Μπαρτζώκας: «Δε διαλέγουμε αντίπαλο»

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξεκαθάρισε πως ο Ολυμπιακός δε θα διαλέξει αντίπαλο και πως σέβεται τόσο την προσπάθεια που κατέβαλε σε όλη την κανονική περίοδο, όσο και την αντίπαλη ομάδα.

Ο Έλληνας κόουτς αστειεύτηκε με το θέμα που προέκυψε τις προηγούμενες ημέρες με τον Άλεκ Πίτερς, ενώ παράλληλα τόνισε πως περιμένει ένα δύσκολο ματς κόντρα στη Φενέρμπαχτσε, για την οποία είπε πως είναι αρκετά βελτιωμένη, μετά την πρόσληψη του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους στην τεχνική της ηγεσία.

Αρχικά, ο Μπαρτζώκας δήλωσε για τη φημολογία περί επιλογής αντιπάλου από τον Ολυμπιακό: «Δεν ήξερα ότι υπάρχει παραφιλολογία. Συζητιέται το αν εμείς θα επιλέξουμε να χάσουμε ή αν θα κερδίσουμε; Διαχρονικά ο Ολυμπιακός δεν το έχει κάνει ποτέ, ούτε εγώ το έχω κάνει ποτέ. Σεβόμαστε την προσπάθεια που έχουμε κάνει μέχρι τώρα. Έχουμε κάνει 21 νίκες στην Euroleague. Θεωρούμε πολύ τιμητικό για την ομάδα μας, ότι για τρίτη συνεχόμενη χρονιά είμαστε στα play off και θα διεκδικήσουμε τις πιθανότητες που έχουμε για να πάμε στο Final 4. Κατά τη δική μου αξιολόγηση είναι μεγάλη επιτυχία με βάση τις συνθήκες που είχαμε φέτος. Από εκεί και πέρα, εννοείται πως θα σεβαστούμε και την προσπάθειά μας και τον αντίπαλο, θα παίξουμε όσο καλύτερα μπορούμε και τον κόσμο που έχει κάνει sold out εδώ και τόσο καιρό για να δει το παιχνίδι. Θα είναι ένα παιχνίδι με μεγάλη ένταση και μεγάλο ανταγωνισμό, όπως αρμόζει σε δυο ομάδες play off».

Στη συνέχεια, ο Έλληνας κόουτς τόνισε πως η Euroleague είναι ένα δύσκολο πρωτάθλημα: «Δεν υπάρχει αμφιβολία, είναι πολύ δύσκολο πρωτάθλημα. Απλώς στη μια νίκη κρίνεται η δεύτερη θέση με την έκτη. Πιθανά μια άτυχη στιγμή, μια τυχερή κάποιου άλλου διαμορφώνει αυτή την κατάσταση. Αλλά αυτό είναι και με αυτές τις συνθήκες πρέπει να παίξουμε. Η Φερνέρμπαχτσε, για να γίνω λίγο πιο συγκεκριμένος, είναι μια ομάδα που αυτή τη στιγμή παίζει πάρα πολύ καλά, με βάση τα αποτελέσματα, έχει ιδιαιτερότητες στο παιχνίδι της, σουτάρει τον ίδιο αριθμό τριπόντων και διπόντων στο γήπεδο, έχει πέντε έξι παίκτες που παίζουν τώρα με μεγάλη αυτοπεποίθηση. Γενικά είναι μια ομάδα που έχει μεγάλο μέσο όρο αριθμού πόντων επί «Σάρας» και προφανώς θα είναι ένα ματς πολύ δύσκολο, απέναντι σε μια ομάδα που έχει κάνει και αυτή ένα πολύ καλό δεύτερο γύρο, όπως εμείς».

Επίσης, αναφέρθηκε στο τι πρέπει να προσέξει ο Ολυμπιακός κόντρα στη Φενέρμπαχτσε: «Ναι σίγουρα, αλλά δεν είναι μόνο η περιφερειακή άμυνα. Οι Παπαγιάννης και Σανλί είναι πολύ καλοί σουτέρ. Θέλω να πω ότι είναι μια ομάδα, που από το τρίποντο σου δημιουργεί προβλήματα. Χρειάζεται μια πολύ συνολική προσπάθεια ομαδικά για να τα καταφέρουμε».

Όσον αφορά στην κατάσταση των Μιλουτίνοφ και Πετρούσεφ, ο Μπαρτζώκας δήλωσε: «Δε νομίζω να είμαστε πλήρεις, γιατί ιατρικά είναι καλά και οι δυο, αλλά αυτή τη στιγμή προέρχονται από απουσία μηνών και αυτή τη στιγμή είναι διαφορετικό να είσαι υγιής και είναι διαφορετικό να είσαι Ευρωλίγκας φόρμα σε αυτό το επίπεδο. Θα δούμε και την προπόνηση τη σημερινή και θα αποφασίσουμε αν θα είναι ένας από τους δυο ή και οι δυο, αλλά αυτή τη στιγμή ο Φίλιπ είναι λίγο πιο πίσω. Στην ουσία έχει κάνει μια-δυο ομαδικές προπονήσεις και όπως καταλαβαίνεται είναι πιο πίσω σε φόρμα από τους άλλους. Χρειάζεται δηλαδή ακόμα μερικές ημέρες για να έρθει σε επίπεδο».

Τέλος, αναφέρθηκε και στο θέμα με τον Πίτερς: «Χθες που βγήκε μια φωτογραφία που είμαστε αγκαλιά με τον Άλεκ, το κάναμε για πλάκα. Είπαμε έλα που είμαστε εχθροί, έλα να κάνουμε μια αγκαλιά για να γελάσουμε. Για πλάκα το παίρνουμε. Νομίζω ότι υπάρχουν στιγμές έντασης. Είμαι και εγώ άνθρωπος της έντασης. Δημιουργώ πίεση την ώρα του παιχνιδιού στους γύρω μου και καμιά φορά οι αντιδράσεις δεν είναι νορμάλ, αλλά από την άλλη νορμάλ είναι. Μέσα στα πλαίσια του αθλητισμού έτσι γίνεται. Το αν χρησιμοποιήθηκε λίγο παραπάνω από γνωστούς-αγνώστους είναι απόλυτα αναμενόμενο».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.