Διπλό από ημίχρονο

Αλλο ένα πρώτο χαμένο ημίχρονο κόστισε τα πάντα στην Εθνική μας ομάδα, που μετά έτρεχε και δεν έφτανε να καλύψει δύο γκολ. Κορυφαίος για τη «γαλανόλευκη» ο Κώστας Φορτούνης. Διαιτητικά λάθη και πάλι εναντίον μας.

Για δεύτερο συνεχόμενο ματς η Εθνική μας ξόδεψε ένα ολόκληρο ημίχρονο και βρέθηκε να κυνηγάει το σκορ. Και μάλιστα με δύο γκολ στην πλάτη αυτή τη φορά. Μέσα σε ένα εξάλεπτο οι Τσέχοι διέλυσαν κάθε σχέδιο του Σάντος και τα γκολ των Γίρατσεκ και Πιλάρ έμοιαζαν με μαχαιριά στην καρδιά.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Σάντος έκανε πιο ευέλικτο το σύστημα της Εθνικής (4-2-3-1) με τον κορυφαίο του πρώτου μέρους, Κώστα Φορτούνη σε ρόλο οργανωτή. Το πλάνο απέδωσε καρπούς με το γκολ του Γκέκα από δώρο του Τσεχ, ωστόσο αυτό δεν ήταν αρκετό για να ανατραπεί πλήρως το σκηνικό.

Ο Φερνάντο Σάντος παρέταξε την εντεκάδα της Εθνικής με κάποιες με λίγη αλχημεία, δεδομένων και των απουσιών. Οπότε είχαμε τον Χαλκιά κάτω από τα γκολπόστ, τους Κατσουράνη και Κυριάκο Παπαδόπουλο στο κέντρο της άμυνας, δεξιά τον Τοροσίδη και αριστερά τον Χολέμπας. Στο κέντρο προτίμησε τον Φωτάκη που ξεπέρασε την θλάση σε χρόνο ρεκόρ, αντί του Μάκου, με τους Μανιάτη (6άρι) και Καραγκούνη. Μπροστά είχαμε τον Σαλπιγγίδη δεξιά, τον Φορτούνη αριστερά και τον Σαμαρά στην κορυφή.

Οι Τσέχοι ξεκίνησαν με τους Τσεχ, Σελασιέ, Κάντλετς, Σίβοκ, Λιμπέρσκι, Ροζίτσκι, Πλασίλ, Πιλάρ, Μπάρος, Χούμπσμαν και Γίρατσεκ.

Ξεκίνημα με το αριστερό

Δεν ήθελε να δει την ομάδα του να βάζει δυσκολίες στο παιχνίδι της είχε δηλώσει ο Σάντος, ωστόσο κάτι τέτοιο δε συνέβη και το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δέχθηκε όχι ένα, αλλά δύο γκολ από τα αποδυτήρια.

Μόλις στο τρίτο λεπτό ο Γίρατσεκ έφυγε από τα δεξιά έκλεισε στον άξονα και μπήκε κάθετα στην περιοχή αφήνοντας πίσω του τον Χολέμπας Τρύπωσε ανάμεσα από το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, ο Χούμπσμαν του πέρασε εκπληκτική μπαλιά και πλάσαρε σωστά τον Χαλκιά στην έξοδο του για το 1-0. Όλα ξεκίνησαν από το διπλό λάθος του Βασίλη Τοροσίδη στη μεσαία γραμμή.

Σα να μην έφτανε μόνο αυτό οι Τσέχοι (πληγωμένοι από την τεσσάρα της Ρωσίας) έβγαλαν τα «νύχια» τους και τρία λεπτά αργότερα σκόραραν και πάλι με νέο εξαιρετικό συνδυασμό που εξέθεσε την άμυνά μας. Αυτή τη φορά την κίνηση την έκανε ο Πιλάρ από αριστερά αφήνοντας πίσω του τον Τοροσίδη.

