Κάρι: Τελικά δεν είναι… εξωγήινος

Οι Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς απέχουν μία νίκη από το να στεφθούν πρωταθλητές NBA για 7η φορά στην ιστορία τους. Κάτι το οποίο οφείλουν σε μεγάλο βαθμό στον Στεφ Κάρι, ο οποίος πάντως είδε στο Game 5 των τελικών να σταματά το μυθικό σερί του με τουλάχιστον ένα εύστοχο σουτ τριών πόντων σε κάθε ματς.

233 παιχνίδια στην σειρά. Ο Στεφ Κάρι είχε καταρρίψει τους νόμους της φυσικής. Ο χαρισματικός σκόρερ των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς δεν πέτυχε καλάθι τριών πόντων στο Game 5 των τελικών του NBA (0/9) και έτσι σταμάτησε ένα σερί σχεδόν τεσσάρων ετών! Ήταν 8 Νοεμβρίου του 2018, όταν ο Κάρι είχε τελειώσει τελευταία φορά αγώνα με 0 τρίποντα! Οι Γουόριορς είχαν ηττηθεί με 134-111 από τους Μπακς, με τον Στεφ να αποχωρεί τραυματίας έπειτα από 26 λεπτά συμμετοχής. Μέχρι εκείνο το σημείο είχε βάλει 10 πόντους με 0/4 τρίποντα.

Παράλληλα, την Τρίτη τα ξημερώματα σταμάτησε και ένα ακόμη μυθικό σερί του απόφοιτου του Ντέιβιντσον. 132 σερί παιχνίδια με τουλάχιστον ένα τρίποντο στα Playoffs του NBA! Αυτή ήταν η πρώτη φορά από τα Playoff του 2013, όταν και συμμετείχε για πρώτη φορά, που δεν καταφέρνει να σκοράρει πίσω από την γραμμή των 7.25μ. Χρειάστηκε δηλαδή να περάσουν εννέα χρόνια και να φτάσουμε στο υπ’ αριθμόν 133 παιχνίδι του Κάρι στα πλέι-οφ για να τον δούμε να τελειώνει αγώνα με 0 τρίποντα. Salute σε έναν άνθρωπο που τελικά αποδείχθηκε ότι δεν είναι… εξωγήινος.

Και αν τα σερί έσπασαν αυτό ελάχιστη σημασία έχει για τον Στεφ Κάρι, ο οποίος βρίσκεται μια νίκη μακριά από τον τέταρτο τίτλο του στο NBA. Κάπως έτσι το κατόρθωμα των Γουόριορς να κερδίσουν το 5ο ματς με τον καλύτερο τους παίκτη… κρύο, αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία. Στο στρατόπεδο των «πολεμιστών» άλλωστε δεν το κρύβουν ότι είναι ενθουσιασμένοι που παρά την αστοχία του Κάρι, κέρδισαν. Και υπάρχει λόγος για αυτό…

«Ακόμη και για τον καλύτερο σουτέρ του κόσμου, τέτοια παιχνίδια μπορεί να έρθουν. Ευτυχώς για εμάς όμως δεν έρχονται συχνά. Μου αρέσει που ο Κάρι θα έρθει στο Game 6 μετά από ένα τέτοιο κακό βράδυ, ξέρουμε όλοι τι μπορεί να κάνει για να γυρίσει τον… τροχό», είπε με όλο νόημα ο προπονητής της ομάδας, Στιβ Κερ.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Ντρέιμοντ Γκριν: «Αυτό είναι καλό για μας. Είχε 0/9 τρίποντα και τώρα θα κάνει θραύση στο 6ο παιχνίδι. Ό,τι ακριβώς χρειαζόμαστε.»

Και για να το κάνουμε πιο λιανά χωρίς να μακρηγορούμε, ένα στατιστικό στοιχείο μόνο αρκεί. Ο Κάρι από το 2013 και έπειτα έχει μόλις 9 παιχνίδια που δεν έχει σκοράρει ούτε ένα τρίποντο. Ο μέσος όρος του στα τρίποντα, στο ακριβώς επόμενο παιχνίδι από αυτό που δεν σκόραρε από την περιφέρεια, προκαλεί… ζάλη. 4.4 τρίποντα ανά ματς!

«Πονοκέφαλος» για τους Σέλτικς και τον Ίμε Ουντόκα, που ευελπιστούν να τον ξανασταματήσουν και να στείλουν την σειρά σε 7ο και καθοριστικό παιχνίδι. Ίδωμεν.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.