Μία ωδή στο Μάρκους Σμαρτ – «Αυτός που γεννούσε συναισθήματα»

Ένας εκ των τελευταίων ρομαντικών της πορτοκαλί... θεάς αφήνει την αγαπημένη του Βοστώνη για άλλες πολιτείες. Ο Θάνος Σολούκος γράφει για τον Μάρκους Σμαρτ και για αυτά που τον καθιστούν τόσο ξεχωριστό.

Δεν είναι ο καλύτερος παίκτης της λίγκας, δεν συμπεριλαμβάνεται καν στους 20 καλύτερους. Δεν έχει το ταλέντο των σταρ αυτής της λίγκας, όμως έχει κάτι που εν έτει 2023 στο σύγχρονο μπάσκετ δεν το βρίσκεις.

Τους φιλάθλους, ανεξαρτήτως ομάδας, τους έκανε να νιώθουν. Τους «γεννούσε» συναισθήματα είτε ήταν στην δική του πλευρά, τους Σέλτικς, είτε βρίσκονταν στην αντίπερα… όχθη. Αυτό είναι πολύ σπουδαίο και κάθε μπασκετόφιλος σε όλη του την ζωή το νιώθει από ελάχιστους παίκτες είτε μιλάμε για το NBA είτε για την Ευρώπη. Σε κάθε φάση γέμιζε το κοινό συναισθήματα. Αυτό δείχνει το μεγαλείο του, και «ζυγίζει» αρκετά παραπάνω από το 18ο πρωτάθλημα των Κελτών, το οποίο εν τέλει δεν ήρθε.

Ο λόγος για τον Μάρκους Σμαρτ, έναν τύπο που σε μία λίγκα γεμάτη με «αστέρια», παίζει τον ρόλο του άντι-σταρ. Πρότυπο για τα νέα παιδιά που θέλουν να παίξουν επαγγελματικά μπάσκετ, ως προς τι πρέπει να κάνουν για να τα καταφέρουν. «Βουτιές», αυταπάρνηση, πάθος σε υπερθετικό βαθμό, ένταση, άμυνα και φυσικά… καρδιά. Σκόρπιες λέξεις για το τι πρεσβεύει ο Σμαρτ.

Η Βοστώνη έγινε το… σπίτι του μέσα σε εννιά χρόνια. Οι φίλοι των C’s ήθελαν μάλιστα πριν μερικά χρόνια να δουν τον Σμαρτ υποψήφιο δήμαρχο της πόλης! Τέτοιο ήταν το δέσιμο με αυτόν τον τεράστιο οργανισμό. Όταν το 2014 οι Σέλτικς επέλεγαν στο Draft με το νούμερο 6 τον απόφοιτο του Οκλαχόμα Στέιτ, δεν θα μπορούσαν να φανταστούν με τίποτα ότι στη σύγχρονη ιστορία του οργανισμού, αυτός ο παίκτης θα γινόταν ταυτόσημη έννοια με την ομάδα. Στο αίμα του κυλάει αναμφίβολα… πράσινο αίμα.

Αν σε ρωτήσουν στην Αμερική τι θα πει Μπόστον Σέλτικς, δείξε το παρακάτω βίντεο:

Η ζωή τα φέρνει έτσι που όλα τα ωραία κάποτε τελειώνουν. Το φινάλε στη Βοστώνη είναι πικρό για τον Μάρκους, καθώς εννιά χρόνια μόχθησε και δεν κατάφερε στο τέλος να πάρει το πολυπόθητο δαχτυλίδι. Κρατάει όμως τις όμορφες αναμνήσεις, κρατάει τις 9/9 παρουσίες στα Playoffs, το βραβείο του καλύτερου αμυντικού, την αγάπη των φιλάθλων και φυσικά τις σχέσεις ζωής που δημιούργησε στη Beantown. Μία σελίδα από το βιβλίο ενός εκ των τελευταίων ρομαντικών γράφτηκε, η επόμενη θα τον βρει στο Μέμφις, αλλά το σίγουρο είναι ότι η τελευταία του βιβλίου γράφει ήδη… Celtics vol.2.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.