Γιαννούλης: «Ο Φερέιρα μου είπε, ”κάνε αυτά που θα σου πω και θα πουληθείς πολλά εκατομμύρια”»

O Δημήτρης Γιαννούλης μιλάει για τον ΠΑΟΚ, τον Ατρόμητο, την Εθνική, τον Βιεϊρίνια και για τον Πέλκα… προπονητή

Ο Δημήτρης Γιαννούλης στη συνέντευξή του στο podcast «Κουβέντα στο ΠΙ & ΦΙ» ξετύλιξε μέσα από ανέκδοτες και όχι μόνο ιστορίες το… κουβάρι της ποδοσφαιρικής διαδρομής του μέχρι και σήμερα.


Αναλυτικά όσα είπε:


Για την συμπλήρωση δέκα χρόνων από το πρώτο του επαγγελματικό γκολ, κόντρα στον Ηρακλή ως παίκτης του Βατανιακού: «Δεν μπορώ να το πιστέψω ότι έχουν περάσει 10 χρόνια. Το θυμάμαι σαν εχθές γιατί ήταν το πρώτο μου γκολ. Δεν έχω πετύχει και πολλά από τότε, οπότε εύκολα το θυμάμαι. Θυμάμαι ότι αγωνιζόμουν στην Β’ εθνική στην ομάδα του Βατανιακού, οπότε δεν θυμάμαι τι συναισθήματα είχα , απλά θυμάμαι ότι σκόραρα γιατί έπαιζε ως αριστερός εξτρέμ και ήμουν πάρα πολύ χαρούμενος, το έζησα πολύ έντονα».


Για το γεγονος πως το πέτυχε κόντρα στην ομάδα του Ηρακλή που ο αδερφός σου ο Κώστας έχει ισχυρό δέσιμο: «Ήταν πολύ χαρούμενος και αυτός και εγώ ήμουν παραπάνω χαρούμενος γιατί πιο μικρός πήγαινα και τον παρακολουθούσα συχνά στα παιχνίδια του Ηρακλή, αλλά δεν μπορούσα παρά μόνο να ήμουν χαρούμενος για το γκολ που πέτυχα».


Για το αν το βράδυ εκείνης της ημέρας μπήκε σε όλα τα σάιτ να δει τι γράφουν:  «Ναι, ναι, ήμουν μικρός και ήταν η πρώτη φορά που γραφόταν το όνομα μου τόσο έντονα και είχα εκστασιαστεί να πω την αλήθεια και οι φίλοι μου και η οικογένεια μου στέλναν άρθρα τα διάβαζαν πετούσα στα σύννεφα. Δεν μπορούσα να καταλάβω ότι αυτό που έχει γίνει ήτανε τόσο σημαντικό αλλά εκείνη την στιγμή το ζούσα».


Για τον πρώτο του προπονητή σε επαγγελματικό επίπεδο, τον Σάκη Παπαβασιλείου: «Σίγουρα τους έχω σχεδόν όλους τους προπονητές που έχω συνεργαστεί, είχε τύχει να συνεργαστώ με αρκετά καλούς προπονητές. Δεν έχω επικοινωνία να πω την αλήθεια, αλλά οπότε βρίσκομαι στην Κατερίνη και θα τύχει να τον πετύχω έξω έχουμε πάντα μια συνομιλία και είναι ωραίο να βλέπω ανθρώπους που με βοήθησαν στο παρελθόν».

Για το τι του είπε τότε στη Βέροια ο Γιώργος Γεωργιάδης όταν του ανακοίνωσε πως θα τον αλλάξει θέση: «Ναι δεν είχα συνειδητοποιήσει ότι πήγαινα στην Βέροια να παίξω ως αριστερό μπακ. Το ήξερε μόνο ο προπονητής. Τον ευχαριστώ πάντα δημόσια για την αλλαγή θέσης γιατί με βοηθήσει στην καριέρα μου. Όταν πήγα στην προετοιμασία της ομάδας είχε ξεκινήσει στην Ολλανδία στην πρώτη προπόνηση έπαιξα αριστερό μπακ γιατί θεωρήσει ο κύριος Γεωργιάδης ότι δεν έβγαινε η ενδεκάδα και χρειάστηκε να παίξω. Αλλά και την δεύτερη ξανά έπαιξα και την τρίτη. Μέχρι που κάποια στιγμή με ενημέρωσε με υπολογίζει σαν αριστερό μπακ και είναι εκεί για να με βοηθήσει να μου μάθει την θέση από την αρχή και ότι πιστεύει πολύ ότι μπορώ να ανταπεξέλθω σε αυτήν την θέση. Οπότε το θεώρησα ότι πρέπει να τον ακούσω και έτσι έγινε και νομίζω μου βγήκε σε καλό».

