Αμανατίδης: «Χρειαζόμαστε γρήγορο γκολ»

Συνέντευξη Τύπου έδωσε την Παρασκευή ο προπονητής της Νίκης Βόλου, Περικλής Αμανατίδης εν όψει του αγώνα με τη Δόξα Κρανούλας και τόνισε ότι στόχος είναι η κατάκτηση των τριών βαθμών.

Συνέντευξη Τύπου έδωσε την Παρασκευή ο προπονητής της Νίκης Βόλου, Περικλής Αμανατίδης εν όψει του αγώνα με τη Δόξα Κρανούλας και τόνισε ότι στόχος είναι η κατάκτηση των τριών βαθμών. Παράλληλα, ζήτησε από τους ποδοσφαιριστές του γρήγορο γκολ στον αγώνα με τη Δόξα ώστε το έργο τους να γίνει πιο εύκολο.

Σύμφωνα με το σάιτ magnesianews, ο Αμανατίδης μίλησε:

Για το αν ακόμη και η ισοπαλία την Κυριακή είναι αποτυχία: «Εξ αρχής ο στόχος ήταν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Νομίζω ότι η νίκη είναι το μόνο αποτέλεσμα. Από εκεί και πέρα η προσπάθεια συνεχίζεται. Οι στόχοι παραμένουν ίδιοι. Όλα τα παιχνίδια πρέπει να είναι προς μία κατεύθυνση, της κατάκτησης του μάξιμουμ των βαθμών. Έτσι το βλέπουμε το παιχνίδι όλοι στην ομάδα κι αυτό είναι το σημαντικό».
Για το ότι την Κυριακή γίνονται τα ντέρμπι Απόλλων Καλαμαριάς-Εθνικός Γαζώρου και Τηλυκράτης – Ηρακλής και πως αυτό μπορεί να είναι μια ευκαιρία για τη Νίκη ν’ ανέβει ψηλότερα: «Η Νίκη δεν πρέπει να κοιτάει κανένα άλλο αποτέλεσμα, έτσι όπως είναι διαμορφωμένο το πρόγραμμα. Πρέπει να κοιτά τα παιχνίδια της και μόνο στο τέλος κι αν χρειαστεί θα το κάνει αυτό. Πρέπει να συγκεντρωθεί στο δικό της παιχνίδι, κάτι το οποίο φαίνεται μέχρι στιγμής ότι της στοιχίζει, δηλαδή η συγκέντρωση στο 100%. Αυτή είναι μια αλήθεια».

Για το ότι κάποιοι παίκτες είναι φορτωμένοι με κάρτες: «Υπάρχει κάποια μεθόδευση στο μυαλό μου, γιατί μένουν πέντε αγωνιστικές αλλά δεν υπάρχει μεταβολή στον τρόπο αντιμετώπισης των παικτών στο αγωνιστικό κομμάτι. Αυτή τη στιγμή παίζουμε χωρίς να βλέπουμε τις κάρτες και τι θα γίνει, γιατί υπάρχει συγκεκριμένο πλάνο, που θα υλοποιήσουμε τις τελευταίες αγωνιστικές».

Για το ότι η Νίκη δεν έχει κερδίσει πέναλτι μέχρι τώρα: «Το έχω δει και εγώ. Οι αιτίες γι’ αυτό είναι πολλές. Για μένα η αντιμετώπιση που πρέπει να έχει η Νίκη από τη διαιτησία θα πρέπει να είναι καλύτερη γενικώς. Είναι ομάδα ανταγωνιστική με πολύ καλό ρόστερ και με βλέψεις να πάει σε πιο ανταγωνιστικό Πρωτάθλημα. Είναι ομάδα, με την οποία ασχολείται πάρα πολύς κόσμος και όχι μόνο φίλαθλοι. Είναι ομάδα με 400 περίπου παιδιά στις ακαδημίες της, αντιπροσωπεύει ολόκληρη περιοχή και απαιτεί μεγαλύτερο σεβασμό στον τρόπο που την αντιμετωπίζουν οι διαιτητές. Από κει και πέρα, αγωνιστικά πρέπει να έχει μεγαλύτερη επιθετικότητα, για να κερδίσει αυτό το στοιχείο που δεν έχει, το πέναλτι».

Για το ότι η Δόξα Κρανούλας επέλεξε στο ματς του πρώτου γύρου το παιχνίδι των καθυστερήσεων: «Εγώ είμαι ο προπονητής της Νίκης Βόλου. Δεν μπορώ να πω στην αντίπαλη ομάδα τη στρατηγική της και την οπτική της σε ένα παιχνίδι. Η δική μου ομάδα πρέπει να βρει τον τρόπο να αντιμετωπίσει κι αυτές τις καταστάσεις. Ένα γρήγορο γκολ, επίθεση από την αρχή, ηρεμία, εξυπνάδα, πονηριά είναι πράγματα που χρειάζονται. Τα ζητάω πάντα από τους παίκτες. Ξέρω ότι κάνετε συνειρμούς αν αυτά τα πράγματα τα δείχνουμε στα παιχνίδια και αφού τα δείχνουμε πώς χάνουμε πόντους. Αυτό είναι όμως το ποδόσφαιρο. Πληρώνεις λάθη και αδυναμίες. Εκεί πρέπει να δείξουμε βελτίωση. Εμείς ετοιμαζόμαστε με γνώμονα την κοινή λογική να αντιμετωπίσουμε κι αυτήν την πιθανή κατάσταση, που είναι δικαίωμα του αντιπάλου να την εφαρμόσει».

Για το αν τον απασχολεί ότι η Νίκη ανεβάζει την απόδοσή της στο δεύτερο μέρος, πετώντας το πρώτο: «Εγώ δεν το είδα αυτό. Αν μεταφράζετε έτσι το γεγονός ότι δεν υπάρχει σκορ στο πρώτο μέρος, μη νομίζετε ότι η Νίκη πετάει το πρώτο ημίχρονο. Αυτό που μετράει, όταν κάνεις μια προσπάθεια, είναι στο τέλος να φτάσεις στην πηγή και να πιεις νερό. Μετράει και για τα 90 λεπτά ενός αγώνα και για όλη τη σεζόν. Όσο πιο καλά το καταλάβουν οι παίκτες, τόσο το καλύτερο».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.