Με θρίαμβο στον τελικό

Η Μπιλμπάο συνέτριψε με 6-2 τη Μιραντές και προκρίθηκε πανηγυρικά στον τελικό του Κυπέλλου Ισπανίας.

Η Μπιλμπάο συνέτριψε με 6-2 τη Μιραντές και προκρίθηκε πανηγυρικά στον τελικό του Κυπέλλου Ισπανίας. Οι Βάσκοι απέκλεισαν με συνολικό σκορ 8-3 την αντίπαλό τους, ομάδα τρίτης κατηγορίας και δεν έδειξαν ποτέ ότι μπορούν να πέσουν θύματά της, όπως νωρίτερα στον θεσμό η Βιγιαρεάλ, η Σανταντέρ και η Εσπανιόλ.

Η εντυπωσιακή πορεία της Μιραντές έλαβε τέλος και τυπικά στο “Σαν Μαμές”, καθώς η Μπιλμπάο είχε βάλει από το πρώτο ματς τα θεμέλια της πρόκρισης. Πάραυτα, τα “λιοντάρια” φρόντισαν να πετύχουν τρία γκολ στο ημίχρονο με τους Μουνιαΐν (11′), Σουσαέτα (14′) και Αουρτενέτσε (22′) και να διώξουν το όποιο άγχος από τις εξέδρες.

Το αποτέλεσμα ήταν στο δεύτερο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι να παίξουν ανοιχτά για την… τιμή των όπλων και το παιχνίδι να γίνει ακόμη πιο θεαματικό. Ο Αΐτορ Μπλάνκο σκόραρε στο 57′ και το 86′ για τη Μιραντές, ο Φερνάντο Γιορέντε στο 71′ και το 75′ για την Αθλέτικ, με το τελικό 6-2 να διαμορφώνεται με αυτογκόλ του Κανέδα στο 88′ κι ενώ οι φιλοξενούμενοι είχαν δοκάρι στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων.

Η Μπιλμπάο θα μάθει την αντίπαλό της στον τελικό του Μαΐου μετά τον επαναληπτικό της Τετάρτης (8/2) ανάμεσα στην Μπαρτσελόνα και τη Βαλένθια. Οι δύο ομάδες είχαν αναδειχθεί ισόπαλες με 1-1 στο πρώτο παιχνίδι στο “Μεστάγια”. Αν οι “μπλαουγκράνα” διατηρήσουν το προβάδισμα και πάρουν την πρόκριση, τότε θα έχουμε επανάληψη του τελικού του 2009 και μια “μονομαχία” ανάμεσα στις δύο πολυνίκεις του θεσμού.

ΜΠΙΛΜΠΑΟ: Ιραϊθόθ, Ιραόλα, Αμορεμπιέτα, Αουρτενέτσε, Μαρτίνεθ, Σουσαέτα, Ιτουράσπε (58′ Σαν Χοσέ), Άντερ Ερέρα (74′ Πέρεθ), Γιορέντε, Μουναΐν (77′ Λόπεθ), Ντε Μάρκος

ΜΙΡΑΝΤΕΣ: Ναουθέτ, Κανέδα, Γκαρθία, Μίκελ (56′ Μπόρελ), Γκαρμένδια, Αΐτορ Μπλάνκο, Μάρτινς (56′ Μπόρελ), Λαμπάρι, Μούχικα, Πάμπλο, Αρόγιο (46′ Μουνέτα)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.