Μπάγερ Λεβερκούζεν: Επιτέλους κορυφή!

Για να φτάσεις στην κορυφή, πρέπει να περάσεις πολλά εμπόδια. Έτσι ακριβώς συνέβη και με την Μπάγερ Λεβερκούζεν. Πέντε φορές τερμάτισε δεύτερη στην Bundesliga και τώρα είναι στην κορυφή.

Ναι, είναι πραγματικότητα. Για πρώτη φορά στην ιστορία της η Μπάγερ Λεβερκούζεν είναι πρωταθλήτρια Γερμανίας, κάνοντας δική της την Bundesliga 2023-24. Ως και σήμερα είχε πέντε φόρες την ευκαιρία να φτάσει στον τίτλο, όμως απέτυχε σε όλες τις προσπάθειές της, τερματίζοντας στη δεύτερη θέση!

Η… κατάρα της Μπάγερν και η ισοβαθμία!

Η πρώτη της φορά ήταν τη σεζόν 1996-97. Η Λεβερκούζεν βρισκόταν πολύ κοντά στην κατάκτηση του τίτλου, ωστόσο έχασε το πρωτάθλημα από την Μπάγερν Μονάχου, η οποία τερμάτισε στην πρώτη θέση με 71 βαθμούς. Από τη μεριά τους οι «ασπιρίνες» ολοκλήρωσαν την πορεία τους με 69 βαθμούς.

Δύο σεζόν μετά, 1998-99, η Λεβερκούζεν δεν μπόρεσε να πάρει το πρωτάθλημα, με τους Βαυαρούς να το κατακτούν, έχοντας αυτή τη φορά διαφορά 15 πόντων.

Σειρά πήρε η σεζόν 1999-00! Και εκεί στάθηκε άτυχη, χάνοντας το πρωτάθλημα στην ισοβαθμία από την Μπάγερν Μονάχου. Οι δύο ομάδες συγκέντρωσαν από 73 βαθμούς, με τους Βαυαρούς να κάνουν δικό τους τον τίτλο.

Σειρά η… Ντόρτμουντ!

Τη σεζόν 2001-02 ήταν η χρονιά που η Λεβερκούζεν στάθηκε τριπλά άτυχη. Συγκεκριμένα, έχασε το πρωτάθλημα από την Ντόρτμουντ στον πόντο. Εκτός αυτού, έχασε το Κύπελλο από τη Σάλκε, γνωρίζοντας την ήττα με 4-2. Έφτασε και στον τελικό του Champions League, χάνοντας τότε από τη Ρεάλ Μαδρίτης με 2-1.

Το 2010-11 προσπάθησε να πάρει το πρωτάθλημα στη Γερμανίαα αλλά εκείνη τη σεζόν πρωταθλήτρια αναδείχθηκε η Ντόρτμουντ, η οποία τερμάτισε στην πρώτη θέση με 75 πόντους, αφήνοντας πίσω της τη Λεβερκούζεν με 68 βαθμούς.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.