«Έπεσε» στη Βασκονία ο Ολυμπιακός

Ανέτοιμος εμφανίστηκε ο Ολυμπιακός και επέτρεψε στη Μπιλμπάο του Φώτη Κατσικάρη να εκμεταλλευθεί τις αδυναμίες του και να του στερήσει τη νίκη. Οι «ερυθρόλευκοι» ηττήθηκαν με 76-61 στην πρεμιέρα τους στην Ευρωλίγκα στη Βασκονία.

Ανέτοιμος εμφανίστηκε ο Ολυμπιακός και επέτρεψε στη Μπιλμπάο του Φώτη Κατσικάρη να εκμεταλλευθεί τις αδυναμίες του και να του στερήσει τη νίκη. Οι «ερυθρόλευκοι» ηττήθηκαν με 76-61 στην πρεμιέρα τους στην Ευρωλίγκα στη Βασκονία.

Οι παίκτες του Ίβκοβιτς έδειξαν πως αυτό που χρειάζονται είναι χρόνος και παιχνίδια στα πόδια τους για να «δέσουν» ως ομάδα. Παράλληλα, μπορεί σήμερα να είχαν τον -ανέτοιμο, λόγω τραυματισμού- Άντιτς στη σύνθεση τους, αλλά έμεινε εκτός ο Κέσελ που χτύπησε στον ώμο και δεν ήταν το μοναδικό πρόβλημα τους. Οι Χάινς (14π.) και Γκετσεβίτσιους (15π.) προσπάθησαν και σε κάποια σημεία του ματς είχαν και τη βοήθεια του Σπανούλη, αλλά δεν τα κατάφεραν απέναντι στους πιο έτοιμους αντιπάλους τους. Με τους Ντ’Ορ Φίσερ (16π.), Μάρκο Μπάνιτς (22π.) και Άαρον Τζάκσον (11π.) να είναι τα πρώτα βιολιά τους, οι Βάσκοι χτύπησαν τους Πειραιώτες εκεί που πονούσαν. Και οι τελευταίοι είχαν μεγάλο επιθετικό πρόβλημα, που τους επέφερε και νευρικότητα και κατά συνέπεια υπέπεσαν σε κρίσιμα λάθη, συν το γεγονός ότι δεν είχαν και επιλογές λόγω των πολλών τραυματισμών τους (Λούκας, Πελεκάνος, Κέσελ).  

Καλή άμυνα, αλλά από επίθεση…
Πέρασε 1:30 λεπτό για να αρχίσουν οι δύο ομάδες να βρίσκουν σιγά σιγά επιθετικό ρυθμό και να σημειώσουν πόντο, με τη Μπιλμπάο να δημιουργεί σκορ και να φτάνει στο 5-0. Με ισόποσο σερί οι Πειραιώτες έφεραν το ματς στα ίσα, την ώρα που ο Λάζαρος Παπαδόπουλος βρισκόταν μακριά από τον καλό εαυτό του και ο Κώστας Παπανικολάου έκανε το τρίτο προσωπικό φάουλ του, αλλά αγωνιζόταν ο Πέρο Άντιτς, ο οποίος σήμερα ένιωθε καλύτερα. Οι Βάσκοι κατάφεραν να πάρουν ένα προβάδισμα, δείχνοντας πιο συγκεντρωμένοι (15-11) και η λήξη του δεκαλέπτου τους βρήκε στο 18-11, με τον Γκετσεβίτσιους να έχει σκοράρει ήδη 7 πόντους.

Η άμυνα των παικτών του Ίβκοβιτς κινούταν σε καλά επίπεδα, αλλά στην επίθεση φαινόταν ότι υπήρχε πρόβλημα. Στην αντίπερα όχθη, οι παίκτες του Κατσικάρη στηρίζονταν στον Τζάκσον, αλλά και στον Φίσερ, ενώ αισθητή έκανε την παρουσία του και ο Βασιλειάδης, ο οποίος πέρασε στο παρκέ. Έτσι, έφτασαν στο +9 (20-11). Ο Σέρβος κόουτς είχε περάσει στο παιχνίδι τους Σπανούλη και Χαινς, οι οποίοι «ανέβασαν» τις… στροφές της ομάδας τους και με ένα σερί 6-0 έκαναν το σκορ 20-17.

