Ελλάδα: Ο αποκλεισμός των Μπακς άνοιξε τον δρόμο

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αναμένεται να είναι διαθέσιμος για το προολυμπιακό τουρνουά, μετά τον αποκλεισμό των Μιλγουόκι Μπακς.

Τα «ελάφια» ηττήθηκαν στο έκτο ματς της σειράς με τους Ιντιάνα Πέισερς και με 4-2 «αποχαιρέτησαν» τα φετινά play off του ΝΒΑ. Πλέον, το μόνο που απομένει είναι να ξεπεράσει ο Έλληνας παίκτης τον τραυματισμό του, ο οποίος του στέρησε τη συμμετοχή στη σειρά με τους «Ινδιάνους», αλλά και στα τέσσερα τελευταία ματς της κανονικής περιόδου. Το ιατρικό επιτελείο των «ελαφιών» είχε ξεκαθαρίσει, πως ο τραυματισμό τους δεν ήταν σοβαρός και πως ο 29χρονος παίκτης θα επέστρεψε στα παρκέ, αν η ομάδα του κατάφερνε να ξεπεράσει τους Πέισερς και προκρίνονταν στα ημιτελικά της Ανατολής.

Το προουλυμπιακό τουρνουά θα διεξαχθεί στο ΣΕΦ από τις 2 έως τις 7 Ιουλίου και μέχρι τότε, ο Αντετοκούνμπο έχει χρόνο για να αφήσει πίσω του τον τραυματισμό του και να είναι ξεκούραστος, για το μεγάλο ραντεβού με την «επίσημη αγαπημένη», η οποία θα προσπαθήσει να προκριθεί στο ολυμπιακό τουρνουά του Παρισιού. Ο Αντετκούνμπο έχει αγωνιστεί στα Eurobasket του 2015 και του 2022, καθώς επίσης και στα Παγκόσμια Κύπελλα του 2014 και του 2019. Αν αγωνιστεί στο προολυμπιακό τουρνουά, θα είναι το δεύτερος στο οποίο θα πάρει μέρος με την Εθνική, μετά από αυτό του 2016 στην Ιταλία, ενώ το 2021 δεν είχε αγωνιστεί.

Οι μόνες διοργανώσεις από τις οποίες έχει απουσιάσει είναι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2017 και το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2023. Η ελληνική ομάδα θα αντιμετωπίσει τις Αίγυπτο και Δομινικανή Δημοκρατία, ενώ στον άλλο όμιλο βρίσκονται οι Σλοβενία, Κροατία και Νέα Ζηλανδία. Αν καταφέρει η «επίσημη αγαπημένη» να πάρει το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, θα βρει μπροστά της Αυστραλία και Καναδά, καθώς επίσης και τη νικήτρια ομάδα του προολυμπιακού τουρνουά της Βαλένθια, στο οποίο θα πάρουν μέρος οι Ισπανία, Φινλαδνία, Ανγκόλα, Λίβανος, Πολωνία και Μπαχάμες.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.