“Πράσινο” ναυάγιο (video)

Ένας πολύ κακός Παναθηναϊκός, γνώρισε την ήττα με 61-68 από τη Λαμποράλ Κούτσα στο ΟΑΚΑ και μπήκε σε μεγάλες περιπέτειες σε ότι αφορά την πρόκρισή του στα προημιτελικά.

Ένας πολύ κακός Παναθηναϊκός, γνώρισε την ήττα με 61-68 από τη Λαμποράλ Κούτσα στο ΟΑΚΑ και μπήκε σε μεγάλες περιπέτειες σε ότι αφορά την πρόκρισή του στα προημιτελικά.

Χωρίς καθαρό μυαλό, με πρόβλημα στα ριμπάουντ (28-37) και χωρίς ενέργεια παρουσιάστηκαν οι «πράσινοι» στο παρκέ του ΟΑΚΑ, καταρρέοντας (αμυντικά) στην τρίτη περίοδο (17-27).

Η Λαμποράλ πήρε διαφορά σε εκείνο το σημείο που έφτασε ακόμα και τους 15 πόντους (46-61) και παρά την προσπάθεια των παικτών του Πεδουλάκη στο φινάλε, οι Βάσκοι υποχρέωσαν σε ήττα τον Παναθηναϊκό, μια ήττα που «πονάει» πολύ, αφού έρχεται από την ομάδα που κατά τα φαινόμενα θα τερματίσει στην τελευταία θέση του πέμπτου ομίλου.

Διαμαντίδης με 15 και Ράιτ με 12 πόντους ήταν αυτοί που προσπάθησαν περισσότερο, με πολλούς παίκτες ωστόσο να βρίσκονται σε κακή κατάσταση.

Στο 4-5 πλέον το «τριφύλλι», που ισοβαθμεί με Ολυμπιακό και Φενέρμπαχτσε στην τέταρτη θέση του ομίλου. Στην Κωνσταντινούπολη ταξιδεύουν πλέον οι «πράσινοι», για να αντιμετωπίσουν την Έφες που θα παίζει το τελευταίο της χαρτί για πρόκριση στην επόμενη φάση.

Με αμυντικά προβλήματα

Ο Παναθηναϊκός μπήκε ιδιαίτερα χαλαρός στο ματς, κάτι που αποτυπώθηκε γρήγορα και στο παρκέ. Η γνωστή «ατσάλινη» άμυνα δεν έκανε την εμφάνισή της με αποτέλεσμα οι Ισπανοί να βρίσκουν λύσεις στην επίθεσή τους. Ο Νοτσιόνι πήρε και τελείωσε ορισμένες προσπάθειες, την ίδια ώρα που οι παίκτες του Πεδουλάκη ήταν άστοχοι από μακριά. Το γόρδιο δεσμό έλυσε ο Διαμαντίδης που με το μακρινό του σουτ κρατούσε μπροστά τους «πράσινους» (10-7).

Όλο το παιχνίδι των Βάσκων περιστρεφόταν γύρω από τον Πλάις, με τον Γκιστ ωστόσο να βγάζει φοβερές άμυνες και να είναι για ακόμα ένα παιχνίδι αξιόπιστος αμυντικά. Κοζέρ και Νοτσιόνι έβαλαν μπροστά τη Λαμποράλ με 16-18, αλλά η είσοδος του Ράιτ στο ματς άλλαξε προς στιγμή το ρυθμό του ματς και έδωσε ταχύτητα στον Παναθηναϊκό. Με τέσσερις συνεχόμενους πόντους από τον Αμερικανό, το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε στο 18-18.

Δράμα…

Δράμα πρώτα απ’ όλα για τα μάτια των τηλεθεατών αλλά και όσων βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ, αφού Παναθηναϊκός και Λαμποράλ αναλώθηκαν σε διαγωνισμό λαθών.

Οι πόντοι έρχονταν με το σταγονόμετρο, με τους «πράσινους» να μένουν με ένα καλάθι για πέντε λεπτά και τον Γέλινεκ να δημιουργεί προβλήματα (20-23).

