Εάν παίξουμε με το Βέλγιο στο Βελιγράδι και όλα πάνε καλά, εδώ θα είναι η έδρα μας και στον αγώνα με την Κροατία, ενώ σίγουρα θα δώσουμε τα άλλα παιχνίδια εκτός της πρωτεύουσας, επειδή οι φίλαθλοι άλλων πόλεων λαχταρούν να μας δουν σε δράση».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.