Καστρίτης: “Ξέρουμε ποιοι είμαστε, δεν φοβόμαστε κανέναν” (video)

Οι δηλώσεις του Γιάννη Καστρίτη για την έναρξη των υποχρεώσεων του Άρη στη σεζόν - Τι είπε για τη συνέχεια των μετεγγραφών.

Ο Άρης ετοιμάζεται για την πρεμιέρα του Eurocup (4/10, 20:00, NOVA) με αντίπαλο την Γκραν Κανάρια, στο “Nick Galis Hall”. Ο προπονητής του Άρη, Γιάννης Καστρίτης, μίλησε στη media day.

Στην αρχή των δηλώσεών του είπε: “Είναι το πρώτο επίσημο παιχνίδι για εμάς, στο ξεκίνημα της σεζόν, προηγείται του ελληνικού Πρωταθλήματος. Καλούμαστε αύριο να αντιμετωπίσουμε την κάτοχο του τίτλου και μια ομάδα που διαχρονικά τις τελευταίες περιόδους έχει σταθερές και πολύ υψηλού επιπέδου παρουσίες σε οποιαδήποτε διοργάνωση συμμετέχει είτε στο Eurocup, είτε στην Ευρωλίγκα. Είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα, το ξεκίνημα που έχει στην Ισπανία δεν λέει για εμάς πολλά υπό την έννοια ότι έχει αντιμετωπίσει εκτός έδρας ομάδες πολύ υψηλού επιπέδου όπως είναι η Τζιρόνα και η Μπανταλόνα. Εκεί έχει κάνει και τις δύο ήττες. Εμείς από την πλευρά μας, πρώτα πρέπει να κοιτάξουμε τον εαυτό μας, την ομάδα μας, να είμαστε όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι γίνεται και με μεγάλη “δίψα” και ένταση και ενέργεια να διεκδικήσουμε το καλύτερο δυνατό όπως κάνουμε -ανεξαρτήτως αντιπάλου- κάθε φορά”.

Για την αντίπαλο του Άρη είπε: “Για την Γκραν Κανάρια δε χρειάζεται να πούμε πάρα πολλά. Η ποιότητα και η αξία της ομάδας είναι δεδομένη. Από την άλλη, ειδικά στο ξεκίνημα της χρονιάς με τα προβλήματα που είχαμε εμείς να αντιμετωπίσουμε το τελευταίο διάστημα, αυτό που θέλω να κάνουμε κι αυτό που πρέπει να κάνουμε ενόψει αυτής της αναμέτρησης είναι να κοιτάξουμε πρώτα τον Άρη, πρώτα τον εαυτό μας. Προφανώς δεν είμαστε στον βαθμό ετοιμότητας που θέλαμε αλλά αυτό δε σημαίνει κάτι. Θα παίξει σημαντικό ρόλο ο έλεγχος του ρυθμού, είναι μια ισπανική ομάδα με ό,τι αυτό συνεπάγεται και από εκεί και από κει και έπειτα, εμείς θέλουμε να οδηγήσουμε το παιχνίδι σε μια όσο το δυνατόν πιο physical μορφή και εκεί να δείξουμε το πόσο πολύ το θέλουμε, πόσο πολύ “διψάμε”, πόσο πολύ περιμένουμε την πρώτη αναμέτρηση της χρονιάς και ειδικά στο Eurocup, μετά μετά από τόσα χρόνια”.

Για τους στόχους του Άρη στη διοργάνωση, είπε: “Είναι μια διοργάνωση με πολύ υψηλό επίπεδο, προφανώς ανταγωνιζόμαστε ομάδες με πολύ μεγαλύτερη εμπειρία τα τελευταία χρόνια, ομάδες με κατά πολύ μεγαλύτερους προϋπολογισμούς. Παρ’ όλα αυτά όμως, ξέρουμε ποιοι είμαστε τι έχουμε να αντιμετωπίσουμε, δεν φοβόμαστε κανέναν. Όπως είπα και πιο πριν, εμείς σε κάθε παιχνίδι -ανεξαρτήτως αντιπάλου- έχουμε στόχο να διεκδικήσουμε τη νίκη και από κει και έπειτα το πρώτο ζητούμενο -όπως μας αρέσει πάντα να λέμε- είναι να βγαίνουμε από το παρκέ και να έχουμε δώσει το 100%. Ο κόσμος που είναι στο γήπεδο ή μας βλέπει από την τηλεόραση να είναι περήφανος για την προσπάθειά μας και ικανοποιημένος από την κατάθεση ενέργειας που έχουμε κάνει”.

Για την έναρξη της συνεργασίας του Βασίλη Σπανούλη με την Εθνική ομάδα είπε: “Οποιαδήποτε ενέργεια γίνεται και έχει να κάνει με την Εθνική, ταυτιζόμαστε όλοι. Είμαστε δίπλα σε κάθε προσπάθεια. Η Εθνική προφανώς είναι όλων μας, μας έχει δώσει πάρα πολλές χαρές. Ολοι μας λοιπόν δίνουμε θετική ενέργεια στον coach Βασίλη Σπανούλη με τις θερμότερες ευχές μας για επιτυχία. Οταν έρθει η ώρα, όλα τα παιδιά να είναι υγιή και να μπορέσουν να συμμετάσχουν σε αυτή την προσπάθεια που θα γίνει. Θα δηλώσω και μεγάλη σιγουριά ότι όλα θα είναι σούπερ Και όπως τα περιμένουμε”.Για τη συνέχεια των μετεγγραφώ του Άρη, είπε: “Κοιτάζουμε καθημερινά την αγορά, δεν είναι εύκολη αγορά η αγορά των ψηλών δεν είναι καθόλου εύκολη. Για αυτό το λόγο κινήθηκαμε νωρίς για να πάρουμε τους ψηλούς μας ήταν οι πρώτες μεταγραφές που κάναμε. Ήμασταν πολύ άτυχοι και ειδικά, ο παίκτης, ο Μάνι Μπέιτς, ένα εξαιρετικό παιδί που στο ξεκίνημα της επαγγελματικής του καριέρας είχε μια πολύ άτυχη στιγμή. Βρεθήκαμε στα μέσα προς τέλη Σεπτεμβρίου να είμαστε στην αγορά για ψηλό. Δεν είναι εύκολο. Να είστε σίγουροι, ο κόσμος να είναι σίγουρος ότι και εμείς σαν προπονητικό επιτελείο και η διοίκηση πάνω απ’ όλα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να ενισχύσουμε την ομάδα στον μεγαλύτερο βαθμό. Δεν θα φέρουμε κάποιον παίκτη απλά για να φέρουμε και να προσθέσουμε ποσοτικά κάποιο παιδί στην ομάδα, θα φέρουμε τον παίκτη τον οποίο θα έχουμε μαζί μας“.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.