Ο Γκεμπρέ Σελασιέ (όχι ο Χαϊλέ) μπήκε από δεξιά (πουθενά ο Χολέμπας), ο Ροζίτσκι του πέρασε φανταστική μπαλιά και ο δεξιός μπακ των Τσέχων γύρισε τη μπάλα στο κέντρο της άμυνας εκεί όπου ο Πιλάρ είχε μπει ανάμεσα σε Κυριάκο και Κατσουράνη και έκανε το 2-0, με τον Χαλκιά  να έχει κάνει έξοδο στο πρώτο δοκάρι, αλλά να μη μπορεί να σταματήσει τη μπάλα.

Σηφάκης αντί Χαλκιά

Κι επειδή Εθνική χωρίς προβλήματα δε νοείται, ο Χαλκιάς στο 23ο λεπτό παραπονέθηκε για ενοχλήσεις στο πόδι και αντικαταστάθηκε νωρίς νωρίς από τον Μιχάλη Σηφάκη, ξοδεύοντας έτσι την πρώτη αλλαγή του Σάντος.

Η Εθνική μας όπως και με την Πολωνία δεν βγήκε στον αγωνιστικό χώρο για το πρώτο μισάωρο κι ότι δεν είχαμε πληρώσει στο ματς της πρεμιέρας, το πληρώσαμε με τους Τσέχους.

Στο 29′ μάλιστα ο Μιχάλης Σηφάκης χρειάστηκε να επέμβει για πρώτη φορά στο παιχνίδι, όταν ο Ροζίτσκι βρήκε κενό χώρο έξω από την περιοχή, σούταρε και ανάγκασε τον Κρητικό Κρητικό τερματοφύλακα να πέσει στην δεξιά του γωνιά για να διώξει σε κόρνερ.

Πρώτη φάση και γκολ… οφ σάιντ

Στην πρώτη απειλητική ελληνική επίθεση, ο Γιώργος Φωτάκης βρέθηκε στην περιοχή και με πολύ όμορφη κεφαλιά στο 41′ ύστερα από σέντρα του Τοροσίδη έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Τσεχ, ωστόσο ο Φρεντερίκ Κανό είδε οφ σάιντ (άντε να ήταν το χέρι του νεαρού άσου και τίποτε άλλο πιο μπροστά) και ακύρωσε το γκολ. Ο Κανό μάλλον δεν είδε ότι στην προσποίηση του Τοροσίδη ο Φωτάκης είχε καλυφθεί.

Κάπως έτσι τελείωσε το πρώτο ημίχρονο με την Εθνική μας ομάδα να το χάνει ολοκληρωτικά από το «πληγωμένο θηρίο» που μάλλον υποτιμήθηκε στην αρχή του αγώνα.

Έξω ο Φωτάκης, μέσα ο Γκέκας και 4-2-3-1 με δεκάρι Φορτούνη

Με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου ο Σάντος πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Φάνη Γκέκα στη θέση του Γιώργου Φωτάκη θέλοντας να κάνει πιο επιθετική την ομάδα. Αριστερά πήγε ο Σαμαράς, δεξιά ο Σαλπιγγίδης, στην κορυφή ο Γκέκας και σε ρόλο ελεύθερου μπροστά από Μανιάτη και Καραγκούνη ο κορυφαίος του πρώτου μέρους για τη «γαλανόλευκη» Κώστας Φορτούνης. Αμυντικά οι Καραγκούνης και Μανιάτης.

Πάντως οι Τσέχοι απείλησαν με το καλημέρα όταν  από δεξιά μπήκε ο Γκεμπρέ Σελασιέ περνώντας όποιον βρήκε μπροστά του, ωστόσο από τη σέντρα σου του αιφνιδιάστηκε ο Μπάρος και πρόλαβε να καθαρίσει τη φάση ο Τοροσίδης.

