Άγιαξ – Φιτέσε 2-2: Million dollar baby! (hls)

Η Φιτέσε με δύο γκολ του απίθανου νεαρού Μίλιον Μάνχουφ πήρε ισοπαλία στο Άμστερνταμ από τον Άγιαξ, που είχε δύο δοκάρια και έμεινε δεύτερος στη βαθμολογία της Eredivisie!

Οι πρωταθλητές Ολλανδίας έκαναν το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα στο εξ’ αναβολής ματς της 12ης Αγωνιστικής, καθώς στο 6′ ο Μπέρχβαϊν σέντραρε από αριστερά και ο Τάντιτς πρόλαβε την έξοδο του τερματοφύλακα Ρέιζιχερ για το 1-0. Οι γηπεδούχοι είχαν και δοκάρι στο σουτ του Κούντους, όμως η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη.

Η Φιτέσε του Φιλίπ Κοκού έπαιζε υποδειγματικά στην αντεπίθεση και στο 25′ σε μία από αυτές ο 20χρονος αριστερός μπακ και κατά συνθήκη εξτρέμ Μίλιον Μάνχουφ, πήρε την μπάλα από τον Βίτεκ, διέσχισε το μισό γήπεδο, πρόλαβε Τίμπερ και Πασφίρ για να γράψει με ωραίο πλασέ το 1-1.

Στο β’ ο Άγιαξ είχε δύο δοκάρια σε ένα τρίλεπτο (70′ , 72′) με Μπέρχαους και Μπλιντ, όμως στο 74′ την πάτησε ξανά με τον ίδιο τρόπο, καθώς ο Μπέρο έβγαλε τετ-α-τετ στην κόντρα τον Μάνχουφ με τον Πασφίρ και ο νεαρός δεν αστόχησε ούτε στη δεύτερη ευκαιρία του, κάνοντας το 2-1.

Ο τεχνικός των γηπεδούχων Άλφρεντ Σχρόουντερ, έριξε στο ματς …ό, τι είχε μεσοεπιθετικά, συμπεριλαμβανομένου και του υψηλόσωμου επιθετικού Λορέντσο Λούκα, ο οποίος μπήκε στο 78′ και στην πρώτη του επαφή με την μπάλα έγραψε με κεφαλιά το 2-2 μετά από σέντρα του Μπλιντ, σκοράροντας για δεύτερη σερί φορά ως αλλαγή μετά το ντέρμπι με την PSV.

Οι γηπεδούχοι είχαν χρόνο για να πάρουν και τη νίκη, όμως στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μπρόμπι σημάδεψε για τέταρτη φορά το δοκάρι και έτσι ήρθε η δεύτερη συνεχόμενη γκέλα.

Ο Άγιαξ έτσι έφτασε τους 29 βαθμούς μετά από 13 αγώνες, έναν λιγότερο από τη δεύτερη Αϊντχόφεν, ενώ η Φιτέσε είναι 15η με 12.

Άγιαξ (Σχρόουντερ): Πασφίρ – Ρενσχ (73′ Σάντσες), Τίμπερ, Μπάσεϊ, Βάινταλ (59′ Μπλιντ) – Μπέρχαους, Τέιλορ, Κλάασεν (59′ Κονσεϊσάο) – Τάντιτς, Κούντους (59′ Μπρόμπι), Mπέρχβαϊν (78′ Λούκα).
Φιτέσε (Κοκού): Ρέιζιχερ – Άρκους, Φλαμίνγκο, Κορνέλισε, Βίτεκ (75′ Φέρο) – Κοζλόφσκι (90+8′ Ντε Ρεχτ), Τρόνσταντ – Γιαπί (75′ Ντομγκιόνι), Μπέρο, Μάνχουφ (75′ Σάνκο) – Βίντοβιτς (62′ Χάγιεκ).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.