ΝΒΑ: Η πανδημία λάβωσε τους Σακραμέντο Κινγκς κατά … 100 εκατομμύρια δολάρια!


Οι Σακραμέντο Κινγκς ταλαιπωρούνται – εδώ και χρόνια – από κακοτυχία και κάκιστες καθοριστικές αποφάσεις, με συνέπεια ένα από τα μακροβιέστερα ρεκόρ απουσίας επαγγελματικής ομάδας από διαδικασία πλέι οφ. Με την πανδημία να επηρεάζει πλέον τα πάντα ο βαθμός της ζημίας κλιμακώνεται για τους «βασιλιάδες» του Σακραμέντο.

Τα πάντα άλλαξαν στις 11 Μαρτίου του 2020. Τότε η ομάδα είχε ρεκόρ 28 νίκες-36 ήττες κι έδειχνε ικανή να μπορεί να κερδίσει αγωνιστικό έδαφος εν όψει της συνέχειας. Με τον Ντε Άαρον Φοξ υγιή και το υπόλοιπο ρόστερ ν’ αρχίζει ν’ αποκτά συνοχή και ομοιογένεια είχε δημιουργηθεί συγκρατημένη αισιοδοξία πως τα πράγματα θα βελτώνονταν. Και σ’ εκείνο το χρονικό σημείο ο σέντερ των Γιούτα Τζαζ, Ρούντι Γκομπέρ βρέθηκε θετικός στον Covid-19 με αποτέλεσμα το ΝΒΑ ν’ αναστείλει τις δράσεις του. 

Η πανδημία κι η απόφαση της διοργανώτριας αρχής της λίγκας ν’ αναβάλλει την αγωνιστική δράση θα επιφέρουν σημαντικότατες συνέπειες στα χρόνια που ακολουθούν. Κι ενώ η αγωνιστική δράση – τελικά – επανήλθε με τη … «φούσκα» στο Ορλάντο, αγώνες στους οποίους μετείχαν κι οι Σακραμέντο Κινγκς, οι εντός έδρας αγώνες των ομάδων «χάθηκαν» και μαζί τους η κύρια πηγή εσόδων τους. Πλέον όμως υπάρχουν σαφή στοιχεία που δίνουν μια … ιδέα για το πόσο έχει κοστίσει οικονομικά ο Covid-19

Σύμφωνα με αμερικανικές πηγές υπολογίζεται πως οι Κινγκς μόνον τον τελευταίο χρόνο έχουν υποστεί ζημία εκατό εκατομμυρίων δολαρίων εξαιτίας της πανδημίας. 

Τα αίτια

Οι οικονομικές απώλειες μπορούν ν’ αποδοθούν σε ένα συνδυασμό παραγόντων, όλοι τους συνδεδεμένοι με τις μπασκετικές και τις επαγγελματικές επιχειρήσεις. Μια σημαντική παράμετρος εξ αυτών μπορεί ν’ αποδοθεί στις εγκαταστάσεις που βρίσκονται εντός και πέριξ του γηπέδου της ομάδας, του «Golden 1 Center». Σ’ αυτό περιλαμβάνεται το ξενοδοχείο «Kimpton Sawyer Hotel», ιδιοκτησία της ομάδας, που γνώρισε κάθετη πτώση σε κρατήσεις, απόρροια της έλλειψης – πλέον –  μετακινήσεων λόγω του κορωνοϊού. Στο ίδιο μήκος κύματος και οι χώροι εστίασης που συνεργάζεται η ομάδα, που – επίσης – υπέστησαν τεράστιες απώλειες. 

Φυσικά, δεν ήταν αυτοί οι μόνοι καθοριστικοί παράγοντες. Όταν οι αγώνες της εναπομείνασας κανονικής περιόδου ακυρώθηκαν οι Κινγκς αποφάσισαν και προχώρησαν στην επιστροφή των χρημάτων που αντιστοιχούσαν για τα ματς αυτά στους ιδιοκτήτες εισιτηρίων διαρκείας τους. Απόφαση δίκαιη που κόστισε εκατομμύρια δολάρια στην ομάδα. 

Με όλα αυτά να συμβαίνουν, πληροφορίες ανέφεραν πως ο ιδιοκτήτης της ομάδας, Βίβεκ Ραναντιβέ αποφάσισε και ζήτησε από τους μικρομετόχους να ενισχύσουν με … μετρητά την ομάδα για την κάλυψη των ζημιών. Όταν οι περισσότεροι εξ αυτών αδυνατούσαν να το πράξουν ο Ραναντιβέ κάλυψε ο ίδιος τη διαφορά που χρειαζόταν για να παραμείνει η ομάδα στην πορεία της, χωρίς σοβαρότερα προβλήματα. 

Δεν είναι κάτι νέο

Ωστόσο, τα οικονομικά προβλήματα δεν είναι κάτι νέο για τους Σακραμέντο Κινγκς, καθώς όπως είχε αναφέρει το έγκυρο αμερικανικό ειδησεογραφικό δίκτυο ESPN το 2019,  η ομάδα έχασε δέκα τρία εκατομμύρια δολάρια σε μια συμφωνία για το δίκτυο αποχέτευσης του γηπέδου, που είχε τα χαρακτηριστικά απάτης και πέρασε στην ιστορία ως «κλοπή». Επίσης, αξίζει να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη ομάδα συνεχίζει να πληρώνει οφειλές του παρελθόντος σε πλειάδα απολυμένων προπονητών, συμπεριλαμβανομένων των Μάικλ Μαλόουν και Ταϊρόν Κόρμπιν

Όλα αυτά είναι σημαντικό να τεθούν υπ’ όψιν ατενίζοντας το μέλλον και πιο συγκεκριμένα το υπόλοιπο της τρέχουσας σεζόν. Αυτήν τη στιγμή, ο Χάρισον Μπαρνς είναι ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα που είχαν επισημανθεί για τη μετεγγραφική περίοδο που ολοκληρώθηκε πριν από λίγες ημέρες. Ένας από τους πλέον αγαπητούς παίκτες στ’ αποδυτήρια της ομάδας, ο τρίτος καλύτερος παίκτης αυτής, με συμβόλαιο ύψους – σχεδόν – εξήντα εκατομμυρίων δολαρίων για το υπόλοιπο της σεζόν κι ακόμη δύο. 

Η επόμενη μέρα 

Ο Μπάντι Χιλντ ήταν άλλος ένας υποψήφιος για … μετακόμιση μπαίνοντας στον πρώτο χρόνο του τετραετούς συμβολαίου του, με συνολικές απολαβές ενενήντα τεσσάρων εκατομμυρίων δολαρίων. Τελικώς, αμφότεροι παρέμειναν στην ομάδα. Μπορεί η ομάδα να κινείται γενικώς στη σωστή αγωνιστική κατεύθυνση υπό τις οδηγίες του τζένεραλ μάνατζερ, Μοντ ΜακΝερ αλλά μάλλον θα χρειαστεί άλλη μια επιχείρηση ανοικοδόμησης. Κι αν οι βασικοί υποψήφιοι να φύγουν σ’ αυτήν τη μεταγραφική περίοδο δε μετακινήθηκαν, δε θα πρέπει να προκαλέσει έκπληξη αν αυτό συμβεί μετά το τέλος της φετινής περιόδου καθώς η ομάδα χρειάζεται οικονομική ευελιξία. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.