Στον τελικό με γαλλική φινέτσα! (video)

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας του Δημήτρη Ιτούδη κατάφερε να πάρει τη νίκη κόντρα στην Λοκομοτίβ Κουμπάν του Γιώργου Μπαρτζώκα (88-81) με τον Νάντο Ντε Κολό να κάνει πράγματα και θαύματα και να στέλνει την ομάδα του στον τελικό της διοργάνωσης.

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας του Δημήτρη Ιτούδη κατάφερε να πάρει τη νίκη κόντρα στην Λοκομοτίβ Κουμπάν του Γιώργου Μπαρτζώκα (88-81) με τον Νάντο Ντε Κολό να κάνει πράγματα και θαύματα και να στέλνει την ομάδα του στον τελικό της διοργάνωσης. 

Ο MVP της φετινής Ευρωλίγκας ήταν ασταμάτητος καθώς σημείωσε 30 πόντους με 2/4 τρίποντα και 9/14 δίποντα και έστειλε την ομάδα του στον τελικό για πρώτη φορά μετά το 2012. 

Απ’ την άλλη, για τη «Λόκο» οι μοναδικοί που προσπάθησαν να σώσουν την παρτίδα και πούλησαν ακριβά το «τομάρι» τους ήταν οι Μάλκολμ Ντιλέινι και Ντρέιπερ αλλά οι 26 και 17 πόντοι που σημείωσαν δεν ήταν αρκετοί για να μπορέσει η ομάδα τους να κάνει το «θαύμα» και να πάρει την πρόκριση στον τελικό.

Τα βασικά η ΤΣΣΚΑ, «νευρική» η Λοκομοτίβ

Στο πρώτο δεκάλεπτο η ΤΣΣΚΑ μπήκε πιο συγκεντρωμένη στο παιχνίδι με τον Νάντο Ντε Κολό να παίρνει την μπαγκέτα και να αναλαμβάνει χρέη οργανωτή και σκόρερ από το πρώτο λεπτό. 
Συγκεκριμένα, ο Γάλλος MVP της φετινής Ευρωλίγκας κατάφερε να πετύχει οκτώ πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο και να κρατήσει μπροστά στο σκορ την ομάδα του.

Απ’ την άλλη, οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα φάνηκαν ιδιαίτερα αγχωμένοι στο ξεκίνημα του αγώνα με τον Ντιλέινι να προσπαθεί να κρατήσει την ομάδα του κοντά στο σκορ είτε με drive είτε με σουτ από τα 6,75μ. Ωστόσο, οι τυπικά γηπεδούχοι είχαν περισσότερες λύσεις και πιο καθαρό μυαλό στα πρώτα δέκα λεπτά και κατάφεραν να πάνε στη δεύτερη περίοδο προηγούμενοι 23-12. 

Καθοριστικά τα επιθετικά ριμπάουντ

Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι παίκτες του Μπαρτζώκα μπήκαν πιο συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι και κατάφεραν με ένα σερί 5-0 από τον Ντρέιπερ να μειώσουν στους έξι (23-17). Ωστόσο, η «ρωσική αρκούδα» ήταν σε αρκετά καλή μέρα έξω από τα 6,75μ. και κάθε φορά που η «Λόκο» πλησίαζε στο σκορ είχε τις λύσεις είτε με τον Φριτζόν είτε με τον Βορόντσεβιτς. 

Τα επιθετικά ριμπάουντ που κατάφερε να πάρει η ΤΣΣΚΑ ήταν καθοριστικά καθώς σχεδόν όλα οδήγησαν σε δεύτερες επιθέσεις και καλάθια. Συγκεκριμένα, οι τυπικά γηπεδούχοι κατάφεραν να συγκεντρώσουν επτά επιθετικά ριμπάουντ και οκτώ αμυντικά και να φτάσουν τη διαφορά ακόμα και στο +16 (47-31). Παρ’ όλα ταύτα, με μία αντεπίθεση διαρκείας στα τελευταία λεπτά του δευτέρου δεκαλέπτου η Λοκομοτίβ κατάφερε να βρει σκορ και να μειώσει τη διαφορά στο +10 (47-37) στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Μία σου και μία μου

Το τρίτο δεκάλεπτο ξεκίνησε όπως ακριβώς και το πρώτο με τον Ντε Κολό να σκοράρει για το 49-37 ενώ στη συνέχεια ο Βορόντσεβιτς ανέβασε κι άλλο τη διαφορά με τρίποντο, το τρίτο του μέχρι εκείνο το σημείο, για το 52-37. Ωστόσο, ο Ντιλέινι ήταν αποφασισμένος να πουλήσει πολύ ακριβά το «τομάρι» του και συνάμα αυτό της ομάδας του και με δύο τρίποντά του μείωσε στους εννιά (52-43). 