Ο Πεδουλάκης επιχείρησε με τάιμ άουτ να ξυπνήσει τους παίκτες του, ωστόσο το επιθετικό πρόβλημα και τα πολλά λάθη παρέμεναν άλυτα προβλήματα. Κάποια καλάθια του Λασμέ, έδωσαν σκορ στους γηπεδούχους (24-28), με Ερτέλ και Γέλινεκ όμως να βρίσκουν λύσεις. Οι βολές του Διαμαντίδη στο φινάλε, διαμόρφωσαν το 27-28 του ημιχρόνου.

Τεράστια προβλήματα

Ο Γκιστ έδειξε να δίνει προς στιγμή τη χαμένη ενέργεια που έλειπε από τον Παναθηναϊκό στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου, αλλά τα χειρότερα ήταν μπροστά.

Κερδίζοντας κατά κράτος τη μάχη των ριμπάουντ, η Λαμποράλ έφερε το παιχνίδι στα μέτρα της και εκμεταλλευόμενη τον Πλάις κάτω από το καλάθι, έτρεξε ένα 8-0 για το 35-43.

Παρά την απάντηση του Μπράμος έξω από τα 6.75 (38-43), οι Ισπανοί απάντησαν με τον ίδιο τρόπο και χάρη στους Νοτσιόνι, Σαν Εμετέριο και Κοζέρ έφεραν τη διαφορά ακόμα και στους 12 (38-50). Δύο συνεχόμενα τρίποντα από Μπράμος και Ματσιούλις, έκαναν το 44-50 ωστόσο το 5-0 της Λαμποράλ στο τέλος του δεκαλέπτου, διαμόρφωσε το 44-55 του 30′.

Ήττα παρά την προσπάθεια

Η κακή κατάσταση του Παναθηναϊκού, φάνηκε από το γεγονός πως του δημιούργησε προβλήματα ακόμα και ο Ποέτα στο ξεκίνημα του τέταρτου δεκαλέπτου, με τη διαφορά να αγγίζει για πρώτη φορά το +15 (46-61).

Σε μία τελευταία προσπάθεια και έχοντας πολλούς παίκτες σε κακή κατάσταση (Λασμέ, Ματσιούλις, Διαμαντίδης), ο Παναθηναϊκός βρήκε ελπίδα από την άμυνά του αλλά και από τις τραγικές επιθέσεις των Βάσκων.

Με βολές αλλά και αρκετούς αιφνιδιασμούς (απόρροια της καλής άμυνας) ο Παναθηναϊκός μείωσε 60-65, με τον Ράιτ να κάνει καλό ματς. Η βολή του Διαμαντίδη μετά την τεχνική ποινή στον Νοτσιόνι, διαμόρφωσε το 61-65 αλλά το λάθος του αρχηγού στην αμέσως επόμενη επίθεση, έβαλε οριστικά «τέλος» στα «πράσινα» όνειρα ανατροπής.

Η τυπική διαδικασία των βολών, διαμόρφωσε το τελικό 61-68, αφήνοντας τον Παναθηναϊκό σε δύσκολη θέση αναφορικά με την πρόκρισή του στην επόμενη φάση, με το πιο ανησυχητικό πάντως, να είναι η έλλειψη δυνάμεων και η τραγική (σε ορισμένες στιγμές) εικόνα που έβγαζε στο παρκέ.

Τα δεκάλεπτα: 18-18, 27-28, 44-55, 61-68

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Μπράμος 10(2), Μπατίστ, Φώτσης 4, Ούκιτς 5, Λάσμε 5 (7 ριμπάουντ), Διαμαντίδης 15(2), Γκιστ 6, Γιάνκοβιτς, Ματσιούλις 5, Ράιτ 12

Λαμποράλ Κούτσα (Σκαριόλο): Μαϊνόλντι, Νοτσιόνι 16(13 ριμπάουντ), Ποέτα 4, Χάνγκα 4, Ντιόπ, Σαν Εμετέριο 8(2), Πλάις 12, Ερτέλ 9, Γέλινεκ 6, Βαν Όστρουμ, Κοζέρ 9(1)

 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.