Για το κατά πόσο ήταν πρόκληση αυτό για τον ίδιο: «Αγχώθηκα στην αρχή, δεν ήξερα τίποτα για αυτήν την θέση και είναι μια θέση στην άμυνα οπότε πρέπει να ξέρεις κάποια βασικά πράγματα, εγώ δεν ήξερα τίποτα. Αλλά με βοήθησε πάρα πολύ μου έδειξε καινούργια πράγματα και ήμουν σε όλη την χρονιά ως αριστερό Μπακ με αρκετές συμμετοχές στην Α’ Εθνική ήταν πολύ καλή χρονιά για μένα. Ήμουν πολύ χαρούμενος».


Για το αν ο Γιώργος Γεωργιάδης είναι ο προπονητής που στιγμάτισε την καριέρα του με την κίνησή του αυτή: «Ναι, σίγουρα την στιγμάτισε με καλό τρόπο και πάντα έχω να το λέω και του εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου για εκείνο που έκανε τότε για εμένα και δεν θα το ξεχάσω ποτέ αυτό. Δεν θα ήθελα να το ξεχάσω αυτό ότι μετά τον κ. Γεωργιάδη στην Βέροια ήρθε ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος με τον κ. Βενετίδη και εκεί έμαθα πάρα πολλά για την θέση με βοήθησαν πάρα πολύ και αυτοί οι άνθρωποι και τους ευχαριστώ πραγματικά».


Για τον ρόλο που έπαιξε ο Ατρόμητος στην καριέρα του: «Ο Ατρόμητος με ανέστησε ποδοσφαιρικά γιατί είχε προκύψει ο δανεισμός μου στην Κύπρο που δεν πήγε πολύ καλά και οι άνθρωποι του Ατρομήτου ήτανε αποφασισμένοι τότε να υπογράψουν τον δανεισμό για να πάω εκεί και πραγματικά όταν πήγα βρήκα ένα κλίμα το οποίο ήταν εκπληκτικό. Ανθρώπους όπως ο κύριος Αγγελόπουλος ο κύριος Σπανός, ο κύριος Κάναντι ο προπονητής με αγκάλιασαν με βοήθησαν να βρω ξανά τον εαυτό μου γιατί δεν μου και στα καλύτερα μου ποδοσφαιρικά, πραγματικά το απόλαυσα γύρισα πίσω στον ΠΑΟΚ ήταν εξαιρετικός, ίσως ήταν η καλύτερη περίοδος της ζωής μου ποδοσφαιρικά

Για τον Αντρέ Βιεϊρίνια και το τι έχει κερδίσει από αυτόν: «Ο Αντρέ είναι ο ορισμός του αρχηγού νομίζω και όσο έχουν παίξει μαζί του νομίζω το καταλαβαίνεις. Είναι ένας εκπληκτικός ποδοσφαιριστής, δεν μπορεί να πει κάποιος το αντίθετο. Εξαιρετικός άνθρωπος και πήρα πάρα πολλά κυρίως γιατί την συμπεριφορά του μέσα από στα αποδυτήρια και το πως ήθελε να βοηθήσει όλους τους συμπαίκτες του. Παικτικά φυσικά ήταν εξαιρετικός αριστερός μπακ σε ότι θέση και να έπαιζε νομίζω».


Για το γεγονός πως έπαιξε μετά από μία δύσκολη στιγμή για τον Βιεϊρίνια, όταν τραυματίστηκε σοβαρά: «Συνδυάστηκε η ευκαιρία μου με ένα δυσάρεστο γεγονός για όλους. Είπα τώρα είναι η ευκαιρία μου να παίξω και να βοηθήσω την ομάδα μου να κατακτήσει το νταμπλ και έτσι έγινε έπαιξα και στον τελικό του κυπέλλου. Η αλήθεια είναι ότι δεν ήθελα να γυρίσω περνούσα καλά στον Ατρόμητο έπαιζα όλα τα παιχνίδια και ήξερα γυρνώντας στον ΠΑΟΚ υπάρχει ο Αντρέ που είναι ο καλύτερος παίκτης της ομάδας».


Για το αν είχε μαγικό κουμπί που τον εκτόξευσε ο Αμπέλ Φερέιρα: «Ένιωσα εμπιστοσύνη και όταν νιώθει ένας ποδοσφαιριστής ότι τον εμπιστεύονται σε μια ομάδα αποδίδει τα καλύτερα. Εγώ θυμάμαι όταν είχε πρωτοέρθει ο Φερέιρα στην προετοιμασία με είχε πιάσει και μου είχε πει κάνε αυτά που θα σου πω και θα πουληθείς πολλά εκατομμύρια. Από εκείνη την στιγμή ένιωσα ότι έχω φτερά στα πόδια ότι υπάρχει πραγματικά ένα άνθρωπος που πιστεύει σε μένα και με βοηθήσει να εξελιχθώ πολύ και σαν παίκτης. Ειδικά στο επιθετικό κομμάτι».


Για το αν έχει έρθει σε επικοινωνία μαζί του: «Τον παρακολουθώ και είμαι πραγματικά χαρούμενος γιατί το αξίζει είναι ένας πολύ καλός προπονητής και άνθρωπος. Έχουμε έρθει σε επικοινωνία μερικές φορές του έχω στείλε και συγχαρητήρια για τις κατακτήσεις, βρίσκω την ευκαιρία όταν κατακτά ένα κύπελλο να του στέλνω τα συγχαρητήρια μου».


