Α1 Γυναικών: Ξεκινούν οι τελικοί για των «αιωνίων»

Ο Ολυμπιακός θα φιλοξενήσει στην αίθουσα 5 του ΣΕΦ τον Παναθηναϊκό, στον πρώτο τελικό των play off του πρωταθλήματος της Α1 Γυναικών (15:00).

Οι δυο ομάδες θέλουν να κάνουν το πρώτο βήμα για την κατάκτηση του τίτλου. Οι «ερυθρόλευκες» έχουν το πλεονέκτημα έδρας στη σειρά. Ο Ολυμπιακός μετράει επτά κατακτήσεις του τίτλου, με τελευταία την περσινή, ενώ ο Παναθηναϊκός έχει πέντε πρωταθλήματα με τελευταίο αυτό του 2021. Οι «ερυθρόλευκες» έχουν κατακτήσει τα δυο τελευταία πρωταθλήματα σε τελικούς κόντρα στον «αιώνιο» αντίπαλο. Αυτή θα είναι η τέταρτη σερί φορά που οι δυο ομάδες θα συναντηθούν στους τελικούς. Συνολικά στην ιστορία τους έχουν αναμετρηθεί τέσσερις, με τον Ολυμπιακό να έχει επικρατήσει στις τρεις από αυτές. Η δεύτερη αναμέτρηση θα διεξαχθεί την Τετάρτη στο κλειστό «Π. Γιαννακόπουλος» της Λεωφόρου.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Θάνος Νίκλας δήλωσε εν όψει της πρώτης αναμέτρησης των δυο ομάδων: «Μετά από μία δύσκολη και περίεργη χρονιά για εμάς φτάνουμε στο τέλος της αγωνιστικής σεζόν και στους τελικούς που κρίνονται τα πάντα. Για εμάς είναι ιδιαίτερη σεζόν ξεκινήσαμε με ένα διαφορετικό ρόστερ, παίξαμε για μεγάλο διάστημα χωρίς τη βασική μας σέντερ και αλλάξαμε τακτική και φιλοσοφία μέσα στη σεζόν. Παρόλα αυτά βρισκόμαστε σε ένα σημείο που όλοι έχουν κατανοήσει τους ρόλους τους και είμαστε σαν ομάδα έτοιμη για τους τελικούς. Έχουμε παίξει τρεις φορές με τον Παναθηναϊκό μέσα στην σεζόν, γνωρίζουμε ο ένας τον άλλον αρκετά καλά και τακτικά και ατομικά. Πρόκειται για μια σειρά τελικών από συνεχόμενα παιχνίδια με ομάδες με ίδιους στόχους που μπορεί να στηρίζονται στην τακτική, όμως κάποια στιγμή αυτό φεύγει και εκείνο που υπερισχύει είναι τα ατομικά στοιχεία και η προσωπικότητα των παικτριών. Για το λόγο αυτό η πνευματική προετοιμασία αλλά και η πειθαρχία που θα υπάρχει στις παίκτριες θα αποτελέσει, το βασικότερο παράγοντα για την έκβαση του αγώνα. Εύχομαι να γίνουν τελικοί αντάξιοι των ομάδων, να τους απολαύσει ο κόσμος και εντός και εκτός γηπέδου και να αποτελέσουν έναυσμα για την προώθηση του μπάσκετ γυναικών στη χώρα μας».

Από την πλευρά της, η προπονήτρια του Παναθηναϊκού, Ελένη Καπογιάννη τόνισε: «Είναι μια δύσκολη σειρά τελικών. Έχει προβάδισμα ο Ολυμπιακός λόγω του πλεονεκτήματος της έδρας. Από την άλλη και εμείς έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να κερδίσουμε τον Ολυμπιακό και θα προετοιμαστούμε γι’ αυτό. Εύχομαι να γίνουν καλά παιχνίδια και να διαφημιστεί το μπάσκετ γυναικών στη χώρα μας που τόσο πολύ το έχει ανάγκη. Θεωρώ ότι τη σειρά των τελικών θα την κρίνει η θέληση και η προσωπικότητα των παικτριών. Επίσης θα το κρίνει  και το γεγονός ποιος θα αντέξει πιο πολύ σε μια σειρά συνεχόμενων παιχνιδιών για είναι φρέσκος τη στιγμή που πρέπει».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.