Ντέρμπι: Με τον Γουέιν Ρούνεϊ θα έρθουν πάλι ένδοξες ημέρες!

Η 18η Απριλίου θα καταγραφεί ως μία από τις πιο «μαύρες» σελίδες στην ιστορία της Ντέρμπι Κάουντι.

Μετά την ήττα από την ΚΠΡ και με τη Ρέντινγκ να ισοφαρίζει 4-4 τη Σουόνσι στις καθυστερήσεις, η ομάδα του Γουέιν Ρούνεϊ αποχαιρέτησε τη Championship και μαθηματικά, εν μέσω συναισθηματικών σκηνών στο τέλος.. Μετά από 36 χρόνια, ο ιστορικός αυτός σύλλογος υποβιβάστηκε στην League One, την τρίτη τη τάξει κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου. Αυτό συνέβη όχι γιατί η Ντέρμπι ήταν κακή αγωνιστικά. Το αντίθετο μάλιστα. Η κακή διαχείριση από τον πρόεδρο Μελ Μόρις και τα τεράστια οικονομικά προβλήματα οδήγησαν την ομάδα στο απόλυτο χάος,σε αφαίρεση 21 συνολικά βαθμών, αλλά και απαγόρευση μεταγραφών.

Παρόλο που τα «κριάρια» υποβιβάστηκαν από την Championship, η μετοχή του Ρούνεϊ έχει ανέβει κατακόρυφα αυτή τη σεζόν λόγω του τρόπου με τον οποίο χειρίστηκε τις δύσκολες καταστάσεις, παρουσιάζοντας ένα σύνολο που έπαιξε και καλό ποδόσφαιρο.
Ο Αμερικανός Κρις Κίρχνερ, ο οποίος επιλέχθηκε ως ο προτιμώμενος πλειοδότης του συλλόγου νωρίτερα αυτό το μήνα, έγραψε στο Twitter μετά τον υποβιβασμό του συλλόγου, ότι ένα επιχειρηματικό σχέδιο για τη Ντέρμπι θα παραδοθεί στην EFL για έγκριση την Παρασκευή. Έχει επίσης δηλώσει την πρόθεσή του να ικανοποιήσει τους κανόνες της EFL και να πληρώσει τους πιστωτές του συλλόγου ώστε να αποφύγει μια ποινή 15 πόντων η αγγλική ομάδα την επόμενη σεζόν.

Ο θρύλος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ξεκαθάρισε για άλλη μια φορά, ότι είναι πρόθυμος να μείνει με την Ντέρμπι στη League One, παρά το γεγονός ότι η εξαιρετική δουλειά που έκανε εφέτος, θα μπορούσε να τον οδηγήσει τουλάχιστον σε μία άλλη ομάδα της Championship. «Η εξαγορά πρέπει να γίνει και αν δεν συμβεί φοβάμαι για τον σύλλογο, φοβάμαι που θα καταλήξει η ομάδα. Αν συμβεί η εξαγορά, θέλω να ξαναφτιάξω τον σύλλογο. Θέλω να είμαι αυτός που θα φέρει πίσω εκείνες τις ευτυχισμένες μέρες».

Σύμφωνα με τους διαχειριστές η προσφορά του Αμερικανού μεγιστάνα, ο οποίος νωρίτερα απέτυχε να εξαγοράσει την Πρέστον, αντιπροσωπεύει την καλύτερη συμφωνία για τους πιστωτές και είναι αυτή που θα εξασφαλίσει το μακροπρόθεσμο μέλλον του συλλόγου. Μοναδικό ερωτηματικό είναι το γήπεδο, το ιστορικό «Pride Park» (ανήκει στον πρώην μέτοχο της πλειοψηφίας Μελ Μόρις) για το οποίο θα χρειαστεί περαιτέρω διαπραγμάτευση.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.