Για το πόσο του λείπουν οι Δημήτρηδες από τον ΠΑΟΚ: «Δεν μπορώ να πω και να ξέρω πόσο λείπουν από τον ΠΑΟΚ. Ξέρω πόσο λείπουν σε μένα μου λείπουν αρκετά. Στην εθνική όταν μαζευόμαστε πραγματικά είμαι πολύ χαρούμενος γιατί είχαμε εξαιρετική σχέση και περνούσαμε πολύ καλά. Ήμασταν πολύ καλή παρέα όταν παίζαμε και οι τρεις στον ΠΑΟΚ και αυτό που λέμε συνέχεια είναι το πως θα γίνει να βρεθούμε στην ίδια ομάδα και να μοιραστούμε τα ίδια αποδυτήρια».


Για τον Τζόλη που παίζουν μαζί στη Νόριτς: «Δεν είμαι τελείως μόνος έχω τον Χρήστο έχει ανοίξει τα φτερά του πλέον. Συνεχίζουμε να έχουμε πολύ καλή σχέση περνάμε χρόνο μαζί αλλά έχει βρει τα πατήματα του δεν με χρειάζεται για τα βασικά και είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό. Είναι μεγάλο στήριγμα να έχεις ένα Έλληνα και έναν φίλο σου στην ίδια ομάδα, άλλο που έφυγε για έξι μήνες. Τον ξανά γύρισα εγώ πίσω γιατί δεν άντεχα και είμαστε πάλι ωραία».
Για το αν το μέλλον του είναι στη Νόριτς: «Έχω ακόμα έναν χρόνο συμβόλαιο οπότε δεν μπορώ να ξέρω τι μπορεί να συμβεί και αυτή την στιγμή λέω πως το μέλλον μου είναι στη Νόριτς».


Για το αν περιμένει ένα τηλέφωνο για μια πιθανή μεταγραφή: «Όπως είπα και πριν δεν μπορώ να περιμένω κανένα τηλέφωνο σήμερα».


Για το τι έχει αλλάξει στην Εθνική Ελλάδος: «Έχουν αλλάξει πολλά. Η ομάδα έχει ανέβει επίπεδο, όλα τα παιδιά είμαστε αρκετά χρόνια μαζί, από την εποχή που ξεκίνησε ο κύριος Φαν Σχιπ κρατώντας έναν σταθερό κορμό. Πλέον τα παιδιά αυτά έχουν γίνει άντρες. Το επίπεδο των εθνικών ομάδων είναι αρκετά υψηλό, δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια όπως συνέβαινε κάποτε με τις ομάδες μας, αλλά η ομάδα είναι έτοιμη για να κάνει το μεγάλο βήμα σε μια τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης όπως είναι το EURO. Αυτό φάνηκε και στο τελευταίο παιχνίδι απέναντι στην Γαλλία, όπου αν και χάσαμε η ομάδα είχε ένα πολύ καλό πρόσωπο και στις λεπτομέρειες χάσαμε τον έναν βαθμό. Πραγματικά θα έχουμε αδικήσει τους εαυτούς μας αν δεν προκριθούμε».


Για το αν του έλειψε η Ελλάδα: «Μου έλειψαν σίγουρα οι Δημητράδες (σ.σ. Πέλκας, Λημνιός).Η Ελλάδα μου έλειψε κυρίως για τις διακοπές μου, όπως κάνω αυτές τις μέρες. Αλλά ποδοσφαιρικά δεν θα άλλαζα την Αγγλία ούτε αυτό που ζω εκεί πέρα».


Για το αν θα γυρνούσε στην Ελλάδα μόνο για τον ΠΑΟΚ: «Το ποδόσφαιρο είναι πολύ απρόβλεπτο δεν ξέρουμε τι μπορεί να συμβεί σε πέντε έξι χρόνια. Οπότε δεν μπορώ να πω αν θα γυρνούσα μόνο για τον ΠΑΟΚ. Στον ΠΑΟΚ βέβαια έζησα πολύ ωραίες στιγμές, τον αγαπάω, κερδίσαμε το νταμπλ, έζησα πολύ ωραία και πήρα πολύ αγάπη».


Για τα σενάρια που ακούγονται από κάποιες Ελληνικές ομάδες: «Μετά από αυτά που ακούγονται για μένα τα τελευταία χρόνια δεν μπαίνω καν στην διαδικασία να διαβάσω οτιδήποτε διαδίδεται. Οι φίλοι μου με ενημερώνουν στέλνοντας μου κάποια άρθρα και αγωνιούν να μάθουν αν θα γυρίσω στην Ελλάδα. Όπως ξέρουμε σε αυτόν τον χώρο γράφονται πολλά πράγματα που πολλές φορές δεν είναι αλήθεια και έτσι μένω αμέτοχος κοιτάζοντας την δουλειά μου».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.