Η οδύσσεια του Λόνζο Μπολ

Τον δικό του Γολγοθά βιώνει τον τελευταίο ενάμιση χρόνο ο Λόνζο Μπολ και το χειρότερο είναι πως οι προβλέψεις για την καριέρα του είναι δυσοίωνες.

Για τον 25χρονο σήμερα γκαρντ των Σικάγο Μπουλς τα προβλήματα ξεκίνησαν στις αρχές του 2022, όταν υπέστη ρήξη μηνίσκου στο αριστερό γόνατο και χρειάστηκε να περάσει την πόρτα του χειρουργείου. Το τι θα ακολουθούσε κανείς δεν μπορούσε να το φανταστεί…

Το χρονοδιάγραμμα επιστροφής του στα παρκέ είχε οριστεί στις 6-8 εβδομάδες, όμως ξαφνικά, στα μέσα Μάρτη του 2022, οι «ταύροι» ανακοίνωσαν πως θα πρέπει να παραταθεί το πρόγραμμα αποθεραπείας του, καθώς υπήρξε υποτροπή. Οι πόνοι αβάσταχτοι, σε σημείο ο Λόνζο Μπολ να μην μπορεί όχι να προπονηθεί, αλλά ούτε να ανέβει σκαλοπάτια. «Αυτό είναι κάτι που δεν έχω αντιμετωπίσει ξανά στη ζωή μου. Ακόμη κι οι γιατροί έχουν μείνει κάπως έκπληκτοι με αυτό που συμβαίνει. Δεν μπορώ να τρέξω ή να πηδήξω. Πονάω ακόμη κι όταν ανεβαίνω τα σκαλοπάτια», είχε πει τότε ο ταλαντούχος γκαρντ.

Το νέο χειρουργείο δεν άργησε να έρθει, σε μία προσπάθεια των γιατρών να βάλουν οριστικό τέλος στο θέμα που ταλαιπωρούσε τον Μπολ από τη σεζόν 2018/19, όταν ακόμη ήταν παίκτης των Λέικερς. Αυτή τη φορά, ωστόσο, δεν υπήρξε χρονοδιάγραμμα επανόδου στη δράση. Οι γιατροί θα εξέταζαν το αριστερό του γόνατο σε περίπου 4-6 εβδομάδες από την ημέρα (30/9/2022) που πέρασε την πόρτα του χειρουργείου και για πρώτη φορά υπήρχε συγκρατημένη αισιοδοξία στις τάξεις των Μπουλς.

Τα πράγματα, ωστόσο, για μία ακόμη φορά δεν κύλησαν καλά. Το ενδεχόμενο ο Μπολ να έχανε το υπόλοιπο της σεζόν ήταν πια ορατό, αφού ο Αμερικανός εξακολουθούσε να νιώθει ενοχλήσεις στο αριστερό γόνατο. Μένει εκτός δράσης μέχρι και το All Star Break (Φεβρουάριος 2023) και λίγες ημέρες αργότερα οι φόβοι των ανθρώπων των Μπουλς επιβεβαιώνονται. Ο Λόνζο Μπολ δεν πρόκειται να πατήσει το παρκέ στο υπόλοιπο της φετινής σεζόν. Μετά από δύο επεμβάσεις στο αριστερό γόνατο, οι ενοχλήσεις εξακολουθούν να αποτελούν κομμάτι της καθημερινότητας του 25χρονου γκαρντ, σε τέτοιο βαθμό που καθίσταται απαγορευτική οποιαδήποτε συμμετοχή στις υποχρεώσεις του Σικάγο.

Κι αν πιστεύετε πως τα χειρότερα είχαν αντιμετωπισθεί, κάνετε λάθος! Τον περασμένο Μάρτιο ο Μπολ πέρασε για τρίτη φορά, τον τελευταία ενάμιση χρόνο, την πόρτα του χειρουργείου, προκειμένου να υποβληθεί σε μεταμόσχευση χόνδρου στο αριστερό γόνατο. Δεδομένου πως ο ταλαντούχος γκαρντ δεν είχε ελπίδες να πατήσει παρκέ την τρέχουσα σεζόν, αποφάσισε από κοινού με τους γιατρούς του να δοκιμάσουν μια άλλη θεραπεία, ελπίζοντας να δοθεί οριστική λύση του προβλήματος στο αριστερό γόνατο.

