Σχορτσιανίτης: «Το άξιζε ο Παναθηναϊκός»

Δίκαιη χαρακτήρισε την κατάκτηση του ελληνικού πρωταθλήματος από τον Παναθηναϊκό, ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης.

Δίκαιη χαρακτήρισε την κατάκτηση του ελληνικού πρωταθλήματος από τον Παναθηναϊκό, ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης. Ο διεθνής Έλληνας σέντερ αναφέρθηκε στον πρώτο του χρόνο στη Μακάμπι Τελ Αβίβ και στα μελλοντικά του σχέδια. Ο Σχορτσιανίτης τόνισε στο περιθώριο του 3ου Triple Crown Basketball Summer Camp, των Αλβέρτη, Παπανικολάου και Ρεντζιά:

Για την παρουσία του στο Camp: «Καταρχάς και εγώ είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που βρίσκομαι ανάμεσα σας, και θέλω να σας ευχαριστήσω πάρα πολύ που με ξανακαλέσατε. Επίσης χαίρομαι ιδιαίτερα που υπάρχουν τόσα παιδιά που ασχολούνται με το μπάσκετ. Όμως θα πρέπει όπως προπονείστε σκληρά στο γήπεδο να διαβάζετε και να αφιερώνετε και χρόνο στο σχολείο σας. Βλέπω πολλούς καλούς προπονητές γύρω μου και μια μεγάλη ευκαιρία για σας αλλά και για το μπάσκετ στην Ελλάδα. Το μέλλον είναι φωτεινό».

Για τη μετεγγραφή του στη Μακάμπι: «Να σας πω την αλήθεια περίεργα. Δεν ήμουν έτοιμος και δεν το περίμενα. Όμως έπρεπε να βρω τη δύναμη να βελτιωθώ, να ωριμάσω και να απολαύσω το μπάσκετ και πιστεύω το κατάφερα. »

Για τις διαφορές του ελληνικού με το ισραηλινό πρωτάθλημα: «Μου αρέσει πάρα πολύ στο Ισραήλ πως ο κόσμος πλησιάζει την ομάδα και ο τρόπος που παίζαμε φέτος. Όμως δε συγκρίνεται με το να αγωνίζεσαι και να έχεις στο γήπεδο την οικογένεια σου και να ζεις το σπίτι σου.»

Για τον τελικό της Ευρωλίγκας: «Είμαι πολύ χαρούμενος και έχω πολλές και ωραίες αναμνήσεις αν και θα ήμουν ακόμα πιο χαρούμενος αν κατακτούσαμε το τρόπαιο. Όμως μας το στέρησε η ομάδα του Φράγκι».

Για το εφετινό πρωτάθλημα της Α1: «Ο Παναθηναϊκός ειδικά στο τελευταίο παιχνίδι και με την απουσία του Δημήτρη Διαμαντίδη έδειξε ότι το άξιζε»

Για την απουσία του Διαμαντίδη από το Ευρωμπάσκετ: «Υπάρχει λογική στην απόφαση του Δημήτρη να απουσιάσει από την εθνική γιατί για πολλά χρόνια αγωνίζεται συνεχώς χωρίς να έχει περιθώριο ξεκούρασης και αυτό καταπονεί ιδιαίτερα τον οργανισμό ενός αθλητή. Όποιοι και αν επιλεγούν για να εκπροσωπήσουν την χώρα θα δώσουν το καλύτερο τους εαυτό, όπως κάνανε και τα παιδιά πριν από εμάς έτσι το ίδιο θα κάνουμε και εμείς με τη σειρά μας. Κανένα βράδυ δε θα είναι εύκολο και σίγουρα θα αρπάξω κάποιες αδέσποτες αλλά αυτό το άγχος και η αγωνία του κάθε αγώνα κάνουν το παιχνίδι ιδιαίτερα συναρπαστικό και ευχάριστο. Θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό και θα προσπαθήσουμε και να περάσουμε καλά»

Επίσης, αναφέρθηκε στον κορυφαίο παίκτη της Μακάμπι και στον κορυφαίο παίκτη του κόσμου: «Ο Τζέρεμι Πάργκο είναι ένας πάρα πολύ καλός παίχτης και χαίρομαι που τον γνωρίζουν ακόμα και οι μικρότεροι εδώ, σε όλο τον κόσμο θα έλεγα ο Nοβίτσκι που πρόσφατα έγινε και πρωταθλητής με τους Ντάλας Μάβερικς».

Σχετικά με το αν έχει ασχοληθεί με άλλα αθλήματα τόνισε: «Όταν ήμουν πιο μικρός έπαιζα ποδόσφαιρό με τον αδερφό μου, τώρα στον ελεύθερο μου χρόνο προτιμώ να διαβάζω και να παίζω σκάκι.»

Για τον λόγο που συνέχισε την καριέρα του στο Ισραήλ δήλωσε: «Πολύ μεγάλο ρόλο στην απόφαση μου έπαιξε ο προπονητής μου, (σ.σ Ντέιβιντ Μπλατ) που μου εξήγησε το πλάνο του. Επίσης ένα πάρα πολύ μεγάλο στοίχημα για τους αθλητές είναι να απολαμβάνουν αυτό που κάνουν και φέτος αυτό φάνηκε.»


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.