Μπουρκίνα Φάσο-Γκαμπόν 7-6 (πεν): Πρόκριση στους «8» του Κόπα Αφρικα από παίκτη του ΠΑΟΚ Β’

Ο Ισμαΐλα Ουεντραόγκο που αγωνίζεται στον ΠΑΟΚ Β΄ έβαλε το κρίσιμο τελευταίο πέναλτι

Η Μπουρκίνα Φάσο πήρε θέση στα προημιτελικά του Κόπα Άφρικα, νικώντας στα πέναλτι με 8-7 την Γκαμπόν και η εύστοχη εκτέλεση έγινε από τον παίκτη του ΠΑΟΚ Β’, Ισμαΐλα Ουεντραόγκο.

Ήρωας της νίκης ήταν ο Ερβέ Κοφί με μία κομβική επέμβαση στην ψυχοφθόρο διαδικασία, καθώς και ο αρχηγός ο οποίος παραλίγο να γίνει μοιραίος (αν και στο τέλος αποχώρησε τραυματίας).

Στο 18′.ο Μπερτράν Τραορέ, κέρδισε αυστηρό πέναλτι σε σπρώξιμο αντιπάλου και ανέλαβε την εκτέλεση, όμως η μπάλα χτύπησε πρώτα στο αριστερό δοκάρι και στη συνέχεια ςτο οριζόντιο.

Ο επιθετικός της Άστον Βίλα, όμως, έδωσε το προβάδισμα στην Μπουρκίνα με το γκολ που σκόραρε στο 28′, αλλά δεν υπήρξε δεύτερο γκολ στο υπόλοιπο διάστημα του αγώνα και η Γκαμπόν ισοφάρισε στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Ανταμά Γκιρά και οδήγησε το παιχνίδι στην παράταση και στην οποία το σκορ δεν άλλαξε.

ΜΠΟΥΡΚΙΝΑ ΦΑΣΟ: Κοφί, Ι. Καμπορέ, Σ. Ουαταρά, Ε. Ταπσόμπα, Γιαγκό, Γκίρα, Τουρέ (114′ Ι. Ουεντραογκό), Ντ. Ουαταρά (90′ Α. Ταπσόμπα), Σανγκαρέ (82′ Σιμπορέ), Μπαντέ (73′ Σανογκό), Μπ. Τραορέ (82′ Κονατέ)

ΓΚΑΜΠΟΝ: Αμονομέ, Παλούν, Εκουέλ Μανγκά, Ομπισά, Ογιονό (50′ Μεγέ), Μκουκετού Μουσουντά (46′ Αμεκά), Μπιγογκό Ποκό, Ομπιάνγκ (85′ Ενγκακουτού Γιαπεντέ), Μπουπεντζά, Κανγκά, Αλεβινά (50′ Μπουανγκά)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.