Κύπελλο Γερμανίας: Δύο καλές ομάδες με φόντο το πρώτο τους τρόπαιο

Η πρωτάρα Φράιμπουργκ και το φαβορί, η Λειψία των δύο χαμένων τελικών την τελευταία τριετία, κοντράρονται στον τελικό του κυπέλλου Γερμανίας.

Η Φράιμπουργκ έφτασε στον τελικό της διοργάνωσης βγάζοντας κατά σειρά εκτός διοργάνωσης τις Βέρζμπουργκερ, Όσναμπρικ, Χόφενχαϊμ, Μπόχουμ και Αμβούργο.

Η Λειψία απέκλεισε τις Σαντχάουζεν, Μπάμπελσμπεργκ, Χάνσα Ρόστοκ, Ανόβερο και Ουνιόν Βερολίνου για να βρεθεί στην πρωτεύουσα και τον τελικό της διοργάνωσης.

Για τη Φράιμπουργκ θα είναι η παρθενική συμμετοχή σε τελικό της διοργάνωσης και με αυτό τον τρόπου θα ολοκληρώσει μια ιδιαίτερα επιτυχημένη σεζόν στη διάρκεια της οποίας πάλεψε μέχρι τέλους για θέση στην πρώτη τετράδα του πρωταθλήματος και θα διεκδικήσει το τρόπαιο του κυπέλλου για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Η Λειψία έχει αγωνιστεί στο παρελθόν σε δύο τελικούς της διοργάνωσης, χωρίς να καταφέρει να πάρει το τρόπαιο. Ήταν αουτσάιντερ και στις δύο περιπτώσεις χάμοντας πέρυσι από τη Ντόρτμουντ (4-1) και το 2019 από τη Μπάγερν Μονάχου (3-0). Η ομάδα του Τεντέσκο έχει κάνει εξαιρετικό δεύτερο γύρο στο πρωτάθλημα τερματίζοντας στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας, ενώ έφτασε και στα ημιτελικά του Europa League όπου αποκλείστηκε από τους Ρέιντζερς με αποτέλεσμα να… χαλάσει ο γερμανικός τελικός με δεύτερη φιναλίστ την Άιντραχτ.

Ο Βιντσέντζο Γκρίφο της Φράιμπουργκ είναι δεύτερος σκόρερ της διοργάνωσης με 4 τέρματα και χρειάζεται ένα ακόμη για να πιάσει τον Γκλάτσελ του Αμβούργου που σημείωσε 5 στην πορεία της ομάδας του μέχρι τα ημιτελικά. Πρώτος σκόρερ της Λειψίας στη διοργάνωση είναι ο Ενκουνκού με 3 τέρματα. Ο Γάλλος κάνει… θαύματα εφέτος με 20 γκολ στη Μπουντεσλίγκα, 4 στο Europa League, 3 στο κύπελλο  και 7 στο Champions League!

Η Λειψία έχει νικήσει στα 6 από τα 12 ραντεβού της με την Φράιμπουργκ να μετρά 3 επιτυχίες και άλλα τρία παιχνίδια να μη βγάζουν νικητή. Όλα για το πρωτάθλημα καθώς ο οι ομάδες θα αναμετρηθούν για πρώτη φορά στο κύπελλο Γερμανίας σε αυτό τον τελικό.

Ο προπονητής της Φράιμπουργκ, Κρίστιαν Στράιχ μετρά 4 νίκες-4 ισοπαλίες και 6 ήττες σε αναμετρήσεις απέναντι στη Λειψία ενώ απέναντι στον Τεντέσκο έχει μία νίκη, δύο ισοπαλίες και δύο ήττες.

Για τον προπονητή της Λειψίας θα είναι η 6η φορά που θα τεθεί αντιμέτωπος με τη Φράιμπουργκ έχοντας απολογισμό 2 νίκες, 2 ισοπαλίες και μόλις μία ήττα.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.