Το τελευταίο δίμηνο ο Μπολ διανύει περίοδο αποκατάστασης, όμως για πρώτη φορά τα πιο απαισιόδοξα σενάρια για την καριέρα του, έχουν αρχίσει να είναι μέρος της καθημερινότητας στις ΗΠΑ. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται σε δημοσιεύματα στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, η καριέρα του 25χρονου γκαρντ είναι σε οριακό σημείο και μάλιστα υπάρχει η πιθανότητα να μη μπορέσει να επιστρέψει ποτέ στην ενεργό δράση. Άλλωστε η ομάδα του Σικάγο έχει διακόψει την ενημέρωση για την πορεία της κατάστασης του, κάτι που κάνει ακόμη πιο θολό το τοπίο.

Ο Μπολ, ο οποίος μετρά 252 συμμετοχές στο ΝΒΑ, έχει συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2025, ωστόσο σε περίπτωση που οι τραυματισμοί του χαρακτηρισθούν career-ending, τότε η ομάδα του Σικάγο θα τον πληρώσει, χωρίς όμως τα χρήματά του να βαραίνουν το salary cap της.

Στο μεταξύ o Ντάγκλας Γκότλιμπ, παρουσιαστής στο Fox Sports Radio, ήρθε να βάλει μία νέα παράμετρο αναφορικά με το πρόβλημα τραυματισμού του Λόνζο Μπολ. Σύμφωνα με τον 47χρονο Αμερικανό, οι Λέικερς θεωρούν πως ο τραυματισμός του 25χρονου γκαρντ των Σικάγο Μπουλς οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στα παπούτσια που φορούσε (Big Baller Brand).

Το 2016 ο πατέρας του Λόνζο Μπολ, Λαμάρ σε συνεργασία με τον Άλαν Φόστερ δημιούργησαν την εταιρεία αθλητικών ειδών με επωνυμία Big Baller Brand. Ο Μπολ θέλοντας να στηρίξει το επιχειρηματικό εγχείρημα της οικογένειας του, αποφάσισε πως θα αγωνίζεται με τα ΒΒΒ και ειδικότερα με το μοντέλο ZO2 της εταιρείας. Το καλοκαίρι του 2017, κατά τη διάρκεια του Summer League, τα παπούτσια διαλύθηκαν, όμως παρά τις συστάσεις των Λέικερς, ο Μπολ συνέχισε να τα φορά. Μάλιστα, σε ένα podcast του Τζος Χαρτ, ο ταλαντούχος γκαρντ των Μπουλς είχε ερωτηθεί περί του θέματος και είχε ξεκαθαρίσει πως ο ίδιος νιώθει πολύ άνετα όταν φορά τα Big Baller Brand.

Τελικά, με την έναρξη της σεζόν 2019-20, ο Λόνζο Μπολ αποφάσισε να εγκαταλείψει τα BΒB και μέχρι σήμερα φορά αποκλειστικά παπούτσια Nike από τη σειρά του Κόμπι Μπράιαντ κατά τη διάρκεια των αγώνων.

Το αν τελικά ευθύνονται τα αθλητικά παπούτσια για το πρόβλημα που ταλαιπωρεί τον Μπολ τον τελευταίο ενάμιση χρόνο είναι κάτι που κανείς δεν ξέρει και ίσως να μην απασχολήσει και κανέναν στο τέλος της ημέρας… Αυτό που αποτελεί πραγματικότητα είναι πως η καριέρα του Αμερικανού βρίσκεται σε οριακό σημείο και το ενδεχόμενο να αποσυρθεί από την ενεργό δράση σε ηλικία μόλις 25 ετών είναι πλέον ορατό… Ένα παιδί που το 2017 επιλέχθηκε στο Νο.2 του ντραφτ από τους Λέικερς και θεωρήθηκε ένα από τα σπουδαιότερα ταλέντα των τελευταίων ετών…


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.