Άλκμααρ – Σπάρτα Ρότερνταμ 0-1: Έκπληξη με Λάουριτσεν! (hls)

Η Σπάρτα Ρότερνταμ πέρασε από την έδρα της Άλκμααρ για πρώτη φορά από το 1996 και άφησε την ΑΖ χωρίς νίκη τρίτη σερί αγωνιστική.

Η ομάδα του Πασκάλ Γιάνσεν έχασε έδαφος στη μάχη για την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς έμεινε χωρίς γκολ μετά από 39 σερί ματς στο πρωτάθλημα, από τον Μάρτιο του 2022.

Η Σπάρτα έκανε σημαντικό βήμα για την εξασφάλιση θέσης στα πλέι – οφ για την έξοδο στο Κόνφερενς Λιγκ, με την τρίτη σερί εκτός έδρας νίκη της και τέταρτη συνολικά στα πέντε τελευταία ματς πρωταθλήματος.

Oι γηπεδούχοι ξεκίνησαν χωρίς τον αρχισκόρερ τους, Βαγγέλη Παυλίδη, ο οποίος είχε ένα πρόβλημα στον αστράγαλο και ο Πασκάλ Γιάνσεν αποφάσισε να τον προφυλάξει καθώς ακολουθεί και ευρωπαϊκό παιχνίδι με την Άντερλεχτ, ενώ έλειπε και ο τρίτος σκόρερ, Κάρλσον.

Οι γηπεδούχοι είχαν την πρωτοβουλία στο πρώτο μέρος και κάποιες τελικές με τους Μίρντινκ (τον αντικαταστάτη του Παυλίδη που έπαιξε πρώτη φορά βασικός), Μέινανς, Κέρκεζ και Όντγκορ.

Όμως οι φιλοξενούμενοι, που δεν είχαν φανεί επιθετικά για 45 λεπτά, πήραν το προβάδισμα στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους, όταν ο Σάιτο από αριστερά με ωραία προσπάθεια έβγαλε τη σέντρα και ο υψηλόσωμος φορ των φιλοξενούμενων, Λάουριτσεν, άνοιξε το σκορ ανενόχλητος με κεφαλιά.

Ο ίδιος παίκτης απείλησε δύο φορές στο ξεκίνημα του β’ μέρους και μάλιστα είχε και δοκάρι στο 64′ με σουτ!

Ο Γιάνσεν έριξε τον Παυλίδη στο ματς στο 59ο λεπτό και η ομάδα του έγινε πιο απειλητική μπροστά, αλλά και πάλι δεν κατάφερε να βρει γκολ, χάνοντας μεγάλες ευκαιρίες.

Στο 69′ ο Ρέιντερς σούταρε άουτ από καλή θέση, στο 79′ ο τερματοφύλακας Ολάι είπε όχι στον Όντγκορ σε τετ-α-τετ, ενώ στο 86′ ο ίδιος παίκτης είχε δοκάρι με κεφαλιά από τη μικρή περιοχή!

Στο 90′ ήταν η σειρά του Σουγκάουαρα να σημαδέψει το δοκάρι μετά από ωραία μπαλιά του Ρέιντερς και κάπως έτσι φάνηκε ότι δεν θα ήταν η βραδιά της Άλκμααρ

Άλκμααρ (Γιάνσεν): Ράιαν – Σουγκάουαρα, Χατζηδιάκος (70′ Mπαζούρ), Μπόουκεμα, Κέρκεζ – Ρέιντερς, Κλάσι, Μέινανς – Όντγκορ, Μιχάιλοβιτς (59′ Λάχντο), Μίρντινκ (59′ Παυλίδης).
Σπάρτα Ρ. (Στέιν): Ολάι – Σάμπο (70′ Μέισεν, 84′ Αουάσαρ)), Φριντς (46′ Άμπελς), Ιρντχάουζεν, Πίντο (84′ Μέιερς)- Κιτολάνο, Ναμλί (70′ Φαν Μιούλεμ), Φερσχόουρεν – Φαν Κρόοι, Λάουρισεν, Σάιτο.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.