Bundesliga: Νέα απώλεια βαθμών για τους Βεστφαλούς, νίκη-«ανάσα» για την Αρμίνια (hls)

Με σπουδαίες αναμετρήσεις συνεχίστηκε η δεύτερη μέρα της 10ης αγωνιστικής του γερμανικού πρωταθλήματος

Η απουσία του τραυματία Έρλινγκ Χάαλαντ «πονάει» την Ντόρτμουντ που για τρίτο, διαδοχικό αγώνα δεν κατάφερε να νικήσει αφήνοντας βαθμούς στη Φρανκφούρτη. Την πρώτη της νίκη μετά από επτά διαδοχικές ήττες πανηγύρισε η Αρμίνια, ενώ στο «Χ» έμειναν η Κολωνία με τη Βόλφσμπουργκ κι η Φράιμπουργκ με την Μπορούσια.  

Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Ντόρτμουντ 1-1

Τα … χειρότερα γλίτωσε η ομάδα του Λούσιεν Φαβρ που χωρίς τον 20χρονο Νορβηγό ηγέτη της δυσκολεύεται να βρει … τρίποντο. Ο Καμαντά στο 9’ άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους που έβαλαν δύσκολα στους αντιπάλους τους. Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των Βίτσελ και Σάντος, το βαθμό της ισοπαλίας στην Ντόρτμουντ έδωσε ο Ρέινα στο 53’, σώζοντας μερικώς την παρτίδα για τους Βεστφαλούς που έχασαν πολύτιμο έδαφος στη μάχη για την κορυφή.

Αρμίνια Μπίλεφελντ-Μάιντζ 2-1

Η μονομαχία ανάμεσα στις δύο ομάδες που καταλαμβάνουν τις δύο από τις τρεις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας προϊδέαζε για τη μέγιστη σημασία του αποτελέσματος. Πριν από το ματς οι γηπεδούχοι μετρούσαν επτά διαδοχικές ήττες, όντας η μοναδική ομάδα που δεν είχε σκοράρει ως τώρα στο πρώτο ημίχρονο! Με πρωταγωνιστή τον Ντοάν, η … «κατάρα» έσπασε καθώς δημιούργησε το πρώτο γκολ με τον Πριτλ να σκοράρει στο 21’ ενώ δέκα λεπτά μετά ο ίδιος έκανε το 2-0! Η Μάιντζ κατάφερε να μειώσει στο 81’ με τον Στέγκερ βάζοντας «φωτιά» στα τελευταία λεπτά του αγώνα, χωρίς ωστόσο ν’ αλλάξει κάτι.

Κολωνία-Βόλφσμπουργκ 2-2

Θετικών αποτελεσμάτων συνέχεια για την ομάδα του Μάρκους Γκίζντιλ που μετά τη νίκη στο «σπίτι» της Ντόρτμουντ, έφτασε πολύ κοντά στο να καταβάλει και την αντίσταση της Βόλφσμπουργκ αλλά τελικά περιορίστηκε στον βαθμό της ισοπαλίας. Αποτέλεσμα ωστόσο που για πρώτη φορά φέτος την έφερε πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού, γεγονός διόλου αμελητέο. 

Ο Τίλμαν έβαλε τους γηπεδούχους μπροστά στο σκορ στο 18’ αλλά ο Άρνολντ «απάντησε» μ’ εκτέλεση φάουλ στο 29’. Στο 43’ ο Ντούντα έδωσε εκ νέου προβάδισμα στην Κολωνία αλλά δύο λεπτά μετά την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου ο Βέγκχορστ διαμόρφωσε το τελικό 2-2, ανακουφίζοντας τους «Λύκους». Για την ομάδα του Γκίζντιλ στον πάγκο έμεινε ο Λημνιός. 

Φράιμπουργκ-Μπορούσια Μένχενγκλάντμπαχ 2-2

Το γκολ του Εμπολό στο 23’ έκανε τους ποδοσφαιριστές της Μπορούσια να πιστέψουν σ’ ένα εύκολο απόγευμα η πραγματικότητα όμως ήταν διαφορετική. Η έμπνευση του Κρίστιαν Στράιχ να πιέσει ψηλά την αντίπαλό του απέδωσε καθώς η ομάδα του Μένχενγκλαντμπαχ δεν μπόρεσε να επιβάλει τον ρυθμό της και να κάνει το παιχνίδι της. 

Και σα να μην έφτανε αυτό, στο 32’ ο Λίνχαρτ έφερε το ματς στα ίσια, λίγο μετά ο Γκρίφο έχασε μοναδική ευκαιρία να βάλει την ομάδα του μπροστά στο σκορ πλασάροντας απελπιστικά άουτ σε κενή εστία, όμως ότι δεν κατάφερε στη συγκεκριμένη φάση το έκανε στο 49’ για το 2-1! Το ευτύχημα για την ομάδα της Μπορούσια ήταν η άμεση αντίδραση καθώς ένα λεπτό μετά μια απίστευτη έμπνευση του Πλεά με ένα μοναδικό σουτ «έγραψε» το τελικό 2-2.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.