Κυπριακή ομάδα με σήμα τον Παρθενώνα και τον… Τσολιά!

Πόσοι είστε εξοικειωμένοι με το έμβλημα της Ένωσης Νέων Παραλιμνίου;

Αρκετοί θα έχετε ακουστά την Ένωση Νέων Παραλιμνίου. Άλλωστε πρόκειται για μια ιστορική ομάδα της Κύπρου, η οποία έχει κάνει τη δική της διαδρομή στο ποδόσφαιρο και έχει βγάλει από τα “σπλάχνα” της τον Μιχάλη Κωνσταντίνου, τον Γιασεμάκη Γιασεμή και τον Κωνσταντίνο Λαΐφη. Πόσοι όμως είστε εξοικειωμένοι με το σήμα της; Γιατί το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν πρόκειται για ένα συνηθισμένο έμβλημα και το οποίο έχει μπόλικο ελληνικό… χρώμα!

Όπως “προδίδει” και το όνομα του συλλόγου, το καμάρι του Παραλιμνίου προήλθε από την ένωση δύο συνόλων με πολιτιστική και αγωνιστική δράση. Του Φιλαθλητικού Συλλόγου Ηρακλή και του αναγνωστηρίου “Η Αγάπη του Λαού”, ενώ η ποδοσφαιρική ομάδα ιδρύθηκε το 1945, λίγο πριν από το τέλος του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου.

Πάμε και στο… ζουμί. Στο σήμα της Ένωσης Νέων Παραλιμνίου απεικονίζεται ο Παρθενώνας, ενώ βρίσκεται σε περίοπτη θέση και ένας… τσολιάς! Για την ακρίβεια ένας εύζωνας σαλπιγκτής, ενώ τα πρώτα της χρώματα ήταν το λευκό και το γαλάζιο.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, οι ιδρυτές της Ένωσης Νέων Παραλιμνίου ήθελαν να συνδέσουν τον σύλλογο με την Μητέρα – Πατρίδα, ιδιαίτερα σε μια δύσκολη περίοδο για τη Μεγαλόνησο, η οποία βρισκόταν υπό βρετανική κατοχή.

Μάλιστα αρκετά μέλη του συλλόγου, συμμετείχαν στον αγώνα της ΕΟΚΑ και υποστήριξαν ανοικτά την Ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.