«I’m back»

Ήταν 6 Οκτωβρίου του 1993 όταν ο Μάικλ Τζόρνταν αποφάσισε να σταματήσει το μπάσκετ, εκπλήσσοντας όλο το φίλαθλο και όχι μόνο κοινό προκειμένου να ξεκινήσει το αγαπημένο του άθλημα, το baseball.

Ήταν 6 Οκτωβρίου του 1993 όταν ο Μάικλ Τζόρνταν αποφάσισε να σταματήσει το μπάσκετ, εκπλήσσοντας όλο το φίλαθλο και όχι μόνο κοινό προκειμένου να ξεκινήσει μια νέα καριέρα στο αγαπημένο του άθλημα, το baseball. Ο Αμερικανός σούπερ σταρ των Bulls ξεκίνησε να παίζει baseball αγωνιζόμενος με τη φανέλα των Chicago White Sox, ωστόσο η πορεία του δεν είχε καμία σχέση με αυτή του μπάσκετ. Ο “Αir Μάικ” ήλπιζε πως θα αγωνιστεί δίπλα στους επαγγελματίες παίκτες του baseball, όμως κάτι τέτοιο φάνταζε πολύ δύσκολο.

Ετσι στις 19 Μαρτίου ο καλύτερος παίκτης όλων των εποχών αποφάσισε να επιστρέψει στο μαγικό κόσμο του ΝΒΑ όπου μόνο ο ίδιος ήξερε να ξεχωρίζει και με δύο λέξεις ανακοινώνει την επιστροφή του στους Bulls.
Πλέον ο Αμερικανός σούπερ σταρ με το νούμερο 45 στην πλάτη, καθώς το «23» είχε αποσυρθεί με την απόφαση του να σταματήσει, θα προσπαθήσει όπως ο ίδιος ανέφερε να επαναφέρει τους Bulls στην κορυφή του καλύτερου πρωταθλήματος στον κόσμο. 

Στο πρώτο του παιχνίδι μετά την μεγάλη επιστροφή ο Τζόρνταν πέτυχε 19 πόντους κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, ωστόσο η εικόνα που έβγαζε στο γήπεδο αντικατόπτριζε την μεγάλη αποχή απο τα παρκέ, καθώς ο Αμερικανός σούπερ σταρ δεν βρισκόταν  και στην καλύτερη κατάσταση. Ο Τζόρνταν τη συγκεκριμένη σεζόν πήρε μέρος σε 17 αγώνες, όπου στους 11 αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ και τέσσερις φορές πρώτος σε ασίστ. Ο Αμερικανός τελείωσε τη σεζόν με 26.9 πόντους μέσο όρο,5.3 ασσίστ,6.9 ριμπάουντ και 1.76 κλεψίματα σε 39.3 λεπτά μέσο όρο ανά αγώνα.

Τη σεζόν 1995-96 με την προσθήκη του Ντένις  Ρόντμαν, ο οποίος κυριαρχούσε κάτω από τα καλάθια και τον Τζόρνταν… πεισμωμένο, οι Μπουλς τελείωσαν την κανονική περίοδο με το καλύτερο ρεκόρ στην ιστορία του ΝΒΑ 72 νίκες και 10 ήττες. Ο Τζόρνταν επέστρεψε στις παλιές καλές εμφανίσεις και ανακηρύχτηκε ξανά MVP της κανονικής περιόδου. Με μόλις τρεις ήττες σε τέσσερις σειρές αγώνων, οι Μπουλς νίκησαν και τους Σιάτλ Σούπερσονικς στους τελικούς, κατέκτησαν το Πρωτάθλημα και ο Τζόρνταν αναδείχτηκε MVP των τελικών για τέταρτη φορά στην καριέρα του, ξεπερνώντας τον Μάτζικ Τζόνσον. 

Ο Αμερικανός σούπερ σταρ μετά την επιστροφή του στα παρκέ για λογαριασμό των Chicago Bulls κατέκτησε τρία πρωταθλήματα (1996,1997,1998), αναδείχτηκε δύο φορές πολυτιμότερος παίκτης του πρωταθλήματος (1996,1998), πήρε μέρος σε τρία all star game (1996,1997,1998), ανακηρύχτηκε τρεις φορές πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης (1996,1997,1998), ήταν τρεις φορές αναάμεσα στους καλύτερους αμυντικούς του πρωταθλήματος (1996,1997,1998) και πήρε δύο φορές το βραβείο του MVP σε all star game.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.