Έμεν – Αϊντχόφεν 1-0: Ιστορική πρώτη νίκη! (hls)

Η Έμεν κέρδισε την Αϊντχόφεν των δέκα παικτών στο ξεκίνημα του β' γύρου στην Eredivisie, για την πρώτη νίκη της επί ομάδας του Top - 3!

Η ομάδα του Ρουντ Φαν Νίστελροϊ, αποδεκατισμένη ειδικά στον επιθετικό τομέα (δεν υπάρχουν πλέον Χάκπο και Μαντουέκε, ενώ ο Ντε Γιονγκ ήταν εκτός λόγω τραυματισμού), επέστρεψε στις ήττες μετά από τρεις αγωνιστικές και μπορεί να βρεθεί στο -6 από την κορυφή αν κερδίσει την Τετάρτη η πρωτοπόρος Φέγενορντ, στο ξεκίνημα του β’ γύρου.

Οι γηπεδούχοι, που βγήκαν από τη ζώνη των πλέι – άουτ επιστρέφοντας στα τρίποντα μετά από τέσσερις αγώνες, ήταν πιο ψυχωμένοι σε όλη τη διάρκεια του ματς και πέτυχαν το μοναδικό γκολ στο 24′, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ, η μπάλα έφτασε στον αμυντικό χαφ Μπερναντού στο όριο της περιοχής και αυτός νίκησε με δυνατό σουτ τον Μπενίτες.

Στο 43′, η PSV έμεινε με δέκα παίκτες, όταν ο αριστερός μπακ Μάουρο Ζούνιορ «κλάδεψε» τον αντίπαλο εξτρέμ Μέντες, για να φύγουν αμφότεροι για τα αποδυτήρια, ο ίδιος με απ’ ευθείας κόκκινη, ο αντίπαλός του με φορείο!

Η Αϊντχόφεν περιορίστηκε στο πρώτο μέρος σε κάποιες προσπάθειες από Σίμονς και Μπακαγιόκο, που δεν προβλημάτισαν τον Φαν Ντερ Χαρτ.

Στο β’, θα περίμενε κανείς αντίδραση της Αϊντχόφεν έστω και με δέκα, όμως η Έμεν ήταν αυτή που έφτασε πιο κοντά στο γκολ, τόσο στο 54′ με κεφαλιά του Ρομένι που έβγαλε υπέροχα ο Μπενίτες, όσο και στο 61′ με απ’ ευθείας φάουλ του Φελντμάτε που τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι.

Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος και η Έμεν πανηγύρισε για πρώτη φορά νίκη απέναντι σε PSV, Άγιαξ ή Φέγενορντ, έχοντας 5 ισοπαλίες στα προηγούμενα 19 ματς με τους «μεγάλους»!

Έμεν (Λούκιν): Φαν Ντερ Χαρτ – Μπουχουαρί, Αραούχο, Φελντμάτε, Ντίρκσεν, Ελ Μεσαουντί (81′ Φλακ), Φέιντορπ, Μπερναντού, Ντίμερς – Ζίβκοβιτς, Μέντες (45+1′ Ρομένι).
Αϊντχόφεν (Φαν Νίστελροϊ): Μπενίτες – Τέζε (75′ Εμουένε), Μπράνγουεϊτ, Ομπίσπο, Μάουρο Ζούνιορ – Σανγκαρέ, Σίμονς, Γκουτιέρες (89′ Φερτέσεν) – Μπακαγιόκο (45+1′ Μαξ), Τιλ (76′ Φίρμαν), Ελ Γκάζι (76′ Φοφανά).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.