Ευχαριστούμε κύριε Τσεχ

Όπως έγινε και στο παιχνίδι με την Πολωνία είχαμε στο πρώτο ημίχρονο μία αναγκαστική αλλαγή και στο δεύτερο ο Σάντος είχε βάλει τον Σαλπιγγίδη που σκόραρε. Έτσι και στο παιχνίδι με την Τσεχία είχαμε την αναγκαστική αλλαγή του Αβραάμ και στο δεύτερο ο Σάντος αμέσως πέρασε στο ματς τον Γκέκα που επίσης σκόραρε.

Στο 53′ ο Σαμαράς έκανε χλιαρή σέντρα από αριστερά, ο Τσεχ μπερδεύτηκε με έναν αμυντικό του και πρόσφερε ένα πολύ ωραίο δώρο στον Φάνη Γκέκα ο οποίος το δέχτηκε με μεγάλη χαρά για να κάνει το 2-1 και να ξαναβάλει την Εθνική μας στο παιχνίδι.

Αμέσως μετά το γκολ ο έλεγχος του αγώνα περιήλθε στην Εθνική μας ομάδα που άρχισε να κερδίζει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο περιορίζοντας τους Τσέχους σε παθητικό ρόλο, παραμένοντας όμως πάντα επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις τους.

Στο 61′ ο Καραγκούνης εκτέλεσε φάουλ από δεξιά, ο Γκέκας προσπάθησε να πάρει την κεφαλιά, τον πρόλαβε ο Τσεχ και στη συνέχεια το σουτ του Κατσουράνη δεν ανησύχησε τον θηριώδη γκολκίπερ της Τσέλσι. Στο 65′ την ίδια τύχη είχε το σουτ του Κόλαρ που πέρασε έξω από το δεξί δοκάρι του Σηφάκη. Στο 68′ το σουτ του Μανιάτη δεν βρήκε στόχο, ωστόσο η Εθνική μας άρχισε να δείχνει πως τσάμπα έχασε το πρώτο ημίχρονο.

Μήτρογλου αντί Φορτούνη στο 71′

Ο Φερνάντο Σάντος έκανε και την τρίτη του αλλαγή θέλοντας να βάλει κι άλλον παίκτη στην περιοχή των Τσέχων. Πέρασε έτσι τον πρώτο σκόρερ του ελληνικού πρωταθλήματος, τον Κώστα Μήτρογλου στο 71′ στη θέση του κορυφαίου της Εθνικής, Κώστα Φορτούνη.

Με 4-4-2 από το σημείο αυτό κι ύστερα η Εθνική μας ομάδα, έχοντας τον Μήτρογλου στην κορυφή και τον Γκέκα σε ρόλο περιφερειακού επιθετικού. Δεξιά ο Σαλπιγγίδης και αριστερά ο Σαμαράς με τον Καραγκούνη και τον Μανιάτη στον άξονα.

Με αυτή την παράταξη και χωρίς οργανωτή από τη στιγμή που βγήκε ο Φορτούνης όλοι έψαχναν με μεγάλες μπαλιές στην περιοχή τον Μήτρογλου και τον Γκέκα, χωρίς όμως σχέδιο στο παιχνίδι.

Διαβάστε την εξέλιξη του αγώνα από το Match Center του Novasports.gr

Διοργάνωση: Euro

Διαιτητής: Στεφάν Λανουά

Βοηθοί: Φρεντερίκ Κανό, Μικαέλ Ανονιέ

Συνθέσεις:

Ελλάδα: Χαλκιάς, Κυριάκος Παπαδόπουλος, Κατσουράνης, Τοροσίδης, Χολέμπας, Μανιάτης, Φωτάκης, Καραγκούνης, Φορτούνης, Σαλπιγγίδης και Σαμαράς.

Τσεχία: Τσεχ, Γκέμπρε Σελασιέ, Κάντλετς, Σίβοκ, Λιτμπέρσκι, Πλάσιλ, Γίρασεκ, Πίλαρ, Χούμπσμαν, Ροζίτσκι, Μπάρος.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.