Ο Κλαβέρ μείωσε κι άλλο τη διαφορά στη συνέχεια με δύο βολές αλλά ο Τεόντοσιτς έστειλε ξανά το ματς σε διψήφιο νούμερο για το 55-45. Η ΤΣΣΚΑ αν και δεχόταν κάποια σερί έβρισκε ξανά σκορ με κάποια μονόλεπτα και δίλεπτα ξεσπάσματα και κατάφερε να ανεβάσει ξανά τη διαφορά στο +13 με τρίποντο του Ντε Κολό (58-45). Η Λοκομοτίβ όμως προσπαθούσε να μείνει κοντά στο σκορ και με «όπλο» της τις βολές από τα πολλά κερδισμένα φάουλ κατάφερε να κρατήσει τη διαφορά στο τέλος του δεκαλέπτου κάτω από τους δέκα πόντους. 

Από το τρίτο δεκάλεπτο ο Ράντολφ έκανε τη διαφορά αφού είχε ήδη κάνει double double με έντεκα πόντους και δέκα ριμπάουντ. Μάλιστα, με ένα τρίποντο στην εκπνοή της περιόδου από τον Ντρέιπερ μείωσε στους δέκα για το 68-59. 

Από τη Μόσχα με αγάπη!

Στο τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο ο πρώτος σκόρερ της ΤΣΣΚΑ και MVP της φετινής Ευρωλίγκας Νάντο Ντε Κολό έδωσε πραγματικό ρεσιτάλ. 

Ο Γάλλος γκαρντ έβλεπε το καλάθι σαν βαρέλι καθώς σταμάτησε στους 30 πόντους, μετρώντας 2/4 τρίποντα και 9/14 δίποντα, στέλνοντας τη διαφορά στο +16 (78-62) με αποτέλεσμα να «σφραγίσει» την παρουσία της ομάδας του σε έναν ακόμα τελικό, μετά από τέσσερα χρόνια, αφού η τελευταία φορά που αγωνίστηκε σε τελικό ήταν το 2012. Ο Ντε Κολό έγινε ο τέταρτος παίκτης στην ιστορία των Φάιναλ Φορ που πέτυχε 30 ή παραπάνω πόντους. 

Στα τελευταία δευτερόλεπτα η Λοκομοτίβ προσπάθησε να αγγίξει το «θαύμα» με τρίποντα των Ντιλέινι και Ντρέιπερ αλλά τελικά γνώρισε την ήττα με 88-81.

Εκτός του Ντε Κόλο πολύ καλό παιχνίδι πραγματοποίησε ο Φριτζόν με 13 πόντους ενώ για την ομάδα του Μπαρτζώκα ο Ντιλέινι σκόραρε 26 πόντους αλλά δεν μπόρεσε να ανατρέψει την εις βάρος της ομάδας του κατάσταση. 

Τα δεκάλεπτα: 23-12, 47-37, 68-59, 88-81 

ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ιτούδης): Ντε Κολό 30 (2), Τεόντοσιτς 8 (2), Φριντζόν 12 (3), Νίκολς, Τζάκσον, Κορόμπκοφ, Βοροντσέβιτς 9 (3), Χίγκινς 7 (1), Κουλάγκιν, Χριάπα 9 (1), Κουρμπάνοφ 4, Χάινς 8. 

Λοκομοτίβ Κουμπάν (Μπαρτζώκας): Ντιλέινι 26 (4), Σίνγκλετον 6, Ράντολφ 13 (11 ριμπ.), Ντρέιπερ 17 (3), Κλαβέρ 2, Μπίκοφ, Τζάνινγκ 7 (1), Κολιούσκιν, Μπαλάσοφ, Βορόνοφ, Ζούμπκοφ, Μπρόεκοφ 10 (2).

Live Blog ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Λοκομοτίβ Κουμπάν


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.