Boca Juniors: Το μυθικό Bombonera αλλάζει μορφή μέσω… εκλογών!

Το γηπεδικό θέμα της Μπόκα Τζούνιορς θα αποφασιστεί τον ερχόμενο Δεκέμβριο από τα μέλη της ομάδας και οι τέσσερις προτάσεις για το νέο "σπίτι" της Αργεντίνικης ομάδας είναι εντυπωσιακά!

Ο κύβος ερρίφθη και η Μπόκα Τζούνιορς θα αποκτήσει μέσα στα επόμενα χρόνια είτε νέο γήπεδο, είτε… ανακαινισμένο. Τέσσερις προτάσεις έχουν πέσει στο… τραπέζι, γιατί το “Μπομπονέρα“… γέρασε (κατασκευάστηκε το 1940) και η χωρητικότητα του (54.000 θεατές) είναι πλέον μικρή για να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες της πιο δημοφιλούς ομάδας στην Αργεντινή.

Το γηπεδικό θέμα της Μπόκα Τζούνιορς θα αποφασιστεί τον ερχόμενο Δεκέμβριο από τα μέλη της ομάδας. Και είναι πολλά! Περισσότερα από 200.000!

Στις εκλογές που θα γίνουν για την ανάδειξη του νέου προεδρείου της ομάδας και φυσικά του νέου διοικητικού ηγέτη της Μπόκα Τζούνιορς, οι φίλαθλοι της ομάδας από το Μπουένος Άιρες ουσιαστικά θα πάρουν την απόφαση τους και για το γήπεδο της ομάδας. Γιατί κάθε υποψήφιος έχει καταθέσει την πρόταση του και “όχημα” εκλογής είναι το γηπεδικό!

Αυτές είναι οι προτάσεις για το νέο γήπεδο της Μπόκα Τζούνιορς:

1) Bombonera 360

Αυτή η πρόταση “κυκλοφορεί” εδώ και χρόνια στην Αργεντινή και αφορά την ανακαίνιση του “Μπομπονέρα” και την επέκταση του κατά 25.000 θέσεις.

Το μεγάλο πρόβλημα αφορά τις κατοικίες που βρίσκονται περιμετρικά του γηπέδου, καθώς θα πρέπει να κατεδαφιστούν δύο οικοδομικά τετράγωνα για να υλοποιηθεί. Και μέσα σε όλα υπάρχουν και οι κάτοικοι, οι οποίοι δεν πρόκειται να αφήσουν… εύκολα και με το αζημίωτο τα σπίτια τους. Το ποσό που απαιτείται φτάνει τα 80 εκ. ευρώ και σύμφωνα με τους υπολογισμούς θα χρειαστούν τρία χρόνια εργασιών.

2) Το Σλοβενικό πλάνο

Αρκετά κοντά στην προηγούμενη πρόταση είναι και αυτή με τρεις διαφορές. Η πρώτη οικονομική, καθώς θα απαιτηθούν 10 εκ. ευρώ λιγότερα, η δεύτερη χρονική (χρειάζονται εργασίες 15 μηνών) και η τρίτη… πρακτική. Και αυτό γιατί απαιτείται μόνο η αγορά των κατοικιών ενός δρόμου και όχι η κατεδάφιση ολόκληρων οικοδομικών τετραγώνων.

3) Νέο γήπεδο σε… νησί!

Αυτό και αν είναι πρότζεκτ μεγαλόπνοο και σίγουρα φουτουριστικό. Η πρόταση κάνει λόγο για κατασκευή νέου γηπέδου στο νησάκι Ντε Μάρκι, χωρητικότητας 112.000 θεατών, οι εργασίες θα διαρκέσουν από 24 μέχρι 36 μήνες και το κόστος κατασκευής φτάνει τα 400 εκ. ευρώ. Βέβαια θα πρέπει να αγοραστεί και το… νησάκι, καθώς και να αποδεχθεί την πρόταση τόσο η Δημοτική Αρχή του Μπουένος Άιρες, όσο και η Κυβέρνηση της Αργεντινής.

4) Νέο γήπεδο δίπλα στο… παλιό

Και αυτή η πρόταση είναι αρκετά… ακριβή, καθώς απαιτούνται σχεδόν 400 εκ. ευρώ για να κατασκευαστεί ένα νέο γήπεδο δίπλα στο… παλιό “Μπομπονέρα”.

Η έκταση ήδη υπάρχει (εκεί αγωνίζεται η γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου) και σύμφωνα με το σχέδιο θα υπάρχει και μια… γέφυρα που θα συνδέει τα δύο γήπεδα, ενώ η χωρητικότητα του νέου θα ξεπερνά τις 107.000 θέσεις.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.