Παράλληλα και ενώ έβγαιναν σε αιφνιδιασμούς, η ταχύτητα του αγώνα τους οδηγούσε σε κακές επιθετικές επιλογές και λάθη, κάτι το οποίο εκμεταλλεύονταν κυρίως οι Αμερικανοί της Μπιλμπάο (31-23). Κάπου εκεί, ο «Kill Bill» σκόραρε από τα 6.75, σημειώνοντας το πρώτο τρίποντο του Ολυμπιακού μετά από 18΄ αγώνα! Ο Βασιλειάδης έδειχνε να έχει σηκώσει την ομάδα τους στις πλάτες του και ευστοχούσε από… παντού και διατήρησε μια διαφορά 7 πόντων μέχρι και στο ημίχρονο (37-31).

Δεν εκμεταλλεύθηκε τις ευκαιρίες
Ο Φώτης Κατσικάρης είχε καταλάβει πολύ καλά την αδυναμία των Πειραιωτών, που δεν ήταν άλλη από τον «Λάζο», ο οποίος εκτός του ότι δεν ήταν στη μέρα του, αναγκαζόταν να βγαίνει και να δίνει βοήθειες στουςκοντούς. Έτσι, τον… χτύπησε ακριβώς εκεί, παίζοντας πικ εν ρολ με τον Ντ’Ορ Φίσερ (41-37) και με τη βοήθεια και των Μπλουμς και -κυρίως του – Μπάνιτς έκανε το 48-39. Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς βλέποντας την ομάδα του να έχει κολλήσει και να παίζει το παιχνίδι των Ισπανών, ζήτησε τάιμ άουτ και χαμήλωσε το σχήμα της, αλλά τα πράγματα δεν καλυτέρευσαν ιδιαίτερα μετά από αυτό (52-39).

Ίσα ίσα που η διαφορά έφτασε στο μέγιστο βαθμό της (56-41) μόλις 1:40 πριν τη λήξη της περιόδου, με τον Μπάνιτς να έχει κάνει μεγάλη ζημιά. Εκείνοι που ανέλαβαν να βγάλουν το φίδι από την τρύπα, ήταν -πάλι- οι Χάινς και Σπανούλης. Ο Αμερικανός πίεσε στην άμυνα και δημιούργησε ευκαιρίες στην επίθεση και όντας εύστοχος μείωσε στους 9 (56-47), με τη βοήθεια του συμπαίκτη του. Ένας άλλος «ερυθρόλευκος» όμως δεν έκανε το καλύτερο δυνατό. Ο Γιώργος Πρίντεζης -που αγωνιζόταν με 3 φάουλ- διαμαρτυρήθηκε και δέχθηκε τεχνική ποινή και έτσι όχι μόνο αποβλήθηκε, αλλά έδωσε την ευκαιρία στη Μπιλμπάο να αυξήσει ξανά τη διαφορά (60-47) και το δεκάλεπτο έκλεισε με το σκορ στο 60-49.
 
Η αστοχία των Πειραιωτών στα τρίποντα παρέμενε και ήταν αξιοσημείωτη (3/13) και η ψαλίδα δεν έκλεινε (67-55). Ο Ντ’Ορ Φίσερ έβρισκε τον τρόπο να φτάνει στο καλάθι του Ολυμπιακού,με τη βοήθεια πλέον και το Τζάκσον (71-59). Κάπου εκεί (35΄), ο Χάινς -που είχε τον τρόπο να απειλήσει τη Μπιλμπάο- τραυματίστηκε και τη θέση του πήρε ο Παπαδόπουλος. Ο Αμερικανός επέστρεψε όμως μετά από λίγο, όπως και ο Γκετσεβίτσιους, καθώς μόνο οι δυο τους έδειχναν να μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Ο χρόνος που απέμενε όμως ήταν λίγο (2΄) και η διαφορά βρισκόταν στους 12 πόντους (73-61). Παρόλα αυτά, ο Χάινς ήταν εκείνος που έχασε ένα κρίσιμο σουτ

Τα δεκάλεπτα: 18-11, 37-31, 60-49, 76-61
 
Μπιλμπάο (Κατσικάρης): Φίσερ 2, Τζάκσον 11, Χαμπλ 2, Μπάνιτς 22, Μουμπρού 4, Στέβιτς, Ερβέλ, Λόπεθ, Βασιλειάδης 9, Γκριμάου 7, Μπλουμς 3, Φίσερ Ντ’ Ορ 16.
Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Παπανικολάου 2, Σπανούλης 9 , Μάντζαρης 2, Άντιτς 4, Γλυνιαδάκης, Χάινς 14 , Χάουαρντ 2, Παπαδόπουλος 5 , Γκετσεβίτσιους 15, Πρίντεζης 4 , Σλούκας, Κατσίβελης 4.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.