Βήμα πρόκρισης με άμυνα – ατσάλι για την Παρτίζαν (video)

Η Παρτίζαν κράτησε την Νταρουσάφακα μακριά από το καλάθι, την κέρδισε με 69-57 και έφτασε τις τρεις νίκες σε τέσσερις αγώνες στο Top 16 του Eurocup. Κορυφαίος ο Γιάραμαζ με 15 πόντους. 

Η Παρτίζαν κράτησε την Νταρουσάφακα μακριά από το καλάθι, την κέρδισε με 69-57 και έφτασε τις τρεις νίκες σε τέσσερις αγώνες στο Top 16 του Eurocup. Κορυφαίος ο Γιάραμαζ με 15 πόντους. 

Ο στόχος για την Παρτίζαν ήταν διπλός: να «απαντήσει» στην Νταρουσάφακα για την ήττα στον πρώτο γύρο (65-63) και δεύτερον να καλύψει την διαφορά των δύο πόντων για να έχει το πλεονέκτημα στην ισοβαθμία. Οι Σέρβοι τα κατάφεραν με βάση την προσπάθεια τους στην άμυνα, αφού ειδικά στην δεύτερη περίοδο κράτησαν την τουρκική ομάδα μόλις στους 8 πόντους και πήγαν στα αποδυτήρια με +10, 35-25. Σε αυτό το διάστημα η ομάδα του Αντρέα Τρινκέρι είχε μαζέψει 9 επιθετικά ριμπάουντ και η «Ντάτσκα» είχε κάνει 11 λάθη! 

Το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους ήταν εξαιρετικό για τους Σέρβους, που ανέβασαν γρήγορα τη διαφορά ως το +15 (40-25), αλλά κάπου εκεί… σταμάτησαν να παίζουν. Χωρίς να κάνει κάτι το εξεζητημένο, η Νταρουσάφακα ξεκίνησε να ροκανίζει τη διαφορά και μείωσε ως τους 6 πόντους, 45-39. Το τρίτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε στο 49-43 και το παιχνίδι ήταν προφανώς ανοιχτό. 

Εντούτοις η πραγματικότητα της τέταρτης περιόδου αποδείχθηκε διαφορετική. Με οδηγό τον Γιάραμαζ στην επίθεση και κρατώντας την αντίπαλο της χωρίς πόντο για 6(!) λεπτά, έτρεξε 12-0 σερί και τελείωσε από το 34΄ το ματς. 

Για τους φιλοξενούμενους ο μοναδικός που διασώθηκε ήταν ο Τζόναθαν Χάμιλτον με 17 πόντους και 9 ριμπάουντ. Για τους νικητές εκτός του Γιάραμαζ των 15 πόντων θετικοί ήταν και οι Γκόρντιτς (10π) και Βελίτσκοβιτς (11π). 

Είναι χαρακτηριστικό ότι η Παρτίζαν κέρδισε αν και σούταρε μόλις 21/57 σουτ, αφού η Νταρουσάφακα τα… έσπασε ακόμα περισσότερο με 18/56! 
 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.